July 21, 201016 yr comment_49209 Va dau acum cateva retete de salati facute cu cruditati. Cercate, mancate si repetate des. Salata de fenicul cu somon si migdale Iei doo linguri de migdale feliate (sic!) si le prajesti in tigaie far de olei au altceva. Iei doi feniculi si-i tai taietei. Faci o vinaigrette de pastis (imediat iti zic cum) si iei 4 linguri din ea si o amesteci cu migdalele prajite. Iei fo 200 de grame de somon proaspat si-l tai cubulete. Iei cam 100 de grame de tofu (io am pus o mozarela) si-l tai in cubulete nu foaaarte mici. Pui feniculu' taieteizat pe farfurie, presari cubilete de somon si tofu (sau mozarella), stropesti cu vinaigreta amestecata cu migdala, decorezi cu verdeata de la fenicul (care seamana cu mararul - daca nu e destula mai completezi cu marar) si mananci. Cu paine daca ai chef. Ah, vinaigreta... 1/2 decilitru de pastis (merge si ouzo, cwrede-ma!), o ligurita de mustar, juma de decilitru de smantana usoara (15%), juma de decilitru de otet de vin alb, 3 jumatati de decilitru de ulei de arahide (merge si de masline, nu foarte aromat). Trantesti astea in blender , blenderuiesti bine... si gata. O poti tine cam o saptamana in frigider. Salata de castravete cu zmeura Iei un castravete mare (d-ala lung) si-l speli binebine si-l tai felii de-a curmezisul. Daca crezi ca are samburii deja mai tarisori, il tai in lung in doo, scoti miezul cu samburi si apoi il feliezi de-a curmezisul in felii nu groase dar nici subtiri ca panza de paianjen. Apoi amesteci feliile astea cu juma de caseroluta cu zmeura si cu ceva piper roz si ceva marar.Inainde s-o halesti, o dai cu sos de salata de iaurt, mai decorezi cu ceva zmeura si marar si manci. Sosul de salata de iaurt il faci asa: iei un cm de vanilie si-i scoti cu cutitul miezul pe care il arunci intr-un decilitru de iaurt plin. Adaugi o lingurita de dulceata de zmeura nu prea dulce, doo linguri de otet de zmeura si doo linguri de ulei de masline. Blenderuiesti. Gata. Il folosesti dupa ce l-ai racit in frigo. N-ai otet de zmeura, pui o lingura de crema de otet balsamic (merge si asa). Ciuperci cu sunca si mustar cu boabe-n el Iei o caserola de ciuperci de padure. Le tai sa nu fie prea mari si daca nu sunt orea mari le lasi asa. Sau faci ce vrei. Iei doo felii de sunca negrasa si le tai julienne. Sau bucatele cum ai chef. Pui toate astea intr-un castron si le amesteci.Atentie! Ciupercile nu le speli ca le piere din gust. Doar le perii daca e nevoie, daca nu, nu. Iei patrunjel si-l toci si iei doo linguri din el si le amesteci cu 4 linguri de vinaigreta de mustar. Pui peste ciuperci si manci. Vinaigreta de mustar o faci simplu. JUma de lingura de mustar cu bopabe-n el, trei jumatati de lingura cu apa, juma de lingura de otet (daca mustarul are prea mult otet nu mai pui otet), un decilitru de ulei de arahide, o salota taiata marunt (daca ai chef), ceva verdeturi toacate (daca ai chef). Acum amesteci mustarul cu apa si otetul. Apoi incepi sa adaugi putin cate putin uleriul, amestecand bine pana se face vinaigreta. Adaugi acum si restul daca ai avut chef si de rest. Io am facut vinaigreta fara verdeata si salota. Salota insa am taiat-o marunt si am amestecat-o cu patrunjel tocat si am folosit asta decorativ. O parte amestecata cu ciupercile, o parte dupa ce am dat ciupercile cu vinaigreta. Abia apoi am halit. Report
July 22, 201016 yr comment_49274 Mi-a "zambit" aia de castravete cu zmeura. mai ales ca am un otet de zmeura provansal aia cu ouzo/anis nu ma atraje , ca nu-mi place nici, nici. Report