June 17, 201016 yr comment_43017 Denumirea asta e, papă cu rosii, pentru ca rezultatul final e ca o papă Vine vara, se coc rosiile asa ca e vremea unei retete simple, tipica Toscanei, una dintre retetele care folosesc piine "imbogatita" cu un alt ingredient ca sa ii dea gust. Piinea tipic toscana e fara sare ca sa nu acopere gustul mincarii cu care se serveste.Am combinat reteta de pe siteul ristorantului de unde am mincat-o in Toscanaadaugind un ingredient in plus, cum obisnuieste sa faca o prietena a carei pappa Marco o maninca mereu cu mare placere Asta e piinea toscanaAm folosit gustoasele rosii din gradina, varietatea cuore di bue pe care le-am despielitat, scos simburii si lasate la scurs o noapte ca sa piarda toata apa pe care o lasaApoi am pus la calit un pic de ceapa, am adaugat rosiile taiate bucatele si am lasat la fiert o oraIngredientul in plus folosit de prietena mea sunt fasolele fierte intr-un recipient de sticla numit fiasco, care se pune in cuptorul de lemne dupa ce s-a terminat de facut piinea, in felul asta se coc pe timpul noptii la temperatura mica si isi mentin toata bunatatea. Le aveam congelate aduse de un alt prieten din Toscana asa ca cea mai buna ocazie de a le folosi asta era.Am adaugat piinea uscata, din pacate cind am facut reteta asta nu mai aveam piine toscana asa ca am folosit-o pe cea piemontezaAm lasat la fiert inca un sfert de ora, am stins focul, am adaugat busuioc in abundenta si am lasat sa se odihneasca o oraApoi am desfacut toata piinea (care intre timp s-a inmuiat) cu telul, in farfurie apoi am adaugat ulei de masline extravirgin toscan.De regula mincarurile astea in care se foloseste piinea uscata se maninca a doua zi ca sa se intrepatrunda bine gusturile.Si ceea ce pe mine ma bucura cel mai mult este faptul ca Marco o adora Report
June 18, 201016 yr comment_43035 Arata excelent,asi face-o imediat dar nu am nici rosii de gradina(la noi inca nu au aparut alea sunt tentative...)si nici busuioc(decat uscat)asa ca o trec pe lista de asteptare....viva la pappa pappa con popopomodoro!!!...la-la-la-la...un capo'lavoro... Report
June 18, 201016 yr Author comment_43150 Adriana grazie Prego Cine stie, poate vreo mama a fost ajutata de cintec ca sa-si faca copiii sa manince papa cu rosii Report
July 8, 201016 yr comment_46235 eu am descoperit reteta asta cand tineam un regim crunt, din motive de sanatate, o mananc si acum cu mare placere!! Report
August 30Aug 30 Author comment_271716 Am refacut in seara asta pappa al pomodoro ca sa folosesc piinea uscata.Am calit o ceapa rosie mare si 2 catei de usturoi in putin ulei apoi am adaugat rosiile mixate in Thermomix, am lasat sa fiarba o jumatate de ora si apoi am adaugat piinea taiata cuburele, un pumn de busuioc si un borcan de 500 de ml din sosul de rosii pe care il fac eu de anul trecut, pentru ca era prea multa piine, am mai lasat jumatate de ora si gata. Am facut-o la prinz si am lasat-o la temperatura camerei pina la cina cind am mincat-o.Eu mi-am pus citeva masline taiate deasupra, foarte buna.Vad ca nu se vad pozele din mesajul initial, imi pare rau dar nu stiu ce sa fac ☹️ Report