Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Frigarui din midii in pastela

Featured Replies

Midii pane pe frigaruie (daca mai zice cineva ceva de pane imi cer ban definitiv de pe artaculinara :rolleyes: :) pe cuvint ca am inteles ca sint "de porc")

https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_03_2011/post-233-12995116934398.jpg

Ca sa faci paneu aerat, amesteci faina cu fecula de porumb (Maizena)în proportia de 3:1 si un pic de drojdie deshidratata, apoi adaugi sifon sau apa gazoasa sau bere, cît mai rece, amestecînd pîna obtii densitatea dorita (cam ca pentru clatite, chiar un pic mai subtire). Poti sa pui si cîteva cuburi de gheata, idea este sa creezi un soc termic cînd treci de la panaj la uleiul fierbinte.

Inspirata de poza Carmellei si de explicatiile lui mon cher am purces astazi la facerea frigaruilor de midii in pastella, abia acu imi dau seama ca am uitat sa le trec prin faina inainte de pastella ;)

Astea erau midiile mele din Chile, congelate, in timp ce stateau la soare ca sa se dezghete mai rapid ;)

post-4-1300572328994_thumb.jpg

Pe frigarui

post-4-13005723506228_thumb.jpg

Trecute prin pastela

post-4-1300572378564_thumb.jpg

La prajit

post-4-13005724117551_thumb.jpg

Si gata, astea erau primele 2 cind pastela era mai groasa, la ultimele, topindu-se cuburile de gheata era evident mai subtire

post-4-13005724692439_thumb.jpg

Initial cind l-am gusta pe primul nu eram asa de entuziasmata, dar dupa aceea mi-au placut, e o experienta placuta care se va repeta cu siguranta ;)

Sunt mai bronzate decit ale Carmellei, ramine dubiul daca cele din poza au fost prajite pe frigaruie sau nu, eu de teama ca nu s-ar fi copt in interior poate le-am lasat mai mult, pentru ca erau si destul de mari.

Numa Carmella tre sa le guste si sa-mi confirme ;)

Mersi Carmella si mon cher de idee si de explicatii ;)

Da, trebuie neaparat sa trec sa le gust la tine ca sa vad daca au iesit ca acolo ;) Am o banuiala, totusi, ca ale tale sint mai bune decit cele de la "Ferma de midii" de la Dalboka :D

Te felicit pentru executie! :biggrin: Din pofta de midii o sa preiau si eu ideea ta cu zupa, deocamdata mi-am pus interdictie la fainoase :D