March 23, 201115 yr comment_83110 [b]1 conopida2 oua3-4 linguri pline bine,pesmet1 lingura patrunjel verde,tocat1/2 lingurita usturoi uscat din rîsnitapiper,sare dupa gustulei pentru prajit [center]Conopida se curata de frunze,se scot buchetelele de pe cotor,se spala si se pun la fiert în apa cu un paraf de sare. Cînd buchetelele sînt putin moi,se scurg de apa,si se lasa la racorit,apoi se piseaza grob.Se adauga ouale,sarea,piperul,patrunjelul,usturoiul uscat si pesmetul,si se framînta bine.Se lasa maglavaisul sa traga,sa se umfle pesmetul,apoi se mai framînta scurt odata. Se formeaza chiftele rotunde si plate. Se prajesc în ulei încins pe ambele parti,si se scot la scurs pe hîrtie absorbanta. Se pot coace si în cuptor pe hîrtie de copt.Eu nu as renunta la ulei nici aici.Cînd le fac la cuptor,folosesc o lingura de ulei.Pensulez hîrtia de copt cu un strop de ulei,asez chiftelele si le dau la 200°C,cuptorul preîncalzit.Daca le rumeniti rapid,ramîn moi si fragede în interior. [/center]Eu le ador!Mîine le fac iar,dar în cuptor [/b] Report
March 23, 201115 yr comment_83118 Ai zis ca n-ai idei! Eu sigur le fac.Eu cred ca m-am nascut sub frunzele de conopida sau broccoli, nu m-a adus barza. Si Manu la fel. Report
March 23, 201115 yr Author comment_83157 Ai zis ca n-ai idei! Eu sigur le fac.Eu cred ca m-am nascut sub frunzele de conopida sau broccoli, nu m-a adus barza. Si Manu la fel.Pai acum nu mai am idei.Astea-s facute de o vreme(aia fara de laptop )Si eu iubesc conopida,broccoli si varza,spanac,leurda,rucola...frunzaraie rules! Report
March 24, 201115 yr comment_83198 De curand am luat conopida(noi o mancam asa aburita alaturi de ce-o fi),si mi s-a parut gustul grozav de bun ,proaspat,abia astept sa fac chiftelele tale,mai schimb macazu`.(bine,eu mananc si cruda,pana apuc s-o gatesc bobinez cateva flori )OF! bine ca ai aparut Report
March 24, 201115 yr comment_83217 Si noua ne place conopida si broccoli foarte mult. Foarte faina reteta, sigur o incerc. Report
March 24, 201115 yr Author comment_83229 De curand am luat conopida(noi o mancam asa aburita alaturi de ce-o fi),si mi s-a parut gustul grozav de bun ,proaspat,abia astept sa fac chiftelele tale,mai schimb macazu`.(bine,eu mananc si cruda,pana apuc s-o gatesc bobinez cateva flori )OF! bine ca ai aparut Nico,si eu manînc si conopida cruda,si aburita (eventual si stropita cu ulei de masline si piper),chiftele,în supe creme,în ciorbe...oricum!Astazi le-am facut din nou,de data asta în cuptor.Totusi am pensulat o lingura de ulei pe hîrtia de copt înainte de a pune chiftelele.Sînt mai bune decît fara Report
March 24, 201115 yr Author comment_83230 Si noua ne place conopida si broccoli foarte mult. Foarte faina reteta, sigur o incerc.Încearc-o,chiar sînt bune de tot chiftelutele astea Report
April 20, 201115 yr comment_86097 Cheese burger de conopida verde(broccolo romano) la cuptor. Superbuni.I-am mancat cu Manu la pranz.Maya multumim de reteta! Report
April 21, 201115 yr Author comment_86180 Cu mare placere,Lili.Si eu fac chiftelele în cuptor(cînd si cînd),si sînt foarte bune.Sincer,totusi...cele prajite îmi plac mai mult Report
April 22, 201115 yr comment_86242 Orice e mai bun prajit.Le fac si prajite, categoric.Aseara le facea si prietena mea, ca i-am dat reteta.Revin si cu impresiile ei. Report
May 16, 201115 yr comment_89054 Maya,Chiftelele mele au sfarsit in muffins.Asta e a doua oara cand le fac ,prima data le-am copt sub forma rounda ,au iesit rumene si frumoase ,acum cred ca din cauza ca am pus un ou in plus ,mixtura era mai moale,am pus 3 linguri de faina self-raising si au iesit grozavi,am bobinat asa fierbinte cu -checiup-. Mai demult obisnuiam conopida pane,dar prajeam florile intregi,tavalte prin faina ,ou si pesmet.Orisicum ,delicios,mersi mult de idee! [center] [/center] Report