September 15, 201016 yr comment_56579 Imi plac prunele foarte mult, mai ales cele albastre, tari si aromate. Si cum am primit o galeata de astfel de prune, bio, proaspat culese din livada, am facut reteta asta simpla, in care gustul prunelor e grozav.Foaie: 250 gr. faina, 120 gr. unt, 100 gr. zahar pudra, 1 ou, lapte, un pic de drojdie.Drojdia se freaca cu zahar si putin lapte, se pune peste faina si se amesteca cu grasimea moale si oul, pana rezulta un aluat vartos (eu am pus mai multa faina, oul meu a fost gigant) care se lasa la crescut 30 min.Se curata de samburi 1 kg. de prune, eu le-am lasat jumatati.Se intinde aluatul la o grosime de 1 cm, se presara cu gris. Se aseaza deasupra prunele.Crema: 3 oua, 200 gr. smantana, 5 lg zahar, zahar vanilat, 2 linguri faina.Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat; se adauga galbenusurile toate odata, apoi smantana si faina, amestecanduse usor, sa nu se lase compozitia. Se toarna peste prune si se da totul la cuptorul incins 30 min. In primele 15 min. cuptorul nu se deschide.Se taie rece. Noua ne-a placut mult, si copiilor la fel. Report
September 16, 201016 yr comment_56753 Ce pofta mi-ai facut cu placinta asta !Mac sa mananc o pruna.Ca mi-e lene la ora asta sa fac prajitura. Report
September 24, 201015 yr comment_57637 Am facut-o.Deasupra prunelor am pus doar jumatate din cantitate, nu mi le-a acoperit complet.Buna, buna.Multumesc! Report
September 29, 201015 yr Author comment_58204 Acum am vazut placinta ta (am o perioada zbuciumata rau); arata tare bine, si ma bucur ca ti-a placut Report