November 6, 201015 yr comment_63429 Si-am plecat catre Florenta cu trenul asta. Cam scump drumul. In conditiile in care noi avem niste reduceri semnificative pe transportul feroviar, am platit drumul Roma-Venetia si retur, cu intrerupere in Florenta, tot atat cat am platit avionul. En fin, doar nu era sa renuntam. Cu asta ne-am dus Am calatorit alaturi de un grup de englezoaice tinere, pe care le-am privit destul de circumspect inca din Gara Termini din Roma. Erau imbracate doar in niste rochii gen tricou un pic mai lung iar in picioare cu sandale romane (fara ciorapi, bineinteles). Erau destul de zgribulite inca de la Roma (unde ziua erau 20C), dar cand am ajuns in Florenta, dimineata, nu cred ca erau mai mult de 7-8C. Erau atat de infrigurate, incat cred ca s-au infundat in primul bar si n-au iesit decat la ora plecarii inapoi. Toata ziua m-am gandit la ele. Santa Maria Novella a fost prima mare basilica din oras. In interior se pot admira numeroase lucrari de arta religioase realizate Giotto, Brunelleschi si cam atat am retinut eu. Catedrala Santa Maria dei Fiori din Florenţa (Il Duomo) împreună cu Baptisteriul şi Campanila sunt parte a patrimoniului UNESCO. Domul este impodobit de lucrarile unora dintre cei mai valoroşi artişti renascentişti: Michelangelo, Donatello, Ghirlandaio, Piata Evreiasca Biserica Santa Maria del Santo Spirito In Piazza della Signoria - Palazzo Vecchio. Traseul sau istoric este legat de familia Medici. In dreapta este trecerea catre Galeria Ufizzi si Palatul Pitti Pentru Ufizzi am facut rezervare online, era o mare de oameni si se intra in grupuri de 50 la fiecare 30min. N-am fi reusit sa intram altfel. La intrare in Palazzo Vecchio te intampina David a lui Michelangelo. Initial a fost expusa aici, acum este doar o copie a statuii. Palatul adaposteste lucrari ale lui Michelangelo, Donatello, Verrocchio, Ghirlandaio, Vasari. Terasa de pe Ufizzi Oricum dupa ce vezi sute, poate mii de lucrari, deja nu mai poti face diferente, toate ti se invalmasesc in minte...Ar tb sa stai o luna in Florenta ca sa inveti cate ceva si sa savurezi macar a zecea parte din cate poti vedea.Am iesit la aer Ponte Vecchio, celebrul pod peste Arno. E plin de pravalii unde se vand souveniruri si mult-mult aur. Oglinda, oglinjoara Ne-ntalnim la Venetia! Report
November 6, 201015 yr comment_63430 superbe poze moatzo, iar tu arati ca o teenager ma straduiesc, Stelutzo, ma straduiesc! Report
November 15, 201015 yr comment_64759 Daca ajungi ptr prima data in Venetia, totul te impresioneaza. Dupa ce am mers cu trenul pe apa, parea sa nu ma mai mir de nimic. Dar cand am vazut ca din tren urc direct in vaporetto, ei da! Asta chiar m-a dat pe spate. Adica io-mi imaginam aap-apa-apa, da’ nici chiar asa! Venetia rasare pur si simplu din apa Adriaticii.Cazarea a fost un last-minute si am gasit ceva acceptabil pe Lido, adica 2 nopti/170 euro, intr-un hotel f frumos, Sorisso, recent renovat, in camera tot felul de butoane si butonase, cartela la intrare, cald-prea cald pana ne-am ginit noi de unde s-o inchidem, MD inclus –mi-a placut!O plimbare cu vaporetto costa 6,5euro –cam mult!- iar noi am optat ptr un abonament de 48 ore – 23 euro/pers- si-a fost valabil si ptr autobuzele din Lido.Din Lido ajungi in Venetia luand vaporetto care merge fie prin S-ul descris de Canale Grande, fie prin Canale della Giudecca care separa centrul vechi al Venetiei de Insula Giudecca. Ca si marime, C Giudecca este mult mai lat, dar C Grande isi trage numele de la numeroasele Ca’uri si palazzo care-i impodobesc malurile: Ca’ d’ Oro, Ca’ Rezzonico, Ca’ Dario, Palazzo Ducale, Malipieri, GrassiAsteptand vaporetto. Statie de apa Multe informatii le-am primit de la o doamna italianca mai in varsta, dar f vorbareata. Mergea in Lido si-am abordat-o intreband de strada pe care se gasea hotelul. Ea a inteles ca ma refer la Venetia si-ntreb de via (strada). Pas via in Venice, ma cale! Deci, cale in Venice! Si daca tot sunt in Venetia, n-o cadea rodie malaiata in gura lui moi? Cam asa erau stradutele in Venetia Ne-am lasat dusi la intamplare pe stradutele intortocheate si bineinteles ca ne-am ratacit. Dar ce poate fi mai minunat decat sa te ratacesti in Venetia?Si-am ajuns aici Am inaintat O usa era deschisa Si curiozitatea mare . Jos era o fantana arteziana care nu mai vazuse de mult apa, scara ducea la etaje, iar pe pereti inca se mai putea vedea urmele unei picturi Report
November 15, 201015 yr comment_64762 SOS Venetia! A se observa semnele „rutiere”! Canale Grande In laguna intrau multe vase mari, de croaziera. Poate-poate oi ajunge si eu pe vreunul! Si tot Canale Grande Podul Rialto, cel mai vechi pod peste Canale Grande, are doua benzi de circulatie pe langa balustrade, iar pe centru sunt multe buticuri cu tot felul de bijuterii, pielarie si nelipsita sticla de Murano. Report
November 15, 201015 yr comment_64763 Si comertul : sticla de Murano Masti-masti-masti –de fapt, carnavalul nu se termina niciodata Un buchet ptr domnisoara? Sau, mai bine, un inel? Un colier, ceva? Sau ptr domnu’? Ei bine, daca ati subestimat suflul artistic impregnat in pestii de sticla de pe tvu’ lu’ mamaia, ar fi bine sa-i reconsiderati. Pret informativ: 1800euro/caras Daca doriti o plimbare de 40 min cu gondola ar tb sa pregatiti 80-100euro, iar daca vreti si ceva muzichie – o, sole mio! -de exemplu, mai plusati 100. Cam asta era confortul Report
November 15, 201015 yr comment_64767 Podul Suspinelor - Ponte dei Sospiri, ce leaga vechile inchisori de celulele de interogare din Palatul Dogilor.Acesta reprezenta ultimul drum al condamnatilor, o ultima licarire de lumina printre zabralele podului, iar numele a fost inspirat de suspinele condamnatilor ce isi traiau ultimele clipe de libertate traversandu-l. Celebrul Casanova a fost condamnat aici pentru comportamentul sau necorespunzator cu dogmele religioase, dar a fost singurul care a reusit sa evadeze, in anul 1756. Dezamagire mare! Atat Palatul Dogilor, cat si celulele de interogare erau imbracate in niste reclame uriase, iar pe fundalul azuriu al panourilor, podul se pierdea, mititel si neinsemnat. Asta nu mi-a placut deloc! Bazilica san Marco, cea mai cunoscuta biserica bizantina din Venetia Imagini din Bazilica San Marco Celebra Piata San Marco, vazuta de pe terasa bazilicii : ceasul care canta la ora fixa, leul-simbolul Republicii Venetia si nenumaratele cafenele dispuse de jur-imprejur. Seara, la fiecare cafenea este macar un cvartet, daca nu o mica orchestra, care se iau la intrecere interpretand pasaje din opere cunoscute si cu impact la auditoriu. Palatul Dogilor, vedere de pe San Marco Palatul Dogilor, laguna, Piata San Marco La plimbare pe langa Palazzo Ducale (P Dogilor) Peste drum de P Dogilor –adica peste canalul Giudecca-Bazilica San Giorgio Pe sub arcade, la Dogi Piata San Marco –in fata bazilicii sunt mereu pregatite niste pasarele in caz de aqua alta. Noi n-am prins fenomenul, dar se intampla ca in timp ce vizitezi biserica sa te ia apa, la propriu. In cazul asta se pun podistile din poza si se circula pe ele. La celebra Cafe Florian – 8 euro/capucino+4 euro coperti, 15 euro cand canta orchestra. Referinta circulara –ne-ntoarcem pe unde-am venit! Si-am incalecat pe-o sa! Report
November 19, 201015 yr Author comment_65423 Ce poveste frumoasa!!Voi ati fost acum in a doua luna de miere? Ce poze superbe,tu grozav de bine arati,parca esti o domnisorica,si sotu cred ca a mai pierdut kg multe sau cine stie poate confund ,parca mai vazusem mai demult o poza cu dansuOricum sunteti frumosi si se cunoaste ca aveti o relatie trainica,si de cate ori mai plecati pe un deva ,chiar la un gratar,pune poze sa vedem si noi Sa fiti asanatosi si sa va fie de bine! Report
November 19, 201015 yr comment_65433 Ce poveste frumoasa!!Voi ati fost acum in a doua luna de miere? Ce poze superbe,tu grozav de bine arati,parca esti o domnisorica,si sotu cred ca a mai pierdut kg multe sau cine stie poate confund ,parca mai vazusem mai demult o poza cu dansuOricum sunteti frumosi si se cunoaste ca aveti o relatie trainica,si de cate ori mai plecati pe un deva ,chiar la un gratar,pune poze sa vedem si noi Sa fiti asanatosi si sa va fie de bine! Da, Nico, am investit amandoi in look. A slabit si el 22 de kg si-n plus s-a operat la ochi si nu mai poarta ochelari.Multumim de urari, esti tare draguta! Report