Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Baked Tofu

Featured Replies

[center]BAKED TOFU

post-701-13132398950776_thumb.jpg

Am vazut ca mai sunt si altii indragostiti de tofu, nu numai eu =)) asa ca o sa adaug o reteta asemanatoare oarecum cu "tofu nuggets" a Mayei.

Diferenta vine din faptul ca eu dupa ce am marinat tofu nu l-am mai dat prin faina de orez si prajit ci l-am pus direct in tava la cuptor in sosul de la marinata. L-am servit cu o salata de rosii cu avocado, ceapa si alune. Deci va recomand o cina foarte sanatoasa dar ca sa compensam, ca desert noi am servit o inghetata plina de calorii! :-*

post-701-13132398900407_thumb.jpg

INGREDIENTE:

- 1 bucata tofu de 450gr. (firm)

- 3-4 linguri sos de soya

- 3 linguri ulei de susan

- 1 lingura mustar iute

- 1 lingurita praf de usturoi

- chilli (optional)

post-701-131323968681_thumb.jpg

post-701-13132396926397_thumb.jpg

post-701-13132396988516_thumb.jpg

Am taiat tofu in felii de circa 2-3 cm grosime, am pus fiecare felie intr-un servet absorbant si am presat bine pana cand am reusit sa storc bine lichidul din el.

post-701-13132397053166_thumb.jpg

Intr-o tava rezistenta la foc am pus o folie de aluminiu cu marginile ridicate ca sa nu curga lichidul de la marinata. Am asezat feliile de tofu in tava si am pregatit sosul pentru marinat din soya, mustar, praf de usturoi si ulei de susan. Am lasat la marinat jumatate de ora timp in care ma intors bucatile de tofu pe ambele parti.

post-701-13132397132423_thumb.jpg

post-701-13132397209011_thumb.jpg

Am incins cuptorul la 190C si am copt feliile de tofu cate 15 minute pe fiecare parte.

Intre timp am pregatit o salata dintr-o rosie din propria gradina, nu foarte aratoasa dar foarte gustoasa si zemoasa, un avocado taiat cubulete, o jumatate de ceapa rosie si am presarat felii de alune.

post-701-13132397283022_thumb.jpg

Se serveste cald, cu salata, in sandwichuri, sau cu orice va vine la indemana.

Este foarte gustos si hranitor. =))

post-701-13132397399474_thumb.jpg

post-701-13132397457613_thumb.jpg

[/center]

• Author

Superba prezentare!Si mi-ai facut pofta cu salatica!

Am chef de ceva dulce,acrisor,picant...hmmmm!

M-ai inspirat! =))

Multumesc Maya. Sper sa ai un weekend cu ceva dulce, acrisor, picant. :-*

• 11 months later...
I-am gatit ieri sotului tofu in felul asta. I-a placut si a zis sa-i mai fac si alta data. Merci de reteta, La-Chef-A! Mac' sa vad ce retete cu tofu are Maya. Cred ca azi sau maine o sa pregatesc tocanitza lui Mamadeus.

Nu am gatit niciodata Tofu,reteta ta m-a facut f curioasa de gust, la aspect arata asa de ademenitor!! =))

Multumesc pt reteta :)

I-am gatit ieri sotului tofu in felul asta. I-a placut si a zis sa-i mai fac si alta data. Merci de reteta, La-Chef-A! Mac' sa vad ce retete cu tofu are Maya. Cred ca azi sau maine o sa pregatesc tocanitza lui Mamadeus.

De care tocanita vorbesti? Vrei sa dai linck, te rog!

• 5 weeks later...

Foarte bun!!!

Am mancat cu salata de rosii si castraveti.

o poza mai in graba...

post-1297-134702940609_thumb.jpg

Multumesc pt reteta :rolleyes:

De care tocanita vorbesti? Vrei sa dai linck, te rog!

Scuze, Oana, nu am vazut ca ai intrebat. Uite, la tocanitza asta ma refeream, dar n-am apucat sa o pregatesc inca. El a preparat-o cu soia uscata, dar eu ma gandeam sa folosesc tofu cel mai ferm care-l gasesc si sa-l adaug mai catre sfarsit, ca reteta suna tare bine altfel.

https://forum.artaculinara.ro/topic/3618-soia-alla-cacciatora/