Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Butternut umplut

Featured Replies

315_563f747364c2ef23b093c625e6ef34a3_thumb.jpg

Ingrediente:

dovleac Butternut -1 buc

orez-80 gr

spanac congelat-75 gr

ceapa rosie-1 buc

sare

piper

ulei

315_4b0967b8ea4e277b2f7759683ad13cb6_thumb.jpg

Mod de preparare

Se taie un capac in partea superioara a dovleacului,se scot semintele , miezul si se mai scobeste putin cu o lingurita:

315_40c957562b2865f22aa5d903265d6540_thumb.jpg

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de dovleac tocat:

315_ff7df233acc8c41804a08403965c5168_thumb.jpg

Se adauga spanacul congelat si se amesteca pana acesta se inmoaie.Se condimenteaza cu sare,piper.

315_36161f017121c6483eaeb5383292c89d_thumb.jpg

Se umple dovleacul:

315_b9ff74ebe3000b6525b0998f7de6593e_thumb.jpg

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 min.Ultimele 10 min se coace fara folie.

315_516983c4275c09aaca356debc11fbd9b_thumb.jpg

Alaltaieri am primit un dovleac ca asta si n-am stiut ce sa fac cu el. Jumatate l-am facut piure ieri si jumatate o sa-l coc astazi. Arata tare bine ce-ai facut tu, trebuie sa mai produc unul sa incerc si eu
  • Author
Aiaiai!!! Foarte frumos arata,mariette!Sper sa mai gasesc si eu un Butternut mic,ca mi-ai facut pofta!

Merci :floare: eu nu mancam dovleac pana nu am vazut la tine supa,asa ca imediat ce am vazut dovleacul acela in piata l-am cumparat,am facut supa...mi-a placut si de atunci in fiecare duminica, cand merg in piata aceea ,cumpar cate un dovleac...si il pregatesc in diferite moduri...mai ales ca fetelor mele (care tind spre o alimentatie vegetariana)le place f. mult.Asa ca merci inca odata pentru idee !

• Author
M-ati inebunit de cap ! :shock:

Cum mi-a scapat mie reteta asta ?

Mariette :lol: ...arata intr-un mare fel :floare: :pupic:

Merci :?: e f.bun,sa-l incerci!!!

La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi :pupic:

Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez?

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :pupic:

Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.

Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :drool:

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :drool:

Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.

Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :drool:

Butternut-ul are un miez moale,si se coace repede.

Asta e micut,si cred ca-i ajunge ora.Eu oricum,urasc daca materia prima devine moale de tot.

Dar,taiat felii,butternut-ul,cu un picut zahar,scrtisoara si suc de lamîie,în 20-30 de minute este moale de tot.

Uite aici,am facut cu un Small Sugar,care are miezul mai tare ca Butternut-ul,si a iesit chiar foarte moale.

http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/1 ... ocale.html

Multumesc Maya.

Mie imi place dovleacul sa fie cremos si adevarul e ca nu toate tipurile de dovleci se coc in felul asta.

• Author

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :)

Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :)

Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min)

• Author
La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi :)

Si eu am mai cumparat doi,unul il fac maine umplut si din celalalt vreau sa fac o prajitura :)

• Author

Azi am mai facut un butternut umplut,de data aceasta cu mazare,in orezul calit am adaugat putina supa de pui;iar dupa ce s-a copt in vasul roman 45 min,am luat capacul,am ras putin cascaval deasupra si am mai copt 15 min fara capac:

315_968e1cda16bd9af393c04bb75c924bd4_thumb.jpg

315_d588dee3abbfccd5586c87b0cc7fc575_thumb.jpg

Bun!

Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min)

Multumesc pentru raspuns Mariette.

Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel?

• Author

Multumesc pentru raspuns Mariette.

Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel?

cand scoti din cuptor si desfaci folia de aluminiu e bine sa amesteci putin deasupra pentru ca acolo raman cateva boabe mai tari,in rest e ok!!!