Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mancare de hram

Featured Replies

va fi hram la biserica si trebuie sa aducem cate ceva (optional, ofcors). Piesele de rezistenta, adica sarmalele si friptura sunt deja luate. Eu ma gandeam sa duc un dulce si inca ceva, dar ce?

Ma gandeam la niste mini-ardei umpluti, dar e cam multa munca :wasted:

Ma mai gandeam la o salata de legume, dar nu stiu cum va arata dupa vreo 3-4 ore de stat pe masa.

Si cam atatea idei am :wasted:

• Author

niscai chec sarat, sau chiftelutze, sau saratele, sau pur si simplu masline si branza, sau ceva platou cu pastrama, sau de ce nu un cos cu fructe, sau rosii, castraveti ( daca mai sunt de gradina) , sau muraturi, vezi la fingerfood , poate te inspira ideile.

https://forum.artaculinara.ro/topic/2040-finger-food/

merci stella, la niste chiftelute ma gandeam si eu. Am sa verific si link-ul cu finger food

Bunica mea era cunoscuta pt. colacul ei impletit superb,se fac cateva frunze si floricele din rest de aluat sa pui deasupra si ai un produs superb!!! :hungry: In rest avea cate ceva raluca ma duc sa caut link...

Nu ma lasa ai mei acuma caut maine si-ti dau link,avea ralu' pateuri rapide si altele tare faine pt. un praznik nu mai stiu poate stiti voi...

Ashea' am gasit ceva...My link da parca mai avea ea,mai caut..

• Author

Bunica mea era cunoscuta pt. colacul ei impletit superb,se fac cateva frunze si floricele din rest de aluat sa pui deasupra si ai un produs superb!!! :hungry: In rest avea cate ceva raluca ma duc sa caut link...

Nu ma lasa ai mei acuma caut maine si-ti dau link,avea ralu' pateuri rapide si altele tare faine pt. un praznik nu mai stiu poate stiti voi...

Ashea' am gasit ceva...My link da parca mai avea ea,mai caut..

aaaa, da. pateurile ralucai le stiu. Suna interesant, dar am sa le fac daca mai am timp. Ma gandesc la cateva chiftelute la cuptor si tarta fara blat (any).

Aura, esti in tara sau nu? biserica e ortodoxa? cand va fi hramul?

Te-ntreb ptr ca deja suntem in post de carne, saptamana asta e saptamana alba, adica se mananca de frupt doar branzeturi si lactate. s-ar putea sa fie dezlegare ptr peste in we, dar nu-s sigura. iar de luni incepe Postul Craciunului si doar sambata si duminica e dezlegare la peste.

Si biserica noastra are hramul in acest post, de Sf Spiridon, pe 12 dec, si se face mancare doar de post, iar cu voie de la Episcopie e dezlegare de peste, indiferent in ce zi cade hramul.

• Author
moatza, nu sunt in tara si biserica e ortodoxa. Dar din cate am inteles de la preot, putem aduce mancare de frupt. Am verificat din nou si am vazut (e o lista online) ca lumea aduce sarmale si friptura.

moatza, nu sunt in tara si biserica e ortodoxa. Dar din cate am inteles de la preot, putem aduce mancare de frupt. Am verificat din nou si am vazut (e o lista online) ca lumea aduce sarmale si friptura.

inseamna c-a cerut voie de la Episcopie =))

In Bucovina, matusa-mea pregatea de Sfanta Marie cam aceleasi lucruri, an de an:

- tartine cu pateu (amestecat cu unt, eventual si galbenus de ou), ornate cu cascaval, felii de salam, gogosari, castraveti...

- mai rar facea si salata de vinete, in functie de cat de repede apareau vinetele pe piata

- supa de gaina (adevarata - de la ea din ograda) cu taitei ori galuste din gris

- friptura cu salata de varza

- sarmale

- dulciuri - n-spe feluri de prajituri

Nu-mi mai amintesc altceva acum, scriu daca-mi revin memoriile.

• Author

quote]

inseamna c-a cerut voie de la Episcopie :)

e foarte posibil, parca am auzit vorbinduse ceva de genul asta.

In Bucovina, matusa-mea pregatea de Sfanta Marie cam aceleasi lucruri, an de an:

- tartine cu pateu (amestecat cu unt, eventual si galbenus de ou), ornate cu cascaval, felii de salam, gogosari, castraveti...

- mai rar facea si salata de vinete, in functie de cat de repede apareau vinetele pe piata

- supa de gaina (adevarata - de la ea din ograda) cu taitei ori galuste din gris

- friptura cu salata de varza

- sarmale

- dulciuri - n-spe feluri de prajituri

Nu-mi mai amintesc altceva acum, scriu daca-mi revin memoriile.

merci iubita. Foarte gospodina matusa ta, sa pregatesti atatea feluri nu e usor. As fi facut salata beof a la geany, dar altcineva o sa aduca o salata boeuf, asa ca varianta asta cade. Am niste conserve de ton si cred ca am sa fac o pasta de ton & ricotta. Si cateva chiftelute totusi :)

• Author

azi a fost hramul si am dus urmatoarele:

pasta de ton cu ricotta

chiftelute de carne cu burgul

chiftelute brocoli date prin susan

si tortul pe care l-am pus la concurs

s-au mancat tot, iar tortul a fost hitul serii :hug: Cu modestie spun ca am primit felicitari de la toata lumea :wub:

va multumesc tuturor pentru sfaturi si idei

post-341-128977261382_thumb.jpg

post-341-128977262784_thumb.jpg

Cum le faci , Aura , te rog? Ai pus pe undeva retzeta?

• Author

simona, nu am pus reteta nicaieri, am sa spun aici cum am facut.

2 oua

50 gr de amestec faina alba/pesmet

240 gr de ricotta

300 gr de brocoli fiert si scurs

80 gr de branza gen cascaval

se amesteca faina cu ricotta pana se obtine o pasta omogena apoi se adauga brocoli, si la urma se adauga cascavalul. Se tine in frigider o ora si apoi se modeleaza bilute care se dau prin susan. Se pot praji sau le bagi la cuptor (eu le-am facut la cuptor). Nu e nevoie sa aplatizezi bilutele pentru ca ele se latesc un pic in cuptor.

• Author

Brava, s-au regalat mesenii de la hram.

stella, toata stima :floare:

simona, nu am pus reteta nicaieri, am sa spun aici cum am facut.

2 oua

50 gr de amestec faina alba/pesmet

240 gr de ricotta

300 gr de brocoli fiert si scurs

80 gr de branza gen cascaval

se amesteca faina cu ricotta pana se obtine o pasta omogena apoi se adauga brocoli, si la urma se adauga cascavalul. Se tine in frigider o ora si apoi se modeleaza bilute care se dau prin susan. Se pot praji sau le bagi la cuptor (eu le-am facut la cuptor). Nu e nevoie sa aplatizezi bilutele pentru ca ele se latesc un pic in cuptor.

Merci :floare: