Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Saramura de pui

Featured Replies

Sotul meu e pe jumatate oltean si se duce/ne ducem de cateva ori pe an in vizita la Craiova si Bailesti. Nu se omoara el dupa mancarea olteneasca (carnivorul din el zice ca are prea mult legume si prea putina carnehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif), dar nu refuza niciodata o farfurie care miroase bine, iar daca da peste ceva ce-i place indeosebi, ma pune s-o reproduc si acasa. In toamna asta mi-a venit pe cap cu saramura de pui, o mancare cu mult usturoi, exact pe placul lui. Reteta dupa care m-a indrumat e ridicol de simpla si surprizator de gustoasa.

Aveti nevoie de:

un pui taiat bucati (preferabil de casa)

ceva legume (tulpini de telina, ceapa, 1-2 morcovi, ardei)

piper

sare

6-7 catei usturoi

bulion de rosii

grasime pentru prajit (am folosit unt+ulei de masline)

Bucatile de pui se rumenesc bine in putina grasime pe ambele parti, apoi se pun legumele, sarea, cateva boabe de piper, se acopera carnea cu apa si se fierbe bine.

post-44-128490741959_thumb.jpg

Cand e carnea moale, se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu bulion (am pus vreo 200 ml) si se toarna in oala.

post-44-128490742238_thumb.jpg

Se mai lasa pe foc doar vreun minut sau mai putin (doar cat sa prinda aroma usturoiului) apoi se serveste.

post-44-128490744434_thumb.jpg

post-44-128490748772_thumb.jpg

Arata f. bine saramura ta Hana,chiar ieri am vazut la tv. pe cireasa de pe tort pe prima ceva ce m-a intrigat,ostropel oltenesc de pui,care era pui prajit cu mujdei de usturoi si cu ardei copti dar nu prea am inteles cum se face(nu seamana deloc cu ostropelul de-l stiu eu),tu cunosti asa reteta?!...

Nu incetez sa ma minunez cum cele mai simple retete sunt cele mai gustoase(mai ales cele traditionale)

Maica-mea e tot din partea de sud dar munteanca, 2km de Dunare, pe langa Braila si face tot asa o saramura de pui delicioasa, similara celei de peste. Ea gratareste puiul si apoi prepara o oala mare cu apa fiarta, sare si mirodenii si dupa ce puiul e patruns de fum il pune in apa si il da in clocot. Intre timp pregateste un mujdei de usturoi cu verdeata si rosii si dupa ce puiul e gata pe foc il imbalsameaza cu mujdeiul asta. E delicios :pupic:

Maica-mea e tot din partea de sud dar munteanca, 2km de Dunare, pe langa Braila si face tot asa o saramura de pui delicioasa, similara celei de peste. Ea gratareste puiul si apoi prepara o oala mare cu apa fiarta, sare si mirodenii si dupa ce puiul e patruns de fum il pune in apa si il da in clocot. Intre timp pregateste un mujdei de usturoi cu verdeata si rosii si dupa ce puiul e gata pe foc il imbalsameaza cu mujdeiul asta. E delicios :pupic:

Exact din asta am mancat si eu intr-o delegatie la Braila, si cu ardei iute, banuiesc ca in mujdei poti pune si fasii de ardei copt.Delicios!!

Iaaaa, ce minunatii mancati voi la Brailaaaa!

Zedra, cand fusasi si mie nu mi-ai zis?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Si mama mi-a facut, tot asa cum a zis Armina! Incercati, ca-i taare bun!

Pai eram cu treburi nu de capul meu, ce crezi ca nu te vizitam??

Mancarea este sa te lingi pe degete, chiar uite ca am chef sa fac acum!