December 1, 200916 yr comment_3435 Fete si baietzi , poftiti ca e sezon Ingrediente: [list=]o ceapa marisoara2-3 linguri de ulei1,5 kg de cartofi 100 ml creme fraiche sare , piper, iutica Ceapa se taie mai mare si se caleste scurt in ulei: Se adauga cartofii curatati si taiati bucati: Se calesc si ei putin , se adauga sare , piper si iutica. (Eu am avut o iutica de la turci , nu prea iute dar foarte aromata) Apoi se acopera cu apa: Se fierbe si cand e gata se piureiaza : Se adauga creme fraiche: Si .....se serveste cu chifle aromate cu ustoroi, reteta Shumaila: Report
December 1, 200916 yr comment_3558 Si eu ador supa asta!Auzi,dar iutica ala,zice ca e bunut?Ca l-am vazut si eu la turcii nostri.Chiar mi-ar place ,daca e asa cum zici.nu foarte iute...dar sa fie aromat!Ce mai iei de la ei,si e bun?Arata-mi,poate gasesc si eu.Merci Report
December 1, 200916 yr Author comment_3590 iti fac o lista , mi-i lene azi de poze asta cumpar io de pe la turcaletzii mei:[list=]malai couscousnaut muraturi asortatemaslinefetacarne de Beeeeeheeeeee burtaiaurt d-ala adevarat pt Zaziki ( 10% )foi rahatpasta dulce de alune sau naut...si altecele , nu mai stiu si legume Report
December 1, 200916 yr comment_3591 Simona, Fac si eu cat de repede.In fiecare saptamana una de cartofi si una de fasoleee... Report
December 1, 200916 yr comment_3596 saru'miina, s-a notat!Trebuie sa fac niste creme fraiche diseara, p'aici nu se gaseste... Report
December 1, 200916 yr Author comment_3603 saru'miina, s-a notat!Trebuie sa fac niste creme fraiche diseara, p'aici nu se gaseste... pune orice fel de smantana , merge Report
December 1, 200916 yr Author comment_3604 Simona, Fac si eu cat de repede.In fiecare saptamana una de cartofi si una de fasoleee... si de dovleac? nimic? :cry: Report
December 1, 200916 yr comment_3609 Permiteti?E doar o chestie de gusturi personale si poate de zona geografica.Noi (You know, familia din garaaaa-noastra-micaaaaa si austro-strungara pe deasupra) nu am concepe o supa de cartofi, crema sau nu, sau un tzuspaitz in care sa nu fie si o frunza doua de dafin. Cum spuneam chestie de gusturi, dar prietenii laurului din cununa invingatorilor merita sa incerce.Niste feliute de jambon sau bacon, caramelizate pe gratar, de ce nu, chiar si niste creste neoase de slana, jumarite in tigaie ar incununa lucrarea. Cartoful a facut intotdeauna un mariaj fericit cu afumatura.Daca supa ar fi pentru Giunior si pentru mine, smantana ar trebui sa fie acra. De nu, am umbla si la galaja de otet. Uite-vezi otetul de pe ardeii aceia - murati banuiesc eu - e numai potrivit . Report
December 1, 200916 yr Author comment_3616 ai dreptate , maestre , numai ca deh , sunculita afumata io pun la papa numai si numai cand NU MAI POT SA MA ABTIN Al meu n-ar zice nu smantana acra acilea se branzeste orice i-ai face , singura prietenoasa e creme fraiche.(deh , cu aia de la mama , facui balmos ) iar ardeiu cel iute nu lipseste de la noi , nici o masa fara iutzica Report
December 1, 200916 yr Author comment_3618 si zona , ma indeamna maestre si pe mine cam la aceleasi lucruri , ca dah , mi-s moatza , numai ca nu ma lasa cantaru' , bata-l vina. :cry: Report
December 2, 200916 yr comment_4176 Eu pun la fiert impreuna si frunze de telina ,tulpina , morcovi,patrunjel , apoi mixate impreuna e foarte bun Report