August 13, 201115 yr comment_100062 [center]BAKED TOFU Am vazut ca mai sunt si altii indragostiti de tofu, nu numai eu asa ca o sa adaug o reteta asemanatoare oarecum cu "tofu nuggets" a Mayei.Diferenta vine din faptul ca eu dupa ce am marinat tofu nu l-am mai dat prin faina de orez si prajit ci l-am pus direct in tava la cuptor in sosul de la marinata. L-am servit cu o salata de rosii cu avocado, ceapa si alune. Deci va recomand o cina foarte sanatoasa dar ca sa compensam, ca desert noi am servit o inghetata plina de calorii! INGREDIENTE: - 1 bucata tofu de 450gr. (firm)- 3-4 linguri sos de soya- 3 linguri ulei de susan- 1 lingura mustar iute- 1 lingurita praf de usturoi- chilli (optional) Am taiat tofu in felii de circa 2-3 cm grosime, am pus fiecare felie intr-un servet absorbant si am presat bine pana cand am reusit sa storc bine lichidul din el. Intr-o tava rezistenta la foc am pus o folie de aluminiu cu marginile ridicate ca sa nu curga lichidul de la marinata. Am asezat feliile de tofu in tava si am pregatit sosul pentru marinat din soya, mustar, praf de usturoi si ulei de susan. Am lasat la marinat jumatate de ora timp in care ma intors bucatile de tofu pe ambele parti. Am incins cuptorul la 190C si am copt feliile de tofu cate 15 minute pe fiecare parte.Intre timp am pregatit o salata dintr-o rosie din propria gradina, nu foarte aratoasa dar foarte gustoasa si zemoasa, un avocado taiat cubulete, o jumatate de ceapa rosie si am presarat felii de alune. Se serveste cald, cu salata, in sandwichuri, sau cu orice va vine la indemana.Este foarte gustos si hranitor. [/center] Report
August 13, 201115 yr comment_100068 Superba prezentare!Si mi-ai facut pofta cu salatica!Am chef de ceva dulce,acrisor,picant...hmmmm!M-ai inspirat! Report
August 13, 201115 yr Author comment_100079 Superba prezentare!Si mi-ai facut pofta cu salatica!Am chef de ceva dulce,acrisor,picant...hmmmm!M-ai inspirat! Multumesc Maya. Sper sa ai un weekend cu ceva dulce, acrisor, picant. Report
August 8, 201214 yr comment_159711 I-am gatit ieri sotului tofu in felul asta. I-a placut si a zis sa-i mai fac si alta data. Merci de reteta, La-Chef-A! Mac' sa vad ce retete cu tofu are Maya. Cred ca azi sau maine o sa pregatesc tocanitza lui Mamadeus. Report
August 8, 201214 yr comment_159720 Nu am gatit niciodata Tofu,reteta ta m-a facut f curioasa de gust, la aspect arata asa de ademenitor!! Multumesc pt reteta Report
August 8, 201214 yr comment_159721 I-am gatit ieri sotului tofu in felul asta. I-a placut si a zis sa-i mai fac si alta data. Merci de reteta, La-Chef-A! Mac' sa vad ce retete cu tofu are Maya. Cred ca azi sau maine o sa pregatesc tocanitza lui Mamadeus. De care tocanita vorbesti? Vrei sa dai linck, te rog! Report
September 7, 201214 yr comment_162392 Foarte bun!!! Am mancat cu salata de rosii si castraveti. o poza mai in graba... Multumesc pt reteta Report
September 8, 201214 yr comment_162427 I-am gatit ieri sotului tofu in felul asta. I-a placut si a zis sa-i mai fac si alta data. Merci de reteta, La-Chef-A! Mac' sa vad ce retete cu tofu are Maya. Cred ca azi sau maine o sa pregatesc tocanitza lui Mamadeus. De care tocanita vorbesti? Vrei sa dai linck, te rog! Scuze, Oana, nu am vazut ca ai intrebat. Uite, la tocanitza asta ma refeream, dar n-am apucat sa o pregatesc inca. El a preparat-o cu soia uscata, dar eu ma gandeam sa folosesc tofu cel mai ferm care-l gasesc si sa-l adaug mai catre sfarsit, ca reteta suna tare bine altfel. https://forum.artaculinara.ro/topic/3618-soia-alla-cacciatora/ Report