Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

File de porc cu migdale

Featured Replies

[center]Din ciclul “retete italiene traduse (mai mult sau mai putin) si/sau adaptate de mine personal din limba germana”, va prezint azi file de porc cu migdale.

Avem nevoie de:

[i]500 g file de porc;

50 g migdale maruntite;

2 linguri ulei de masline;

100 sunculita taraneasca;

2 catei de usturoi pisat;

1 lingura oregano proaspat tocat;

coaja rasa de la 2 lamai;

4 cepe albe, taiate marunt;

200 ml supa de gaina;

1 lingura de zahar (eu am pus fructoza).[/i]

post-598-127894810839_thumb.jpg

Se taie fileul de porc in 4 bucati mari. Fiecare bucata se “fragezeste” cu ciocanul de snitele. Cu un cutit bine ascutit se taie un buzunar in fiecare file. Se asezoneaza cu sare si piper fiecare buzunar.

post-598-127894821317_thumb.jpg

Migdalele se prajesc usor pentru 2-3 minute intr-o tigaie si apoi se macina. Se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sunca taiata cubulete mici, oregano, usturoiul pisat si jumatate din coaja rasa de lamaie.

post-598-127894814911_thumb.jpg post-598-127894818621_thumb.jpg

Acest amestec se baga in buzunarul fileurilor de porc.

post-598-127894825788_thumb.jpg

Restul de ulei se incinge intr-o tigaie mare si in el se caleste ceapa pentru 2 minute. Se adauga fileurile de porc si se prajesc 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor. Eu am legat cu ata fiecare bucata de carne, de frica sa nu pierd ce am prin buzunare. Se stinge cu supa de gaina.

post-598-127894828957_thumb.jpg post-598-127894830149_thumb.jpg

Cand incepe sa clocoteasca se micsoreaza focul si se fierbe inabusit timp de 45 min, pana cand se fragezeste bine carnea (mie mi s-a parut complicat si am turnat totul intr-un vas de yena, am acoperit cu folie de aluminiu si am bagat in cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 50 min; ultimele 20 minute am descoperit vasul, ca sa se si rumeneasca putin).

post-598-127894841424_thumb.jpg

Se iau cateva linguri din sosul de carne si in el se amesteca restul de coaja de lamaie si zaharul (fructoza) si se fierbe 3-4 min la foc iute. Nu mi-am imaginat niciodata ca se poate combina atat de bine gustul de carne cu cel de coaja de lamaie. Va asigur ca merita incercat! Acest sos se toarna peste fileurile calde. Se servesc cu placere!

post-598-12789490131_thumb.jpg

[color=#FF0000][size=5]

POFTA BUNA!

[/size][/color]

PS: Nu stiu daca mai postez retete in imagini pentru ca am reclamatii de la copiii mei, cum ca in loc sa fac mai repede mancarea aia (ca lor le e foame...) eu stau si fac poze... Auzi, domne', cine a mai pomenit sa faci poze la mancare... :pupic:[/center]

• 2 weeks later...

Stiu si mie imi zic la fel... ce tot fac poze la mancare... S-au invatat saracii cu mama care are mereu aparatul de fotografiat in mana.

Bine de tot arata carnita ta umpluta. Felicitari! Sorina

Luminis, nu stiu daca a mai incercat cineva reteta asta, dar de cand am vazut-o mi-am zis sa o fac.

Poze n-am facut, dar pot sa spun ca au iesit un pic altfel (normal, zic eu, ca doar mie nu-mi iese nimic, niciodata, intocmai ca reteta originala), adica nu aratau ca niste buzunare, mai degraba a... barcute, dar nimeni nu a comentat, ca nu le-am aratat pozele tale :) . Delicioase si asa, sub forma de barcute! Eu am facut sos din toata zeama, am scos carnea si am lasat sa scada lichidul, pe urma am pus coaja de lamaie.

Saru' mana de reteta ;) , se va repeta!

• Author

Luminis, nu stiu daca a mai incercat cineva reteta asta, dar de cand am vazut-o mi-am zis sa o fac.

Poze n-am facut, dar pot sa spun ca au iesit un pic altfel (normal, zic eu, ca doar mie nu-mi iese nimic, niciodata, intocmai ca reteta originala), adica nu aratau ca niste buzunare, mai degraba a... barcute, dar nimeni nu a comentat, ca nu le-am aratat pozele tale :lol: . Delicioase si asa, sub forma de barcute! Eu am facut sos din toata zeama, am scos carnea si am lasat sa scada lichidul, pe urma am pus coaja de lamaie.

Saru' mana de reteta :lol: , se va repeta!

[center]:blob8: :blob8: :lol: :lol: Te pup, adi_edi, iti ofer o mare :floare: din partea mea; mi-ai facut o mare bucurie, esti prima care incearca o reteta de-a mea. Ma bucur ca v-a placut! Barcute sau buzunare, mie mi-a placut mult combinatia carne - coaja de lamaie.[/center]

Lumi, intr-adevar sosul e super, iar combinatia e delicioasa.

Ma duc sa vad ce retete ai mai pus (ca torturile le stiu :lol: )...