July 14, 201115 yr comment_96142 [center] [/center] Ingrediente: 500 g mere,cîntarite dupa curatarea casutei cu sîmburei2 lamîi,netratate si spalate1 l apa plata2 scoarte mari de scortisoara650 g zahar [center] Am început cu prepararea siropului parfumat.Am pus la fiert apa cu zaharul si scortisoara. Siropul l-am fiert pe foc moderat spre tare pîna a scazut considerabil,si a început a prinde consistenta usor lipicioasa,apoi am adaugat cealalta lamîie feliata.Siropul are o culoare aurie,dar se deschide la culoare dupa adaugarea feliilor de lamîie si a merelor. În timp ce siropul fierbea,am spalat merele,apoi le-am taiat bucati,si le-am curatat de casuta de sîmburi cu feliatorul de fructe. Pe masura ce feliam merele,le puneam imediat într-un castron cu apa receîn care am stors zeama unei lamîi pe care apoi am feliat-o si adaugat-o printre bucatile de mere.Lamîia,mai bine spus sucul,impiedica oxidarea fructelor.Mai ales a merelor verzi,care tind sa oxideze extrem de repede. Am adaugat merele în siropul fierbinte si le-am lasat la fiert în jur de jumatate de ora pe foc moderat,si fara a învîrti prea mult prin oala.Doar cînd si cînd,usor,de preferat cu o lingura. Înainte de a turna merele însiropate în borcane,am îndepartat feliile de lamîie si scortisoara. Am turnat merele cu tot cu sirop în borcane sterilizate,le-am închis binesi le-am întors pe capac timp de vreo 20 de minute.Cel mare nu a trebuit supus acestui tratament,pentru ca intentionam sa îl dam gata în urmatoarele zile [/center] Report
July 18, 201115 yr comment_96718 Ma repet: sper sa gasesc si eu merisoare ca ale tale si sa-mi fac un sirop ca al tau. Report
July 18, 201115 yr comment_96745 Eu am vrut sa fac cu corcoduse verzi,dar intre timp s-au copt. Ce sa fac daca lista e prea lunga.Asa ca acum balesc la ale tale .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
July 27, 201115 yr comment_97994 Ale mele s-au cam terciuit.Or fi fost mai apoase?! Nu le-am deranjat prea mult cu lingura. Report
July 27, 201115 yr Author comment_98004 Poate nu era siropul destul de legat,sau ai pus mai putin zahar...? Report
July 27, 201115 yr Author comment_98005 Eu am vrut sa fac cu corcoduse verzi,dar intre timp s-au copt. Ce sa fac daca lista e prea lunga.Asa ca acum balesc la ale tale .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifNu bali.Poti face si cu pere necoapte = Report
July 27, 201115 yr comment_98006 Nuuu, am facut ca tine doar ca mi s-au defacut un pic.N-au ramas toate intregi si frumoase ca ale tale.Nu-i bai.Le-am pus in borcane.Maine le trag in poza. Eu am pus si-o pastaie de vanilie. Report
July 27, 201115 yr Author comment_98042 Poate ai folosit mere de vara.Alea sînt mai fragede.Eu am folosit de alea mai tîrzii.Erau înca ferme.Cine stie...Idee buna si cu vanilie.Am facut pere în caramel de Chianti cu vanilie.La fiert au intrat toate albinele în casa Iesea o aroma din oala...wowwwww! Report
July 29, 201115 yr comment_98291 Eram datoare cu o poza: Mai, sa tot ai vecini care nu stiu ce sa faca cu merele si le lasa de izbeliste. Am facut dintr-un kil de mere curatate si mi-au iesit 6 borcane de 400.Maya multumim de reteta. Report
August 4, 201115 yr Author comment_99085 Lili,acu stiu de ce!Merutele tale au fost deja coapte.Sînt din alea mai finute decît cele folosite de mine!Astea-s tare bune asa de mîncat,ca au o coaja asa finuta. Report
August 6, 201115 yr comment_99283 Asa-i, erau bune crude.Oricum au iesit o minunatie.Le-am pus pe o prajiturica zemoasa si le-am servit si cu o branza puturoasa. Report