Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Pate chinois cu conopida

Featured Replies

Pate chinois (sau shepherd's pie) traditional se face cu piure de cartofi, carne tocata si boabe de porumb. In varianta montignac inlocuim cartofii cu conopida, iar boabele de porumb cu mazare.

1 conopida potrivita/mare

1/2 ceapa mare

o cana mazare

250 g carne de vita tocata

sare, piper

1/2 lingura sos Worcestershire

1 lingura bulion de rosii

1/2 cana rosii taiate (eu am pus de la conserva)

am taiat conopida buchetele si am fiert-o la abur. Dupa ce s-a fiert am facut-o crema cu un pic de lapte fierbinte. Intr-o tigaie am calit (fara ulei) carnea si am adaugat ceapa. Am lasat la foc moale cateva minute, apoi am adaugat rosiile, bulionul, mazare, sosul Worcestershire, sare si piper. Am pus si un pic de apa si am lasat la fiert cateva minute. Am transferat totul intr-o forma ce merge la cuptor, iar deasupra am pus piureul de conopida. Am tinut la cuptor la 350 C timp de 35 min, pana se rumeneste deasupra.

• 1 month later...

Cum de nu am vazut eu reteta asta pana acum?

Suna bine... chiar saptamana aceasta am facut niste conopida la cuptor. acum ramane pe data viitoare.

A, ai zis ca ai folosit lapte atunci cand ai pregatit crema de conopida... e bine sa precizezi ca era vorba de lapte monti si nu despre laptele normal.

Nu de alta, dara daca citeste reteta vreo incepatoare nu prea-si da seama... iti spun din proprie experienta...

Multumesc mult pt idee!

Editez... acum mi-am dat seama... Nu am folosit niciodata sosul Worcestershire, asa ca te intreb: ce contine, sau mai bine zis e conform? M-ai facut curioasa. Am sa caut si eu prin magazine sa vad despre ce e vorba.

• Author

Cum de nu am vazut eu reteta asta pana acum?

Suna bine... chiar saptamana aceasta am facut niste conopida la cuptor. acum ramane pe data viitoare.

A, ai zis ca ai folosit lapte atunci cand ai pregatit crema de conopida... e bine sa precizezi ca era vorba de lapte monti si nu despre laptele normal.

Nu de alta, dara daca citeste reteta vreo incepatoare nu prea-si da seama... iti spun din proprie experienta...

Multumesc mult pt idee!

Editez... acum mi-am dat seama... Nu am folosit niciodata sosul Worcestershire, asa ca te intreb: ce contine, sau mai bine zis e conform? M-ai facut curioasa. Am sa caut si eu prin magazine sa vad despre ce e vorba.

sorina, uite ce am gasit eu despre sosul W:

Its ingredients are listed as: vinegar, molasses, high-fructose corn syrup, anchovies, water, onions, salt, garlic, tamarind concentrate, cloves, natural flavourings and chili pepper extract.

parerea mea e ca poti sa-l inlocuiesti cu sos de soia.

• 2 years later...

Ridic reteta, ca asta mi-am propus sa fac in seara aceasta. Singurele diferente sunt:

- voi folosi broccoli in loc de conopida

- voi sari peste sos, l-as fi putut inlocui cu sosul de soia conform doar ca nu mai am... asa ca nema sos de soia. Nu cred ca va muri nimeni.

O intrebare as avea totusi: sigur cuptorul trebuie sa-l reglez la 350°C? Nu cred ca al meu ajunge pana acolo. Maxim, cred ca ajunge pana pe la 300°C. Zic si eu, nu e vorba de 250°C?

• Author

Sigur e vorba de 350 F, adica foc potrivit. Am facut o greseala la postare...

Sorina, spor la gatit!

Saru' mana! Nu de alta dar sigur puneam cuptorul la 250°C.

M-am pus pe calculat si a iesit 176,67°C, deci voi seta cuptorul la 180°C.

Am facut deja broccoli, peste un pic ma apuc de carnita. Deabia astept sa o pap!

1kg broccoli am fiert eu, dar fetele l-au atacat la greu, cred ca mi-a ramas si mie undeva intre 600-700g

1 ceapa medie

2 cani mazare

300 g carne de vita tocata

sare, piper, usturoi, boia dulce, boia picanta(as fi pus mai mult, dar mi-am adus aminte ca am copii)

1 lingura dublu concentrat de rosii

1 conserva (400g) de rosii datterini intregi in sos

Am fiert broccoli (al dente) dupa care i-am lasat in strecuratoare. Eu i-am facut mai din timp, stiind ca nu voi avea timp seara sa ma aglomerez cu toate.

Seara, dupa ce am terminat fizioterapia, am facut un piure din broccoli cu un pic de smantana si cu doua picaturi de apa... am pus in functiune mixerul bat.

Carnita am pregatit-o cum a zis Aura, doar ca in loc de sos am condimentat un pic mai mult.

Se stie deja ca eu folosesc hartia la copt. Se intinde bine pireul de broccoli...

post-133-13940031412079_thumb.jpg

Apoi vine randul carnitei...

post-133-13940031890018_thumb.jpg

Si la cuptor cu ea. Dupa 35 minute la 180°C...

post-133-13940032395191_thumb.jpg

post-133-13940033056654_thumb.jpg

Si in sectiune...

post-133-13940033378562_thumb.jpg

post-133-13940033603162_thumb.jpg

Multumesc, Aura! :-*

• Author

Foarte apetisant! Arata foarte frumos cu verde.

Interesant cum ai pus piureul de brocoli dedesubt.

Ha ha ha, din greseala. Sincer, eram convinsa ca si tu ai facut la fel... nu ma intreba de ce.

Mie asa mi s-a parut "normal".

Deci ar fi trebuit pus deasupra... :hungry:

• Author

:hungry:

eu am pus carnea dedesubt ca sa nu se usuce la cuptor...sunt sigura ca a iesit bine si asa. Abia astept sa o refac si eu, cat de curand.

Să știi că nu s-a uscat chiar deloc.

Mi-a plăcut mult. Cu siguranță o voi mai face.

A, că mi-am adus aminte: în pireuțul de broccoli am pus și 2 linguri de grana padano.