December 2, 200916 yr comment_3864 Ingrediente: dovleac Butternut -1 bucorez-80 grspanac congelat-75 grceapa rosie-1 bucsarepiperulei Mod de preparare Se taie un capac in partea superioara a dovleacului,se scot semintele , miezul si se mai scobeste putin cu o lingurita: Intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de dovleac tocat: Se adauga spanacul congelat si se amesteca pana acesta se inmoaie.Se condimenteaza cu sare,piper. Se umple dovleacul: Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 min.Ultimele 10 min se coace fara folie. Report
December 2, 200916 yr comment_3997 Alaltaieri am primit un dovleac ca asta si n-am stiut ce sa fac cu el. Jumatate l-am facut piure ieri si jumatate o sa-l coc astazi. Arata tare bine ce-ai facut tu, trebuie sa mai produc unul sa incerc si eu Report
December 2, 200916 yr comment_4093 Aiaiai!!! Foarte frumos arata,mariette!Sper sa mai gasesc si eu un Butternut mic,ca mi-ai facut pofta! Report
December 2, 200916 yr comment_4462 M-ati inebunit de cap ! :shock: Cum mi-a scapat mie reteta asta ?Mariette ...arata intr-un mare fel Report
December 3, 200916 yr Author comment_4659 Aiaiai!!! Foarte frumos arata,mariette!Sper sa mai gasesc si eu un Butternut mic,ca mi-ai facut pofta! Merci eu nu mancam dovleac pana nu am vazut la tine supa,asa ca imediat ce am vazut dovleacul acela in piata l-am cumparat,am facut supa...mi-a placut si de atunci in fiecare duminica, cand merg in piata aceea ,cumpar cate un dovleac...si il pregatesc in diferite moduri...mai ales ca fetelor mele (care tind spre o alimentatie vegetariana)le place f. mult.Asa ca merci inca odata pentru idee ! Report
December 3, 200916 yr Author comment_4661 M-ati inebunit de cap ! :shock: Cum mi-a scapat mie reteta asta ?Mariette ...arata intr-un mare fel Merci e f.bun,sa-l incerci!!! Report
December 3, 200916 yr comment_4735 La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi Report
December 3, 200916 yr comment_4742 Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez? Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. Report
December 3, 200916 yr comment_4762 Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez? Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. Butternut-ul are un miez moale,si se coace repede.Asta e micut,si cred ca-i ajunge ora.Eu oricum,urasc daca materia prima devine moale de tot.Dar,taiat felii,butternut-ul,cu un picut zahar,scrtisoara si suc de lamîie,în 20-30 de minute este moale de tot. Uite aici,am facut cu un Small Sugar,care are miezul mai tare ca Butternut-ul,si a iesit chiar foarte moale. http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/1 ... ocale.html Report
December 3, 200916 yr comment_4790 Multumesc Maya.Mie imi place dovleacul sa fie cremos si adevarul e ca nu toate tipurile de dovleci se coc in felul asta. Report
December 3, 200916 yr Author comment_4856 Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez? Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min) Report
December 3, 200916 yr Author comment_4860 La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi Si eu am mai cumparat doi,unul il fac maine umplut si din celalalt vreau sa fac o prajitura Report
December 4, 200916 yr Author comment_5145 Azi am mai facut un butternut umplut,de data aceasta cu mazare,in orezul calit am adaugat putina supa de pui;iar dupa ce s-a copt in vasul roman 45 min,am luat capacul,am ras putin cascaval deasupra si am mai copt 15 min fara capac: Bun! Report
December 4, 200916 yr comment_5146 Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min) Multumesc pentru raspuns Mariette. Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel? Report
December 4, 200916 yr Author comment_5158 Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min) Multumesc pentru raspuns Mariette. Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel?cand scoti din cuptor si desfaci folia de aluminiu e bine sa amesteci putin deasupra pentru ca acolo raman cateva boabe mai tari,in rest e ok!!! Report