Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pt cunoscatorii in ale Frantzei

Featured Replies

Ne pregatim de plecare , de pe acum. Suntem mai stresatzi decat de obicei ca vom pleca in 3. Eu in Frantza n-am mai fost de ani.....nush ce s-a intamplat...in fine.

Acum cateva seri zice sotzul: Anamaria , oare astia in Frantza au Hefeweizen( bere de drojdie) fara alcool???Ups , am zis , frantzujii n-au nici cu alcool.....nush daca se gaseste Hefeweizen peste tot....

Va pricepetzi voi? cum o fi?

Acum , o marca de lactate buna? Pt cea mica.

Io-s in Fr lapte Lactel bio daca vrei, bere... sincer imi pare intrebarea deplasata, e mai mult decat inutila grija berii din Frantza inainte de a pleca in concediu.
  • Author

Stellina , multzumesc , esti o dragutza dar n-am gasit ce trebuia :)

Am gasit apoi cum ii spune la berea asta , cred ca e biere de froment :).

Am vazut ca este d-aia nemtzeasca , deci....va fi in ordine. Sa speram ca este si d-aia fara alcool.

Sotzul meu bea vara numai bere , si de cand a descoperit-o pe asta de drojdie fara alcool...e cel mai fericit.

Daca mai intri pe aici , LA MULTZI ANI ; ca am uitat sa-tzi spun , zapacita de mine !

Nane , multzumesc pt raspunsul in legatura cu lactatele. :)

• 1 month later...
  • Author

Vin iar cu o intrebare: exista in Frantza o lege care sa-i oblige pe producatori sa treaca TOATE ingredientele pe produs?

Iata de ce intreb: am observat ca produsele frantzuzesti , chiar din supermarket , contzin mult mai putzine porcarii decat cele nemtzesti. Ma refer la E-uri.

Si am cumparat acolo borcane pt cea mica , am luat de ex un borcan de mere si pere si contzinea 40% mere si 60% pere ( sau invers :occasion14: ). Aici , chiar si cele mai scumpe si mai controlate si mai nush ce...de la Demeter , Bio-dinamice si toate alea contzin cam 5% faina de orez. Altele nush ce concentrate...

• Author

Si faina de orez e un E?

Nu , Maya :cheers: , erau 2 exemple diferite....unul cu E-urile si unul cu adaosurile in borcanele.

( la ce-mi trebe mie pilaf in borcanul cu mere , de ex??? )

Ne pregatim de plecare , de pe acum. Suntem mai stresatzi decat de obicei ca vom pleca in 3. Eu in Frantza n-am mai fost de ani.....nush ce s-a intamplat...in fine.

Acum cateva seri zice sotzul: Anamaria , oare astia in Frantza au Hefeweizen( bere de drojdie) fara alcool???Ups , am zis , frantzujii n-au nici cu alcool.....nush daca se gaseste Hefeweizen peste tot....

Transmite-i dansului (sau tie insati) ca Hefeweizen nu e bere de drojdie ci e bere (alba) nefiltrata. Si bere nefiltrata gasesti pre peste tot.

• Author

Transmite-i dansului (sau tie insati) ca Hefeweizen nu e bere de drojdie ci e bere (alba) nefiltrata. Si bere nefiltrata gasesti pre peste tot.

:floare:

Dragos , tradusai cum putui...io nu ma pricep. Dar bere alba= Weißbier???? Sau bere blonda ( Pils) nefiltrata?

Io stiam ca Hefeweizen si Weißbier sunt cam acelasi lucru....

Oricum ,era prin magazine , nemtzeasca , of course :( :(

Pai , atunci , care bere alba , Dragos? Ca ma zapacishi ditat!!!

Berea poate fi alba sau, cum e cazul in Germania, mai deschisa la culoare decat berea nefiltrata "clasica" (d-aia i se mai spune bere "alba" ca nu e prea colorata).

Spre exemplu, in Belgia, cea mai buna bere alba este Hoegaarden.

http://whatalesyou.co.uk/ugc/beer/Hoegaarden/Hoegaarden/hoegaarden2.jpg

Erdinger, din Germania, intra in aceeasi categorie

http://sirtocaio.files.wordpress.com/2008/12/erdinger.jpg

Paulaner, la fel.

http://1.bp.blogspot.com/_HaRb8uwch8o/RkdVt50gagI/AAAAAAAAAEc/owvL2BGU15o/s320/paulaner-weissbier.jpg

s.a.m.d.

• Author

In fine......eu credeam ca vorbesti de bere blonda , de Pils , si ma gandeam cum naiba sa fie Hefeweizen bere blonda nefiltrata? ca doar au alte ingrediente.....

Oricum , concediul a trecut si baietzii au schimbat berea pe Calvados acolo :)