Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pere în caramel de Chianti si vanilie

Featured Replies

[indent]Azi avem pofta de ceva dulce ,si cum ma chinuia talentul, am început a cotrobai prin frigider ,camara si bucatarie.Perele de pe masa mi-au facut cu ochiul,asa ca le-am spalat si curatat.Initial vroiam sa caramelizez felii de pere si sa le servesc cu înghetata de vanilie.Dar dupa ce le-am vazut asa golase,cît erau de frumusele,m-am hotarît sa le las întregi.Nici caramelul nu mai mi-era de-ajuns.Le vroiam mai aromate,parfumate,deochiate,elegante...asa ca am despicat o pastaie de vanilie si m-am dat la sticla de Chianti.Nuuuu,nu am baut-o,ci am caramelizat vinul :notworthy:

Rezultatul!Delicios![/indent]

[center]

post-5-13118661465208_thumb.jpg

post-5-13118661699827_thumb.jpg

[/center]

Ingrediente:

3 pere ,curatate de coaja
3-4 linguri generoase de zahar
1 pastaie de vanilie
150-200 ml vin rosu(Chianti)

[center]Spalam si curatam perele de coaja.Codita o pastram pentru estetica.

Le asezam într-un vas micut pe pat de zahar.Despicam pastaia de vanilie,

si scoatem maduva cu ajutorul unei lame de cutit.Atît pastaia cît si maduva,

le adaugam în vasul cu pere si zahar.

post-5-13118662282216_thumb.jpg

Turnam si vinul.Pentru început,am adaugat 150 ml.

Pentru ca textura perelor era înca ferma,dupa 10 minute de fiert,

iar vinul caramelizat avea deja consistenta potrivita,am mai adaugat 50 ml de vin,

am acoperit vasul si am mai lasat sa traga un clocot de 7-8 minute.

În timp ce "vraja" clocotea usor,am tot întors perele pe toate partile.

post-5-13118662416905_thumb.jpg

post-5-13118662521073_thumb.jpg

Rezultatul?O dulcegarie fantastic de aromata si parfumata,care unge sufletul!

Nu ne-a mai trebuit nici înghetata.Ar merge foarte bine si alaturi de un piscot,

pandispan simplu sau stropit cu ciocolata amaruie.

post-5-13118662676181_thumb.jpg

post-5-13118662896653_thumb.jpg

[/center]

• Author

Abia am ajuns acasa, n-am nica de mancare, mi-e foame si vad ce-ai facut tu azi. Apai sa nu balesc la disperare????? :scratch: Inghit in sec, trag o dusca de apa chioara si ma duc sa termin bagaju'. :notworthy:

Fa bagajelu si zboara la jupînelu!

Perele astea merg bine pentru un desert în doi la lumanarica...and...more Chianti :-*

Abia am ajuns acasa, n-am nica de mancare, mi-e foame si vad ce-ai facut tu azi. Apai sa nu balesc la disperare????? :scratch: Inghit in sec, trag o dusca de apa chioara si ma duc sa termin bagaju'. :notworthy:

Perele astea merg bine pentru un desert în doi la lumanarica...and...more Chianti :D

Hmmmm..... :-* pacat ca nu mere netu'la giupanas, ca sa vada ce sugerezi matale.... :-*

daca nu avem chianti, putem sa folosim orice alt vin rosu? Desertul asta merge si la copii?

Pentru sambata vreau sa fac o tarta cu fructe si in reteta pe care am ochit-o fructele (piersici) sunt facute exact asa, cu vin. Daca tu spui ca iese bun, am sa o fac si eu, dar nu stiu daca merge si pentru stefania.

• Author

Perele astea merg bine pentru un desert în doi la lumanarica...and...more Chianti :D

Hmmmm..... :-* pacat ca nu mere netu'la giupanas, ca sa vada ce sugerezi matale.... :-*

Hmmmmm,incearca prin telepatie :D

• Author

daca nu avem chianti, putem sa folosim orice alt vin rosu? Desertul asta merge si la copii?

Pentru sambata vreau sa fac o tarta cu fructe si in reteta pe care am ochit-o fructele (piersici) sunt facute exact asa, cu vin. Daca tu spui ca iese bun, am sa o fac si eu, dar nu stiu daca merge si pentru stefania.

Combinatia asta este fantastica.Caramelul asta de Chianti si vanilie e orgasm pur pentru papilele gustative si nervii olfactivi :notworthy:

Eu nu te îndemn la prostii si nu vreau sa ma spurce careva ca dau alcool la copii,dar dupa umila mea parere,dupa atîta fiert si caramelizat,nu mai exista nici cea mai mica urma de alcool în sosuletul ala.

Nu folosi orice vin rosu.Nu ca nu ar fi bun,doamne fereste :scratch:

Dar daca totusi gusta si copiii,alege un vin mai usor.De exemplu aroma unui Burgund este mult mai puternica decît a unui Chianti.

Abia am ajuns acasa, n-am nica de mancare, mi-e foame si vad ce-ai facut tu azi. Apai sa nu balesc la disperare????? :-* Inghit in sec, trag o dusca de apa chioara si ma duc sa termin bagaju'. :scratch:

Hmmmm..... :D pacat ca nu mere netu'la giupanas, ca sa vada ce sugerezi matale.... :D

Hmmmmm,incearca prin telepatie :-*

Buna idee! :notworthy: Ia sa-ncerc! Te anunt candva, in viitorul apropiat (cand oi putea intra pe net) care-i rezultatu'. :D

Baaaai, io acu' vaz ce farfurie ai. Recunoaste ca ai vrut sa ma atingi la lingurica :notworthy: Unde le gasesti frate? Trebuie neaparat sa ma duc la Diuzîldorv.
  • Author

Baaaai, io acu' vaz ce farfurie ai. Recunoaste ca ai vrut sa ma atingi la lingurica :notworthy: Unde le gasesti frate? Trebuie neaparat sa ma duc la Diuzîldorv.

Ai mai vazut-o,dar ai uitat-o!Cu toate ca si atunci te-a atras...asa cum ne atrag pe noi toate vasele,papuceii.... :thumleft: