Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Agliata rosa

Featured Replies

[center]Agliata rosa

.

post-168-12849013051_thumb.jpg

.[/center]

Am a(g)liat reteta lui Etaly de agliata verde, cu sosul de ricotta si vodka vazut in comert (niciodata cumparat, dar cu eticheta studiata) si din mariajul lor zamislitu-s-a pruncul aista.

Nu doar s-a inrosit ca gogoneaua devenita tomata, dar a schimbat si verdeata si a dat- in darul betiei.

Ingrediente:

(ingredientele au culorile ce se regasesc pe steagul Italiei - de aici si denumirea cu scarţ si ştaif pe care am dat-o preparatului)

Usturoi (ca-i da numele) . 4, 5, 6, ... ;) catei de usturoi. Fara numar, fara numar!

Pasta de rosii. Patru-cinci linguri cu varf

Undelemn de masline. Extra V. Patru-cinci linguri. Rase, ca nu sta varfuit ca căpiţa. ;)

Ricotta. Urda bre. E bine mai seaca. 250 grame. A mea de capra.

Frunze proaspete de busuioc. Cat mai multe.

Sare de mare grunjoasa.

Am uitat ceva?

Da.

Facultativ o jumatate de paharel de votka. ;)

[center].

post-168-128490154107_thumb.jpg

.[/center]

Mod de(hokus-pokus)preparatus:

Usturoiul se zdrobeste cu sarea si se freaca in mojar pana devine alifie. Ca si la aioli, se incorporeaza extraverginul.

Au trecut 2 minute cu adusul igredientelor de baza de pe unde or fi fost depozitate si suntem aproape gata. Frunzele de busuioc, dar si florile daca sunt abia imbobocite, se spala se zvanta si se toaca din cutit. Pasta de usuturoi, cea de rosii, ricotta maruntita cu furculita, busuiocul si facultativa wodka se omogenizeaza cat mai bine. Eu am folosit mixerul stick ca mi-a fost lene sa spal procesorul alimentar - pe masina mea de spalat o cheama ... Manuela. :)

Nu suntem gata. Cu o coaja de paine curatam bine castroanele si ustensilele si pana sa ne dam seama halim jumatate din ceea ce urma sa bucure intreaga familie.

Se poate manca cu paste, cu pita , cu crackers, sau cu lingura

A placut si lui Giunior si Giupanesei.

[center].

post-168-128490157258_thumb.jpg

.

[/center]

Ce-i cu votka aia? :angryfire:

Am vazut-o pe eticheta unui sos din comert cu ricotta si rosii. Trebuia incercata. Eu va sfatuiesc sa luati o cantitate mica din pasta imbujorata de urda separat si sa o amestecati cu un pic din secarica cea ruseasca. Gustati. Daca nu va place, dati wotka pe gat drept razbunare :o . Eu nu va fac ... remuscari.

Parerea mea e ca n-ar fi rau sa ramana permanent printre ingredientele necesare. Unii sa o foloseasca in agliata, altii pentru a-si da curaj, sau mai bine: si/si.

Sa auzim de mine! :o

Deci ce sa mai zac' is' neagra de invidie :pupic: ,sotu' nici un sandvish nu-sh' mai face darmi-te sa mai gateasca ceva(heee-hee cand era la mama flacau,nu demult pana acu' 6 ani alta era povestea :pupic: )...Maaii sefilor voi pe unde cresteti mai ca io' cand am fost la piatza n-am gasit... =))

Am glumit,sefule',jos cu clopu'... :pupic:

• Author

...Maaii sefilor voi pe unde cresteti mai ca io' cand am fost la piatza n-am gasit... :)

Am glumit,sefule',jos cu clopu'... :P

Multumesc preaplecat :P tuturor pentru laudele exagerate.

Adevarul e ca Dumneaei m-a luat de piata libera in stare (de):)bruta si m-am inscris - de buna voie - la scoala ei.

Inca nu am absolvit dar timp mai este.

Insa in paralel cu "scoala" -traditionala, care va s'zica - mai gust si ... aventura. :P