May 2, 201115 yr comment_87542 [b]Cînd si cînd cumpar acesti jalapenos umpluti cu brînza,dar congelati si îi coc eu.Îmi plac foarte mult,dar mi-e lene sa-i fac,si cum îi manînc doar eu,preferam sa-i cumpar.Azi m-am hotarît sa mi-i fac eu si nu-mi pare rau.Au iesit deliciosi rau!I-au placut si sotului,asa ca de-acum nu mai cumpar.M-au pierdut aia din industria jalapenosilor umpluti! Ce-i drept,prepararea acestor ardeiuti umpluti necesita ceva munca.Rezultatul însa,este extrem de satisfacator,deci merita! [center][/center] 10 jalapenos spalati100 g brînza cremoasa(philadelphia de ex.)1 galbenus de ousare1 ou întregpesmet [center]Pentru a avea o textura fina de tot,am curatat jalapenos cu curatatorul cu dinti.Cel special pentru curatat pielite.Cu cel fara dinti de curatat cartofi,nu merge. Am taiat ardeii în jumatate si i-am curatat de seminte si pielitele din interior. Brînza am amestecat-o cu un galbenus si putina sare,pîna am obtinut o crema fina.Cu aceasta crema am umplut jumatatile de jalapenos,folosind o lingurita mica. Am dat ardeii umpluti prin oul batut. I-am tavalit usor prin pesmet. Apoi i-am asezat pe o tava cu hîrtie de copt si i-am dat în cuptorul neîncalzit,fixat la 200°C.Am uitat sa-l preincalzesc,si voi ramîne la metoda asta,pentru ca au iesit foarte bine. I-am lasat la copt pîna s-au rumenit usor deasupra.A fost suficient.Cei pe care-i cumparam,aveau un dip rosiatic cumva translucid cu gust de ardei,care nu îmi placea deloc.Pentru ca vroiam sa îi înmoi si eu în ceva,cît s-au coptardeiutii mei,am inventat un sosulet rece,care a mai iesit si tare bun! [/center] 2 linguri brînza cremoasa1 iaurt2 linguri laptecîteva pistile de sofran1 lingura pasta de rosii,concentrataerba cipollina tocatasare [center]Initial nu vroiam sa folosesc si pasta de rosii,dar îi lipsea sosului din "dulceata",asa ca am pus o lingura,si asa a iesit perfect/adica pe gustul nostru.Am înmuiat pistilele de sofran în lapte fierbinte(la MO),am strecurat laptele,apoi am facut sosul rapid,amestecînd bine toate ingredientele ,pîna s-au omogenizat. [/center] Notite: -aveti grija în timp si dupa ce îi curatati.Nu va atingeti la ochi,nas...niciunde!-daca aveti vreo zgîrietura la degete,folositi manusi la curatat-dupa curatare,spalati-va mîinile foaaarte bine cu apa calduta si detergent de vase/sapun-atît la curatat,umplut,cît si tavalit prin ou si pesmet,trebuie lucrat usor cu atentie,pentru ca în toate fazele se rup,sau se deformeaza foarte repede-cine nu-i vrea cu dip,cred ca o salsa cruda din avocado,rosii,ceapa...etc,ar merge perfect[/b] Report
May 2, 201115 yr comment_87558 Foarte frumosi, nu stiu daca gasesc jalapenosi dintr-astia, daca nu cred ca ar merge foarte bine si ardeii mici rosii iuti care se fac aici, nu? Report
May 2, 201115 yr comment_87567 Sunt iuti tare ardeii astia ''jepelosi''?! Nu am mancat niciodata Arata foarte bine Report
May 2, 201115 yr Author comment_87568 Foarte frumosi, nu stiu daca gasesc jalapenosi dintr-astia, daca nu cred ca ar merge foarte bine si ardeii mici rosii iuti care se fac aici, nu?Mai,nu stiu cum sînt ardeii de care vorbesti.Deci tre sa fie olecuta carnosi.Culoarea nu este importanta.Data viitoare iau si eu jalapenos roscovani. Report
May 2, 201115 yr Author comment_87570 Sunt iuti tare ardeii astia ''jepelosi''?! Nu am mancat niciodata Arata foarte bine Geany,astia folositi de mine nu au fost decit usor iuti.Chiar si Denise poate mînca.Cei pe care-i cumparam gata facuti/congelati(ce-i coceam doar),erau cîteodata mai iuti,dar mie îmi place iute.Merci,Geany Report
May 2, 201115 yr comment_87573 Maya, tu esti o artista, deci nu ma mira ce-ai facut (totusi, cum de nu excelezi tu la ornatu' torturilor? ). de mancat, parc-as gusta, da' nu ma vad curatind ardeii. n-am nici scula, nici talent, nici vointa, bashca putirintza.Bravo inc-o data si sa va fie de bine. Btw, mi-a placut asta:"Au iesit deliciosi rau!I-au placut si sotului,", ca noi nici nu-l stim pe Dan Report
May 2, 201115 yr Author comment_87582 Maya, tu esti o artista, deci nu ma mira ce-ai facut (totusi, cum de nu excelezi tu la ornatu' torturilor? ). de mancat, parc-as gusta, da' nu ma vad curatind ardeii. n-am nici scula, nici talent, nici vointa, bashca putirintza.Bravo inc-o data si sa va fie de bine. Btw, mi-a placut asta:"Au iesit deliciosi rau!I-au placut si sotului,", ca noi nici nu-l stim pe Dan Moatzo,asta cu ornatu'...nicio sansa,doar ma stii!Noroc ca mai am cîte-o floare prin gradina Ardeii i-am curatat pentru ca am avut scula,si pentru ca vroiam sa fie fragezi de tot,si chiar au fost!Vointa nu am avut nici eu pîna acum,de aia îi tot cumparam gata facuti si congelati.Eu doar îi coceam.Desi destul de buni si aia,lui Dan nu îi placeau.Astia în schimb i-au placut mult.Au si avut o textura faina. Merci Report
May 2, 201115 yr Author comment_87583 Asti-s sorellaAstia-s faini!Taie-le capac,curata-i în interior cu o lingurita sau cu scula de scos bilute din melone(stii tu),si umple-i asa întregi.Ai acasa din astia?Ma refer din cultura proprie?Ca sa fie fragezi de tot,poti sa-i depielitezi si pe astia,ca tu ai scula Report
May 2, 201115 yr comment_87585 Acu nu, acu 2 ani cind in loc de ardei au iesit astia Sa vedem ce iese anul asta ca eu am plantat in ghiveci gogosari, socru-meu s-o vedea.Dar genul asta ii gasesc mult mai simplu decit pe jalapenos. Report