August 9, 201016 yr comment_52617 Am niste kiwi, or fi vreo 700 g, nu le mananca nimeni. Mi-au trebuit vreo doua la un tort, si n-am gasit "varsate", a trebuit sa iau o punga. Ce fac cu restul? Am vazut pe undeva, da' nu mai stiu unde, un tort cu crema de kiwi, acuma nu m-as supara sa fie kiwi si in blat, ca m-am saturat sa-l vad deasupra pe frisca... Report
August 10, 201016 yr comment_52622 Cateva retete pe baza de kiwi: Mousse de kiwi-Daneza13 450 g frisca lichida, 375 g pulpa de kiwi, 30 g zahar, 5 g amidon de cartofi, 12 g gelatina Kiwi-ul curatat, l-am dat prin blender, apoi l-am amestecat cu zaharul si pus la foc, pana ce a inceput sa fiarba (chestia asta se face ca sa omoare enzimele din kiwi, care altfel n-ar lasa gelatina sa se intareasca). Amidonul se dizolva cu o lingura de apa rece si se adauga peste kiwi. Se aduce la fiert apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp gelatina se inmoaie cu apa rece 10-15 min., apoi se dizolva la bain-marie, si se adauga la pur�e-ul de kiwi caldut.Frisca se bate (eu am adaugat si vreo 4 linguri de zahar pudra, caci am folosit smantana pentru frisca, care n-are zahar), apoi se adauga 2-3 linguri peste kiwi si se amesteca usor.Se adauga si restul de frisca, omogenizand delicat... 2.cantitatiile (scuzati cacofonia) sunt pentru 2 creme, dupa cum reiasa din reteta de mai jos. Ramane doar sa adapteze fiecare dupa nevoi.Deci:"Crema:3 oua ,6 lg zahar ,100g ciocolata alba ,un compot mare de piersici ,3 kivi, 5ooml frisca ,15 g gelatina.Ouale si zaharul se amesteca pe baie de abur pana se ingroasa ,se pune ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se topeste ,se ia deoparte si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in 5-6 lg de apa si se pune deoparte.Frisca se bate bine si se imparte in doua .Kivi si jumate din piersicile din compot(fara suc)se fac piure, eu le-am dat in robot.Crema de piersici: in jumate din frisca batuta am pus jumate din crema de oua ,piureul de piersici ,am amestecat cu mixerul si am pus si jumate din gelatina.Crema de kiwi: se procedeaza la fel ca la cea de piersici." Tip: dupa ce e topita gelatina si trebuie amestecata cu cremele, este preferabil sa se amestece putina crema cu gelatina inainte sa se amestece cu toata compozitia de crema. 3.Crema kiwi - Lissa: am facut e la fel ca si cea de capsuni de la tortul ''floare de primavara'':am facut pireu 400g kivi,am pus pe foc impreuna cu 100g zahar si 4lg zeama de lamaie si am lasat deoparte ;400ml frisca si 300g ciocolata alba am amestecat intr-o cratita pe abur pana s-a topit ciocolata,am pus fierbinte asa peste kivi ,apoi si 2 gelatine dizolvate in apa calduta ,am dat la rece si cand a inceput sa se inchege ,am amestecat totul cu 300ml frisca batuta Report
August 10, 201016 yr comment_52634 Vreau sa fac o observatie legat de kiwi si gelatina. Atentie ce tip de gelatina folositi in combinatie cu kiwi, sa fie de origine vegetala, ca pe cea de origine animala o dezintegreaza, kiwi-ul are o enzima care distruge proteinele. Report
August 10, 201016 yr comment_52655 Vreau sa fac o observatie legat de kiwi si gelatina. Atentie ce tip de gelatina folositi in combinatie cu kiwi, sa fie de origine vegetala, ca pe cea de origine animala o dezintegreaza, kiwi-ul are o enzima care distruge proteinele.La fel ca Ananasul Report
August 10, 201016 yr Author comment_52705 Yoyo, asta era ! Crema Lissei am mai vazut-o! Numai ca eu, ca o gospodina desavarsita ce sunt , nu scriu nimic, ca doar tin minte sau eventual improvizez, si cand nu merge apelez la arhiva altora...KikenHana, Maya, merci de observatii. Intr-o reteta zice ca se fierbe kiwi tocmai ca sa omoare enzimele buclucase, sper sa fie adevarata chestia. Hai ca mi-a venit acum o idee: o fi existand dulceata de kiwi? Fac o dulceata si p-orma o folosesc la creme, ma duc sa-l intreb pe Gogule, daca nu stie nimeni p-aici. Report