Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Banane fripte in pastella...Geany

Featured Replies

Iata o reteta super simpla si versatila...Cui nu i s-a intamplat macar o data sa nu cumpere un frumos ciorchine de banane ca le-a gasit la oferta si apoi sa realizeze ca au ramas vreo 2 care daca in ziua respectiva nu ar fi fost consumate s-ar fi inmaronit apoi de tot?!!! :unsure:

Am mancat la restaurantul chinezesc in Italia ,Torino(banana flitta ziceau ei) am povestit si aici Boombaa si in plus se poate face si cu alte fructe,mar,para,bobite de strugure cu boaba mare,cubulete de ananas(off. topic,chiar si legume fierte aldente sau griliate in prealabil tip dovlecel,morcov,vanata stiti voi) etc...

Deci banane(sau ce vreti voi),1/3 cub de drojdie de bere(24 gr.:3=8 gr. aproximativ)dar merge si drojdie uscata,apa minerala(dar cand nu am avut am pus apa de la robinet,merge si bere,vin spumant),faina alba...

post-405-128497932896_thumb.jpg

La 1/3 cubulet drojdie,cam un pahar de apa minerala si tot un pahar de faina cat sa rezulte o compozitie mai groasa decat aluatul de clatite..

post-405-128497933739_thumb.jpg

Lasam sa se odihneasca vreo 10 min.timp in care taiem bananele in bucati mai mari sau mai mici cum dorim,le dam prin faina si incingem un ceaunel cu ulei profund unde le vom frige...

post-405-128497934565_thumb.jpg

Dam bananele prin pastella si le frigem ca pe gogosi...

post-405-128497935483_thumb.jpg

Pana devin frumoase aurii...

post-405-128497936385_thumb.jpg

Se scot pe hartie absorbanta si servite ca atare nu trebuie musai sa fie un desert(ci chiar un aperitiv,sau garnitura...)

post-405-128497937167_thumb.jpg

Daca le imbaiem in miere si scortisoara sau pudrate cu zahar pudra vanilat se schimba datele problemei...

post-405-1284979380_thumb.jpg =))

• 3 months later...

Iata o reteta super simpla si versatila...Cui nu i s-a intamplat macar o data sa nu cumpere un frumos ciorchine de banane ca le-a gasit la oferta si apoi sa realizeze ca au ramas vreo 2 care daca in ziua respectiva nu ar fi fost consumate s-ar fi inmaronit apoi de tot?!!! :)

Asta-i mancarea preferata a sefei mele. E gustoasa si varianta fara zahar cat si cea dulce. Oricat incearca sa se abtina fiindca evita prajelile, e foarte atenta, mereu la dieta, dar daca vede banana de asta prajita uita de toate!! :D

• Author

Iata o reteta super simpla si versatila...Cui nu i s-a intamplat macar o data sa nu cumpere un frumos ciorchine de banane ca le-a gasit la oferta si apoi sa realizeze ca au ramas vreo 2 care daca in ziua respectiva nu ar fi fost consumate s-ar fi inmaronit apoi de tot?!!! :)

Asta-i mancarea preferata a sefei mele. E gustoasa si varianta fara zahar cat si cea dulce. Oricat incearca sa se abtina fiindca evita prajelile, e foarte atenta, mereu la dieta, dar daca vede banana de asta prajita uita de toate!! :)

La-la se poate face si cu alte fructe,cuburi de mar,para sau sarat cu legume,e o idee draguta... :)