Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inghetata cu ness si / sau cacao

Featured Replies

Am facut ieri inghetata, ca nu se mai putea de cald. Reteta o am de la o verisoara (aceeasi care mi-a zis si cum sa fac inghetata cu fructe). Din pricina caldurii, inghetata mea s-a topit aproape instant, cand am scos-o de la congelator. Ce ornat, ce alte chestii??? Abia am apucat sa fac niste poze, inainte sa trebuiasca sa beau inghetata! Caldura mare, monser!!!

post-46-127921723138_thumb.jpg

Am folosit:

• 5 oua
  • 500 ml frisca
  • 5+2+3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de ness
  • 2 linguri de cacao

Ouale se separa, iar galbenusurile se amesteca bine cu 5 linguri de zahar:

post-46-127921683866_thumb.jpg

Separat se bate albusul spuma, apoi se adauga 2 linguri de zahar (ori 3, daca vreti mai dulce):

post-46-127921686888_thumb.jpg

Peste galbenusurile batute spuma, se adauga albusurile si se amesteca usor:

post-46-127921692637_thumb.jpg

Adaugam si frisca batuta cu un plic de zahar vanilat si 3 linguri de zahar:

post-46-127921695175_thumb.jpg

Dupa ce-am omogenizat totul, am impartit compozitia in 2 parti. In una am adaugat 2 linguri de ness:

post-46-127921698799_thumb.jpg

Am invartit usor, cat sa se dizolve o parte din granule:

post-46-127921704773_thumb.jpg

In a 2-a parte de compozitie am adaugat cacao de baut, de la Nestle (de aia dulceaga):

post-46-12792170815_thumb.jpg

In ambele compozitii am pus si putina ciocolata rasa:

post-46-127921712263_thumb.jpg

Intr-o caserola, am pus ambele compozitii si le-am congelat:

post-46-127921716591_thumb.jpg

Am servit o cupa cu ness (bila din stanga), una cu cacao (guguloiul din dreapta) si una amestecata (cea de deasupra):

post-46-127921723138_thumb.jpg

Scuze pentru calitatea pozelor, dar uitati ce repede se topea inghetata:

post-46-127921736207_thumb.jpg

Si inca una:

post-46-127921740312_thumb.jpg

Inghetata este foarte cremoasa si parfumata, numai buna de savurat pe canicula! :hungry:

Arata intr-un mare fel inghetata ta... una din preferatle mele este inghetata cu ness. Totusi am o singura problema, ouale crude, mi-e cam teama.
  • Author

Arata intr-un mare fel inghetata ta... una din preferatle mele este inghetata cu ness. Totusi am o singura problema, ouale crude, mi-e cam teama.

Tu te feresti de oua crude, ori doar de galbenusuri, la fel ca Maya? Daca nu vrei sa folosesti galbenusurile crude, incearca sa le tii pe baie de abur si sa le "coci" nitel.

Si noua ne place tare mult inghetata asta. Are o aroma.... de nu se poate! :hungry:

Si eu as manca si cu ochii o inghetata acum!! Tu stii ca de cand am mancat cu voi, nu am mai mancat inghetata? Cred ca de doua ori mi.am luat un Eiskaffee si gata.
  • Author

Si eu as manca si cu ochii o inghetata acum!! Tu stii ca de cand am mancat cu voi, nu am mai mancat inghetata? Cred ca de doua ori mi.am luat un Eiskaffee si gata.

Offf, of, of. :(( De-as avea cum sa-ti trimit, acu' as face o tura numa' pentru tine! :hungry:

Cand mai vii??? :((

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Sar'mana, manca-ti-as inghetata ta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif Daca n-ar ploua zilnic...Sper ca-n we asta sa fie cald si sa fac si io bunaciunea asta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif
  • Author

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Sar'mana, manca-ti-as inghetata ta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif Daca n-ar ploua zilnic...Sper ca-n we asta sa fie cald si sa fac si io bunaciunea asta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Cu placere si spor la treaba! :hungry:

Offf, of, of. :) De-as avea cum sa-ti trimit, acu' as face o tura numa' pentru tine! :hungry:

Cand oi avea bani, deci...la pensie :((

• Author

Offf, of, of. :) De-as avea cum sa-ti trimit, acu' as face o tura numa' pentru tine! :hungry:

Cand oi avea bani, deci...la pensie :((

No, bun s-asa rau! :)

Tu te feresti de oua crude, ori doar de galbenusuri, la fel ca Maya? Daca nu vrei sa folosesti galbenusurile crude, incearca sa le tii pe baie de abur si sa le "coci" nitel.

Si noua ne place tare mult inghetata asta. Are o aroma.... de nu se poate! :tongue7:

[center]Pai avand in vedere ca mananc maioneza facuta din ou crud si, pe vremuri, cand imi permiteam, ma mai dadeam si pe la bezele pana sa le bag la cuptor, nu stiu ce-i nebunia asta care m-a apucat... cred ca le-am auzit pe prea multe fete de oua crude. Sau am devenit eu prea atenta la ce mananc...

Oricum, m-am hotarata, esti direct raspunzatoare daca patesc ceva... am spus... azi o comit (sper sa am timp...).[/center]

• Author

Si noua ne place tare mult inghetata asta. Are o aroma.... de nu se poate! :P

[center]Pai avand in vedere ca mananc maioneza facuta din ou crud si, pe vremuri, cand imi permiteam, ma mai dadeam si pe la bezele pana sa le bag la cuptor, nu stiu ce-i nebunia asta care m-a apucat... cred ca le-am auzit pe prea multe fete de oua crude. Sau am devenit eu prea atenta la ce mananc...

Oricum, m-am hotarata, esti direct raspunzatoare daca patesc ceva... am spus... azi o comit (sper sa am timp...).[/center]

Deci? E gata inghetata???? Mai traiesti??? :-*

Eu nu pot sa fac cu oua crude :P si pe caldura asta sa dau drumul la aragaz , e crima si pedeapsa, eu as incerca cu galbenusele si albusele batute pe aburi, da nu acum ca e prea cald si am luat un gata cumparata din frigi si asta numa din cauza inghetateleor pe care le postati aci :P :P :-* :P :P
  • Author

Eu nu pot sa fac cu oua crude :angry: si pe caldura asta sa dau drumul la aragaz , e crima si pedeapsa, eu as incerca cu galbenusele si albusele batute pe aburi, da nu acum ca e prea cald si am luat un gata cumparata din frigi si asta numa din cauza inghetateleor pe care le postati aci :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

Si aici e cald rau. Azi, in Ingolstadt, la ora 5 erau 39 de grade!!!! Am zis ca nu-i adevarat! :angryfire:

Si ma mai mir io de ce se topeste inghetata instant, cum o scot din congelator, cum incepe sa curga......

Vai ce bun,ce bun !

Sa-nnnnebunesti !Vorba unui prieten de-al meu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif

Mie mi se topeste calculatorul.E asa fierbinet ca abia mai pot tasta.

Ma duc sa-l pun in baie pe gresie.

Am si cooler,dar nu mai face fata.

• Author

Vai ce bun,ce bun !

Sa-nnnnebunesti !Vorba unui prieten de-al meu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif

Mie mi se topeste calculatorul.E asa fierbinet ca abia mai pot tasta.

Ma duc sa-l pun in baie pe gresie.

Am si cooler,dar nu mai face fata.

Si al meu sufera saracu'. De-ar incapea l-as baga in congelator, sa se mai racoreasca nitel! :angryfire:

• 10 months later...

Am incercat si eu reteta...

In jumatate am pus cacao si in cealalta jumatate capsuni...

A iesit demential de buna, sarut-mana pentru reteta! :hiding:

• 1 month later...
  • Author

A iesit demential de buna, sarut-mana pentru reteta! :Demon:

Scuze pentru intarziere, abia acum am vazut mesajul. :occasion14:

Sa va fie de bine!

Ma bucur mult ca v-a placut! Intr-devar, e usor de facut si buna-rau! :tongue3:

Ar cam trebui sa mai fac si eu.... :71: La cat e de cald, ar cam merge o inghetata.

A iesit demential de buna, sarut-mana pentru reteta! :Demon:

Sa va fie de bine!

Ar cam trebui sa mai fac si eu.... :71: La cat e de cald, ar cam merge o inghetata.

hihi, de atunci am mai facut-o de nenumarate ori !

Mereu,la fel de buna!

• Author

A iesit demential de buna, sarut-mana pentru reteta! :D

Sa va fie de bine!

Ar cam trebui sa mai fac si eu.... :D La cat e de cald, ar cam merge o inghetata.

hihi, de atunci am mai facut-o de nenumarate ori !

Mereu,la fel de buna!

Ahaaaaa, deci te-am convins! :71: Pe mine m-a cucerit din prima inghetata asta. Mai gasisem noi o reteta (pe cand eram eu in generala) si-o facea sor-mea. Dar aia era mult prea dulce si nu prea ma dadeam in vant dupa ea. Lesinam dupa o lingurita din inghetata aia. Abia acu'vreo 5-6 ani am gustat inghetata la una din verisoarele mele si imediat ce-am primit reteta, am si trecut la treaba. Si de-atunci o fac intr-una. Ma rog.... aproape intr-una.. :Demon:

Am ness, am oo, am ce-mi trebuie, o sa ma apuc sa o fac, dar inainte sa iasa soarele ca s-a ascuns de ploaie :rolleyes: