Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sorbet Cantaloupe & Mint

Featured Replies

[indent]As fi putut sa nu ma "laud",dar vroiam sa va dovedesc cît de mult antitalent poate poseda cineva cînd este vorba de sculptat pepeni!Acelasi talent îl am si la decorat torturi cu creme,glazuri sau catastrofal cu "C" mare-frisca!La decoratul torturilor am renuntat de mult.M-am resemnat!Pepenilor si lubenitelor însa o sa le mai dau cîteva sanse.Poate,poate!Voi studia mai cu atentie imaginile si video-clipurile de pe blogul lui Miodrag Surac,cu speranta ca dupa cîteva încercari se prinde ceva si de mine :occasion14: Miodrag,promit solemn ca data viitoare îmi dau mai multa silinta!Multumesc pentru inspiratie!

Rusinata,va arat si eu pepenele meu...[/indent]

[center]post-5-13120190087434_thumb.jpg[/center]

[indent]Ca sa nu-l mai vad cum se zgîieste la mine,pepenele Cantloupe,cu sctructura klingoniana,i-am facut felul!Adica am facut ce stiu mai bine.L-am transformat într-un sorbet dulce acrisor,cu un usor iz mentolat.Proaspat si racoritor...desi vremea noastra cere

.Da,ati ghicit!Ploua.De jumatate de an avem aceeasi vreme.Un anotimp nou.O combinatie între primavara si toamna.Frig,ud si soare doar de sarbatori.[/indent]

[center]Sorbetul

post-5-13120192456353_thumb.jpg[/center]

Ingrediente:

• 1 pepene Cantaloupe
  • zeama de la o lamîie
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri zahar pudra
  • cîteva frunze de menta
  • 5-6 linguri apa

[center]Pepenele se curata de coaja,se îndeparteaza semintele,apoi se taie bucati.

Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra,zeama de lamîie si mierea.

post-5-13120192835292_thumb.jpg

Frunzele de menta se fierb 2-3 minute.Zeama obtinuta se toarna la amestecul de mai sus.

post-5-13120192960597_thumb.jpg

Turnati acest amestec în masina de înghetata.Dupa 15-20 minute veti obtine un sorbet delicios si racoritor.

Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,

am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator,la -20°C.

Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ,timp de vreo 2 ore.

post-5-1312019398627_thumb.jpg

Dupa acest timp,la tratamentul descris,are exact consistenta si textura care îmi place mie.

post-5-1312019428755_thumb.jpg

post-5-13120194435434_thumb.jpg

Nu pot spune decît...mmmmmm!

post-5-13120209490363_thumb.jpg

[/center]

Din cutiuta cu tipsuri & tricksuri,va pot spune asa : Daca vi se "betoneaza" sorbetul,luati un cutit mare si stabil(nu unul de filetat,a carui lama se îndoaie),asta daca nu aveti scula de spart gheata din Basic Instinct ,si spargeti gheata în bucati.Le transferati într-un blender(eu ala de la KA) si folositi-va de butonul ice crusher.Daca aparatul nu dispune de acest buton,dar aveti un blender puternic,obtineti acelasi rezultat.Adica un sorbet perfect! :lovestory:

Primo: vreau si eu sa fiu anti-talent ca tine. :occasion14:

Secondo: confirm faptul ca se congeleaza sorbetul, granita in recipient de metal.

Terzo: eu mai nou stropesc sorbetul, granita cu alcooale. ;) Merge si la vreme rea si la inima rea! :lovestory:

ce idee bună, că am nişte mango cu care nu'ş ce să fac, îl fac sorbet... şi-i bag şi alcoale, că nici cu alea nu'ş ce să fac :occasion14:
  • Author

Primo: vreau si eu sa fiu anti-talent ca tine. :cheers:

Secondo: confirm faptul ca se congeleaza sorbetul, granita in recipient de metal.

Terzo: eu mai nou stropesc sorbetul, granita cu alcooale. :wasted: Merge si la vreme rea si la inima rea! :crying:

Si eu stropesc,dar asta a fost mai mult pentru Denise.

Dar nu are importanta ca se betoneaza.Cum ziceam,azvîrle ghetarii în blender,si vei avea cel mai misto sorbet.

• Author

ce idee bună, că am nişte mango cu care nu'ş ce să fac, îl fac sorbet... şi-i bag şi alcoale, că nici cu alea nu'ş ce să fac :cheers:

Daca gasesti suc natural de caise sau piersici...ambele dau bine în sorbetul de mango :crying:

• Author

E foarte foarte fain si l-as face instantaneu daca nu ar fi vremea asta tampita, dîrdîi de frig in mijlocul verii :cheers:

Pe mine ma doare-n cot de vreme.Nu ma mai las dupa ea.Mi-am cumparat sandale,am facut sorbet,mi-am pus apa în cuburi la înghetat -pentru siropul de coacaze...poate vine odata vara!!!!!!!!!!!!!!!