May 12, 201115 yr comment_88552 Am un prieten care a fost acceptat la o universitate din Stockholm. Gagica-sa si ea. Si o prietena d-a ei. Astia trei tineri cauta acum asiduu un apartament cu doua dormitoare ca sa inchirieze. Si n-au gasit. Fie nu stiu ei sa caute, fie nu are nimeni incredere in romani. Ambii trei is din Bucuresti, dumnealui a terminat electronica, fetele nu stiu (poate ca si ele). Toti trei au fost acceptati pentru masterat. Pe el il cunosc de cand era mic, e unul dintre copiii unof foarte buni prieteni de-ai mei (si nasii chiftelei). Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi... pliz! Report
May 12, 201115 yr comment_88553 Nu stiu cum sunt suedezii , dar banuiesc ca au aceeasi mentalitate ca si finlandezii , ca-s "neamuri ".Sotul meu cand a venit in Finlanda , a stat la inceput vreo 2 luni intr-o camera de hotel , de fapt un fel de hotel care inchiriaza pe termen lung camere , la un pret destul de bun , nu ca un hotel obisnuit( nu stiu cum se cheama aici ).A cautat de a innebunit apartament , si mereu i-l zbura de sub nas altcineva , de regula un finlandez.Nu sunt foarte mari amatori de straini , care nu prezinta nici o garantie.A gasit pana la urma 2 apartamente a caror prorietari doreau sa inchirieze si la straini , dar pt cel pe care l-am luat a trebuit sa arate ca lucreaza aici , ca are contract pe o anumita perioada si a vorbit si cu seful sotului. Deci...nu stiu cat de usor le va fi daca si suedezii sunt la fel. Report
May 13, 201115 yr comment_88673 Stai sa-tzi explic ce stiu eu de la prietena mea: daca e oras mare , poa' sa uite !!!! Acolo se sta la coada la apartamente. Daca nu vrei sa stai la coada , tre sa subinchiriezi la pretzuri mai mari , mult mai mari. Adica sa iei ap de la cineva care nu mai are nevoie de el , acel cineva plateste chiria mai departe si tu ii dai lui o chirie mai mare. In ce oras e? Prietena mea e in Göteborg , as putea sa iau legatura cu ea dac e vb de acelasi oras. Report
May 21, 201115 yr comment_89779 [font=Comic Sans MS]Dragos, acum am ajuns si eu pe aici/forum. Eu am experienta cautatului de locuinte de anul trecut pt ca un nepot de al meu e la masterat, insa in Linköping. Nu a fost usor si am inceput cautatul de cand a primit confirmarea ca este admis, deci prin aprilie. Pe pagina universitatii la care sunt admisi prietenii tai gasesti de obicei link-uri la "bostäder". Stockholmul e intins (pe 14 insule printre altele) si sigur are importanta distanta pana la scoala. In plus depinde si de cat sunt dispusi sa plateasca pe luna. Centrele universitare au chirii maricele in comparatie cu alte orase. Un punct de plecare ar fi sa caute ce "hyresvärdar" sunt in zona universitatii.Aici e un registru al inchiriatorilor de locuinte.Datele nu ajung ca sa caut cu precizie. Banuiesc ca nu stiu suedeza si asta le ingreuneaza cautatul.[/font] Report
May 21, 201115 yr comment_89780 Nu stiu cum sunt suedezii , dar banuiesc ca au aceeasi mentalitate ca si finlandezii , ca-s "neamuri ".Sotul meu cand a venit in Finlanda , a stat la inceput vreo 2 luni intr-o camera de hotel , de fapt un fel de hotel care inchiriaza pe termen lung camere , la un pret destul de bun , nu ca un hotel obisnuit( nu stiu cum se cheama aici ).A cautat de a innebunit apartament , si mereu i-l zbura de sub nas altcineva , de regula un finlandez.Nu sunt foarte mari amatori de straini , care nu prezinta nici o garantie.A gasit pana la urma 2 apartamente a caror prorietari doreau sa inchirieze si la straini , dar pt cel pe care l-am luat a trebuit sa arate ca lucreaza aici , ca are contract pe o anumita perioada si a vorbit si cu seful sotului. Deci...nu stiu cat de usor le va fi daca si suedezii sunt la fel. [font=Comic Sans MS]Izuk, am vazut ca esti in Espoo? Eu ajung acolo spre sfarsitul lunii iunie la o conferinta. O sa te intreb despre vreme. E ceva demn de vizitat? In afara de Helsinki, ca acolo am fost.Suedezii cred ca sunt ceva mai ... primitori decat finlandezii. Au in orice caz alta politica in ce priveste imigrantii. [/font] Report