Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smochine in caramel

Featured Replies

Dintotdeauna mi-au placut smochinele. Acum ceva vreme am gasit unele de cumparat la un pret rezonabil si am luat vreo 4 kg sa-mi pun in borcane pentru la iarna. Dintr-o jumate am facut gem, din cealalta smochine in caramel, dupa reteta Adrianei pe care am descoperit-o intamplator pe net. Multumesc Adriana!

post-44-128561904245_thumb.jpg

Ingrediente (din care mi-au iesit 3 borcanele):

1 kg smochine

500 g zahar

300 ml apa

200 ml otet (am folosit de mere)

optional 1-2 bucati anason stelat

Smochinele curatate de codite le-am pus intr-o tigaie in care sa incapa toate intr-un singur rand. Peste ele am pus de-a valma zaharul, apa si otetul, am mai pus si 2 stelute de anason si le-am fiert la foc mic aprox. 2 ore. din cand in cand am adunat spuma ce s-a prins pe marginea tigaii si de vreo 2 ori am si intors smochinele de pe-o parte pe alta.

post-44-128561904003_thumb.jpg

Cand s-a legat bine siropul si lasa bobite daca-l turnam pe marginea farfuriei le-am pus in borcane. E o dulceata foarte fina si aromata, imi place mult.

post-44-128561904668_thumb.jpg

Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.

Salivez cand vad dulceata aia.

Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu

avea nici un gust deosebit.

Cred ca dulceata ta e mai buna.

Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.
  • Author

Waw, ce frumuseti, reteta nu e a mea ci a prietenei mele Rossanina, eu nu le-am facut pina acum. Am un borcanel in dulap cadou de la ea.

Atunci multumiri prietenei https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• Author

Si mie imi plac smochinele.Proaspete sau uscate.Nu are importanta.

Salivez cand vad dulceata aia.

Mi-am adus din Grecia miere de smochine si sincer am fost dezamagita pentru ca nu

avea nici un gust deosebit.

Cred ca dulceata ta e mai buna.

Ti-ar placea sigur dulceata! Smochinele le-am luat la oferta de la Kaufland cu vreo 8,5 lei daca cumva te intereseaza, am vazut ca mai aveau si acum vreo 2 zilehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Mmmm, ce bine arata. Chiar am cumparat zilele trecute smochine dar nu le maninca nimeni pentru ca sunt prea uscate. Asa le-am cumparat. Asta chiar e o idee buna sa le aduc ceva savoare.

E o reteta ideala pentru a converti niste smochine uscate in ceva bun https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Da am vazut si eu oferta de la Kaufland,chiar azi.

Erau insa mici si nu m-am gandit la dulceata.Eu eram infiletata pe ideea Mayei de

smochine umplute si cautam din cele mari.

Na dar lasa ca mai gasesc.Acuma e sezonul lor.