Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa crema de broccoli si crutoane picante la cuptor

Featured Replies

[b]Ati observat ca am iesit la pascut,vorba Piscotelului.Am facut zilele trecute supa asta de broccoli,si am decorat cu cîte 2 felite de bacon uscate în cuptor,asa ca va rog sa le ignorati.Pentru supa si crutoane nu a trebuit sa moara nimeni,asa se încadreaza aici la vegetariene :icon_twisted:

500 g broccoli
2 cartofi
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
1,2 L supa de legume
100 ml smîntîna
2 linguri suc de lamîie
sare,piper

[u]

Pentru crutoane:[/u]

2 felii de pîine veche
30 g unt
2 catei de usturoi
1 lingura patrunjel,tocat

[center]

Se toaca ceapa grob.Broccoli se desface în buchete,crtofii se curata si se taie cubulete mici.

post-5-13010790525607_thumb.jpg

Uleiul de masline se încalzeste usor,se adauga ceapa si se dunstuie pîna devine transparenta.

Se adauga cartofii si broccoli,si se calesc împreuna înca 2-3 minute.

Se toarna supa si se fierbe 20-25 minute acoperita pe foc moderat .

post-5-13010790790307_thumb.jpg

Între timp se taie pîinea cubulete,usturoiul si patrunjelul se toaca fin,iar untul se taie în bucati mici.

Se amesteca totul într-o forma termorezistenta si se coace la 200 °C pîna crutoanele devin aurii.

post-5-13010791038889_thumb.jpg

post-5-13010791297654_thumb.jpg

Supa de broccoli se face piure cu un mixer vertical,

se adauga smîntîna si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba usor pe foc moderat.

Se potriveste de sare,piper si zeama de lamîie.

post-5-13010791518344_thumb.jpg

Se serveste cu crutoane.

post-5-13010791699603_thumb.jpg[/b][/center]

Bun, bun, chiar azi am facut piatza si am luat tot ce e necesar.O bunatate oricum cremele astea, eu in fiecare saptamana comit cate una, mai ales ca sunt bune de post(normal cu smantana de soya)

Ce mi-a atras atentia de ceva timp sunt vasutzele tale, imi plac de numai :cheers:

• Author

Bun, bun, chiar azi am facut piatza si am luat tot ce e necesar.O bunatate oricum cremele astea, eu in fiecare saptamana comit cate una, mai ales ca sunt bune de post(normal cu smantana de soya)

Ce mi-a atras atentia de ceva timp sunt vasutzele tale, imi plac de numai :cheers:

Asta cu coada îl am 3 marimi.Nu mai stiu care mi-a zis ca arata ca un ozn(parca arcadia pe blog :hug: )

Cum spuneam azi e zi de post,asa ca am comis-o, desi eu am completat cu conopida ca nu imi mai ajungeau broccoli ca facusem ieri la cuptor =)) .Normal ca pt a fi de post complet eu am inlocuit smantana cu smantana de soya.

post-479-13015018071047_thumb.jpg

• Author

Cum spuneam azi e zi de post,asa ca am comis-o, desi eu am completat cu conopida ca nu imi mai ajungeau broccoli ca facusem ieri la cuptor =)) .Normal ca pt a fi de post complet eu am inlocuit smantana cu smantana de soya.

Eu mîine vreau sa fac supa de leurda cu perisoare,a petunelei.

Eu mîine vreau sa fac supa de leurda cu perisoare,a petunelei.

buna idee, sa vad daca mai gasesc leurda.Daca nu ploua in we poate trag o fuga prin paduri sa caut si leurda si urzici.