Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

petits "flans" portugais

Featured Replies

Reteta asta era prezentata intr-un link francez ca o reteta portugheza veche si secreta. Asa ca am zis s-o pastrez si ieri am facut-o. Nu am facut poze ca eram convinsa ca nu imi va iesi. MI-a iesit pentru ca e foarte simpla. Nu pot insa sa va descriu cat e de delicata, de fina, nu am crezut ca poate iesi asa ceva de rafinat. Un fel de souffle de ceva, habar nu ai ce mananci,nu o pot asemana cu nimic.Nici nu poti banui ca are aluat de foitaj pe undeva

aluat de placinta foitaj sau cum s-o zice (pâte feuilletée)

80 gr. zahar praf

2 oua

2 galbenusuri (3 daca ouale sant mici)

25o ml lapte

120 ml smantana de care aveti

1 lingurita esenta de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 200 grade

Aluatul se indinde in foaie subtire, si se decupeaza cercuri atat de mari incat sa tapeteze bine forma de muffins. Formele de muffins se ung cu grasime. Se tapeteaza fiecare cu cate un cerc din aluat si se baga la congelator pana se prepara crema.

Se bat ouale cu zaharul praf si celelalte ingrediente. Se scoate tava din congelator si se umple fiecare forma de muffins cu crema.

Se baga la copt cam un sfert de ora. (coptul la mine e mai prelungit din cauza altitudinii.Asa ca dupa un sfert de ora am deschis usa si am presarat zahar tos pe fiecare "flan", pentru ca imi era teama ca nu va fi indeajuns de dulce. Voi nu faceti asa, pentru ca s-ar putea ca timpul de copt sa fie mai mic si daca deschideti cuptorul inainte de sfertul de ora academic, vi se lasa "sufleaua". :pupic:

Problema mea a fost ca mie mi s-au prins de fund cateva. Si fiind atat de delicate a fost greu sa le desprind. Poate voi nu veti avea aceasta problema fiind un timp de coacere mai scurt. Deci ori ungeti cu nadejde formele ori mai bine puneti hartie de copt in fiecare forma.

post-253-127767906544_thumb.jpg

post-253-127767919891_thumb.jpg

• Author

In schimb pe asta am fotografiat-o pe etape si ...nu merita.

E teribil de cald si aici se mananca kilograme de fructe zilnic. Asa ca an vrut sa variez, in onoarea meciului cu Argentina, ca prietenii mei sa nu ramana cu gust amar in gura :pupic:

Se cumpara mango

Se cumpara forma de aluminiu care vine cu baza de biscuiti si unt si zahar gata pregatita

Se cumpara lamaia

Se cumpara o conserva de lapte condensat

Se cumpara doua plicuri de gelatina de mango sau din aia fara savoare

Le amesteci in blender si le pui una peste alta si dupa doua ore la frigider -daca nu ai vazut meciul- o savurezi.

post-253-127768108665_thumb.jpg

post-253-127768219777_thumb.jpg

• Author

Decoratia e penibila, dar am pus poza ca sa vedeti ca am presarat susan praliant care mi s-a parut NEMAIPOMENIT in combinatia cu crema de mango. Si d'aia

Ce energie irosita..ne revedem pe aici la urmatorul Mondial, :pupic:

post-253-127768244626_thumb.jpg

post-253-127768259477_thumb.jpg

post-253-127768281536_thumb.jpg

Reteta asta era prezentata intr-un link francez ca o reteta portugheza veche si secreta. Asa ca am zis s-o pastrez si ieri am facut-o. Nu am facut poze ca eram convinsa ca nu imi va iesi. MI-a iesit pentru ca e foarte simpla. Nu pot insa sa va descriu cat e de delicata, de fina, nu am crezut ca poate iesi asa ceva de rafinat. Un fel de souffle de ceva, habar nu ai ce mananci,nu o pot asemana cu nimic.Nici nu poti banui ca are aluat de foitaj pe undeva

aluat de placinta foitaj sau cum s-o zice (pâte feuilletée)

80 gr. zahar praf

2 oua

2 galbenusuri (3 daca ouale sant mici)

25o ml lapte

120 ml smantana de care aveti

1 lingurita esenta de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 200 grade

Aluatul se indinde in foaie subtire, si se decupeaza cercuri atat de mari incat sa tapeteze bine forma de muffins. Formele de muffins se ung cu grasime. Se tapeteaza fiecare cu cate un cerc din aluat si se baga la congelator pana se prepara crema.

Se bat ouale cu zaharul praf si celelalte ingrediente. Se scoate tava din congelator si se umple fiecare forma de muffins cu crema.

Se baga la copt cam un sfert de ora. (coptul la mine e mai prelungit din cauza altitudinii.Asa ca dupa un sfert de ora am deschis usa si am presarat zahar tos pe fiecare "flan", pentru ca imi era teama ca nu va fi indeajuns de dulce. Voi nu faceti asa, pentru ca s-ar putea ca timpul de copt sa fie mai mic si daca deschideti cuptorul inainte de sfertul de ora academic, vi se lasa "sufleaua". :hug:

Problema mea a fost ca mie mi s-au prins de fund cateva. Si fiind atat de delicate a fost greu sa le desprind. Poate voi nu veti avea aceasta problema fiind un timp de coacere mai scurt. Deci ori ungeti cu nadejde formele ori mai bine puneti hartie de copt in fiecare forma.

YAndira, asta e o reteta tipic portugheza - "Pastel de natas". E un dulce care se consuma mai mult dimineata la cafea. Si mie imi plac foarte mult! Nu l-am facut nicioadata pt ca il gasesc peste tot aici. Dar cine stie cand ma apuca pofta prin alte parti. Multumesc pt reteta! :pupic:

Editez ca acum am vauzt pozele - Si aici au zahar tos deasupra dar se caramelizeaza zaharul. Se formeaza o crusta usor crocanta.

Draga Yandira eu nu cred ca ti-ai irosit timpul degeaba,nu pot iesi toate perfect,se mai intampla,important e ca au fost facute de manutele tale si ca prinzi experienta pt. data ''urmaritoare''...Zisei ca mango cu susanul o fost tare bun,o idee buna ...Hai la o bere rece :pupic:
  • Author

Luanda, te invidiez ca le ai la indemana. Eu nu stiu daca le-am gresit sau chiar asa trebuiau sa iasa, insa pentru mine e un deliciu nemaintalnit.

Geany draga, chiar ca meritam berea :pupic: