July 18, 201115 yr comment_96734 Caldura mare si aici moncher! M-am gandit de doua ori daca e intelept din partea mea sa deschid cuptorul pentru jumatate de ora, plus ochiul aragazului pentru pregatirile preliminare. Dar, daca as fi stiut ce placinta grozava o sa iasa, cu siguranta nu as mai fi stat in cumpana Mai intai incepem cu foile: 130 g unt rece160 g faina80 ml smantana Mai intai se tine untul la congelator 5 min. Este bine sa fie ffff rece. Se amesteca faina cu un pic de sare si se amesteca cu untul. Eu am facut in felul urmator: untul rece il dau pe razatoarea cea mare si apoi il amestec repede cu faina. Nu se lucreaza mult aluatul ca sa nu se inmoaie untul. Se adauga smantana rece si se omogenizeaza usor cu mana. Cocoloasele sunt ok. Umplutura: 250 g piept de pui1 ceapa3 catei de usturoi)sunca (bacon)1 lg de faina2 lg smantana100 g mazare50 g porumb2 lg patrunjelsare, piper Se taie carnea in cubulete mici. Se sareaza, pipereaza si se pune la prajit. Cand e gata se scoate si se pune separat pe o farfurie.Se pune la calit ceapa si usturoiul. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga sunculita si se amesteca 2-3 min. Se adauga apoi carnea, o lingura de apa si faina. Se amesteca si se lasa in continuare pe foc 2 min. Se amesteca smantana cu 200 ml de apa sau zeama de pui/legume si se toarna peste carne. Se tine pe foc pana sosul scade si se ingroasa. Se aduga si mazare & porumbul fierte in prealabil. Se sareaza si pipereaza si la sfarsit se adauga si patrunjelul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Aluatul se imparte in 2 bucati inegale. Bucata mai mare se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta. Se aseaza si umplutura si apoi se aseaza frumos a doua foaie. Se da la cuptor la foc mediu timp de 30-40 min. Daca vreti puteti sa o ungeti cu un ou, mie mi-a fost lene Cel mai mult mi-au placut foile. A iesit ca un foietaj, subtiri si fragede. Secretul e sa se lucreze cu ingredientele foarte reci ca untul sa se inmoaie in cuptor si nu inainte, in timpul prepararii. In felul asta se aluatul se stratifica si se fragezeste. Report
July 18, 201115 yr comment_96749 Arata tare bine placinta ta Aura- si felicitari pentru aluat Am devenit melancolica uitandu-ma la reteta asta - mi-am adus aminte de "good old days" cand The Husband mai avea timp si de gatit. https://forum.artaculinara.ro/topic/1487-placinta-de-pui-cu-mazare/ Acum nici timp sa mai intre pe aici nu are Report
July 19, 201115 yr Author comment_96755 daca stiam de reteta ta mergeam acolo si ma lipeam si eu cu placintuta mea. Difera un pic la ingrediente, iar a ta e mai dietetica. Report
July 25, 201115 yr comment_97552 Foarte faina reteta ta,am facut si eu o data o placinta dar cu foietaj si numai cu piept de pui.Am salvat reteta aceasta sa o refac Report
July 25, 201115 yr comment_97556 Toate ingredientele imi plac si cred ca aluatul se poate face cu untura, merita sa incerc. Arata ff fain, mersi Aura, musai sa o incerc. *Edit: m-am inspirat de la reteta husbandului si o sa folosesc foi cumparate (mai rapid si mai fara batai de cap) Report
July 25, 201115 yr Author comment_97584 Foarte faina reteta ta,am facut si eu o data o placinta dar cu foietaj si numai cu piept de pui.Am salvat reteta aceasta sa o refac merci mimmi.mie mi-a placut combinatia pui-mazare-porumb, sper sa-ti placa si tie. Toate ingredientele imi plac si cred ca aluatul se poate face cu untura, merita sa incerc. Arata ff fain, mersi Aura, musai sa o incerc. *Edit: m-am inspirat de la reteta husbandului si o sa folosesc foi cumparate (mai rapid si mai fara batai de cap) Spor la bucatarie! Astept impresii Report