July 30, 201016 yr comment_51097 Reteta este foarte simpla, dar in acelasi timp deosebit de gustoasa: cantitati egale de brinza de vaci, unt/margarina si faina. Bineinteles sare, daca doriti si alte condimente. Se pot umple sau lasa simple, se preteaza si ca saratele. Eu, pentru conformitate am facut din 600 gr fiecare, si ceva sare. Se amesteca totul pina devine o coca omogena, care se da la rece peste noapte. Se scoate pe masa usor infainata ( nu incarcati cu prea multa faina, doare cit sa manevrati usor coca) si se incepe intinderea cu merdeneaua infainata. Coca va ramine de min 1 cm grosime, cu forma de decupaj infainata se vor decupa buseurile (in cazul meu) si se vor coace pe foc mediu pe hirtie de copt. Eu le-am uns cu galbenu de ou si presarata cu susan negru si susan alb. Si iata-le gata: Report
July 30, 201016 yr comment_51100 Ce bine arata... ce-as manca si eu... stai sa-mi dau doua palme. Gata, le fac cu siguranta pt familion, dar eu nu am voie... Sorina Report
July 30, 201016 yr comment_51126 Raluca, de cand am aflat de reteta asta (tot de la tine, dar de pe alte... meleaguri), iti trimit in gand un pupic de fiecare data cand le fac. Am scotocit prin "arhiva", nu-mi vine sa cred ca nu am facut niciodata poze, ma duc sa mai caut. Eu le fac de obicei cu telemea. Report
July 30, 201016 yr Author comment_51161 Ce bine arata... ce-as manca si eu... stai sa-mi dau doua palme. Gata, le fac cu siguranta pt familion, dar eu nu am voie... SorinaDin pacate sint foarte bogate caloric Raluca, de cand am aflat de reteta asta (tot de la tine, dar de pe alte... meleaguri), iti trimit in gand un pupic de fiecare data cand le fac. Am scotocit prin "arhiva", nu-mi vine sa cred ca nu am facut niciodata poze, ma duc sa mai caut. Eu le fac de obicei cu telemea.Ma bucur ca iti plac! Sint foarte versatile! Ma bucur ca le-ai "dezgropat". Am sa le fac si eu!Nu ai sa regreti! Report
August 3, 201016 yr comment_51604 Dar cu faina integrala nu se pot face ? eu nu gatesc cu faina alba ... nu tinem Report
August 3, 201016 yr comment_51609 Superbe si astea Ralu' eu o sa inlocuiesc branza de vaci cu burduf(mai umed)de oi,sa le fac mai picante... Multumesc de reteta s-a retinut si asta... Report
August 18, 201016 yr comment_53558 Ralucuta, eu am facut cornulete din aluatul tau.Le-am facut deja de doua ori.Si-a notat si mama reteta. Si, special pentru tine: Report
August 19, 201016 yr comment_53595 Ada m-a intrebat ce mananca Manu si a zis : a, mie nu-mi plac saratele, buseuri ar manca cred facute insa lungi ca grisinele Report
September 15, 201016 yr comment_56628 sunt foarte frumoase, o sa le incerc si eu in a treia serie de poze le vad forte crescute, aluatul nu are si un pic de praf de copt sau drojdie? si coapte sunt crescute frumos ... Report
September 16, 201016 yr comment_56736 Raluca, Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.Fac si drob de miel invelit in acest aluat.E nemaipomenit. Sa va spun un secret.Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.O bunatate. Report
September 18, 201016 yr comment_56952 Deci am comis-o si pe asta,in modul meu,ca eu nu pot sa respect o reteta oricat asi vrea ,am pus niste branza de burduf de oi care se cam rasuflase(am pus in borcan de 800 gr. dar era inceput mai demult,cam 2/3 din borcan mai aveam),am reciclat si niste unt(vreo 1/3 din pachet de 200 gr.,niste margarina avansata si aia,dar parca tot nu era jumi-juma cu branza asa ca am trantit si o lingura de untura ,sa fie...)faina cat sa fac un aluat ca de cornulete... Picante si bune de la branza de oi, burduf,merg langa o bere de numa... Sar'na de reteta,ai facut un sot fericit ... Report
September 18, 201016 yr comment_56954 Raluca, Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.Fac si drob de miel invelit in acest aluat.E nemaipomenit. Sa va spun un secret.Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.O bunatate.Ai dreptate Pisco' si eu m-am gandit ca merge si la tarte sarate,la un quish ne' lorain Sau inveliti carnaciori picanti sau crenvushti.. Report
February 15, 201214 yr comment_130195 Pot sa zic ca sunt f f ff bune pateurile!! Imi place mult textura aluatului, si ce usor se lucreaza cu el, deci?! fara cuvinte... Multumesc mult de reteta Am facut unele cu mac, altele cu chimen si altele le-am taiat in jumatate si le-am umplut cu inimioare de sunca de curcan. dovada... Pupici!! Report
February 15, 201214 yr comment_130201 Sigur-sigur nu se pune praf de copt sau drojdie? Oana, si-ale tale par umflatele si pufoase!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Cum de le-am ratat? Report
February 15, 201214 yr comment_130226 Sigur-sigur nu se pune praf de copt sau drojdie? Oana, si-ale tale par umflatele si pufoase!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Cum de le-am ratat? nu se pune nici drojdie nici praf copt. ies f inalte, eu nu le-am facut groase de 1 cm, cred ca ieseau super inalte. Le-am facut de grosime de jumate de cm. Pupici! Report
February 15, 201214 yr comment_130264 Frumoase le-ai facut , Oana,le-am facut si eu de multe ori, dar in iarna asta le-am neglijat, ce bine ca le-ai scos la lumina, saru'mana tie si cui a dat mai departe reteta! Report
February 15, 201214 yr comment_130271 Frumoase le-ai facut , Oana,le-am facut si eu de multe ori, dar in iarna asta le-am neglijat, ce bine ca le-ai scos la lumina, saru'mana tie si cui a dat mai departe reteta! Multumesc Geluto !Stim noi ce-i bun! Te pup! Report
July 26, 201214 yr comment_158426 Buna ziua, Cum este prima postare sa ma prezint, ma numesc Lilia si va urmaresc de foarte multi ani. Evident am facut si multe retete de pe forum, dar astazi am si pozat Este incredibil de usoara reteta si gustoasa, plus aluatul se lucreaza usor, iata si dovada Multumesc pt reteta! Report
July 26, 201214 yr comment_158429 Bine-ai venit, Lilia!Sedere placuta pe-aici!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Si mie, RUSINE! N-am apucat s-o fac INCA!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Report
July 26, 201214 yr comment_158489 Bun venit Lilia, faine pateuri.Raluuuuuuuuuuuuuu, superba reteta, mai treci pe aici draga mea. Report
December 28, 201510 yr comment_233598 Ce bine arata... ce-as manca si eu... stai sa-mi dau doua palme. Gata, le fac cu siguranta pt familion, dar eu nu am voie... SorinaSorina draga sa sti ca eu le-am Montificat si sunt grozave !!! Se pastreaza foarte fragede si ptr 2,3 zile ,mai mult nu a tinut )) Eu am pus foarte mult mac si par mai negre )) Multumesc mult pentru reteta Raluca Ma chinui sa pun poza si nu reusesc Raluca daca am gresit sa spun ca se pot Montifica te rog sa stergi .Multumesc anticipat :* Report