September 7, 201115 yr comment_102305 [indent]Alaltaieri am vazut pe blogul La Cucina di Petro o tarta cu ciuperci care mi-a facut cu ochiul pe loc! Azi am si comis-o. Este foarte buna, usor de realizat, rapid si înainte de toate, foaaarte gustoasa. [center] [/center] Ingrediente: 600 g mix de ciuperci congelate ( galbiori,hribi, ...)4 oua mici250 g smîntîna2 fire de ceapa verde, taiata rondelechives tocat1 lingura ulei de maslinesare,piperaluat foietaj [center]Am sotat ceapa si ciupercile în putin ulei de masline timp de 15 minute,pîna a scazut zeama. Am condimentat cu sare si piper, si am lasat putin la racorit. Între timp am batut ouale cu smîntîna, chives, sare si piper. Am îmbracat o forma rotunda cu diametrul de 28 cm cu aluatul foietaj,si am transferat ciupercutele din tigaie în forma. Am turnat amestecul de oua cu smîntîna deasupra, si am dat marginii o forma unicata, futuristica , apoi am dat tavaîn cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ 30 minute. Gata coapta! Am lasat-o 10 minute la racorit si am servit-o calda.Înca fierbinte chiar! În linistea padurii se auzea doar : "mmmmm, mmmmm, mmmmmm!"Delicioasa, tarta! Grazie, Petro! [/center][/indent] Report
September 8, 201115 yr comment_102338 Wau!Maya ,ce bine arata Ma uit la aluatul ala de foietaj ce textura fina si matasoasa are,eu aici am incercat si linco si bella dar nu e nici pe departe asa ,voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?!Cred ca ar fi cazul sa-l fac eu in casa.Despre ciupercute nici nu mai vb. arata intr-un mare fel Am retinut reteta mama-Maya Report
September 8, 201115 yr comment_102417 am vazut si io reteta,da'tu ai fost mai iute de picior,sa zic asa.ti-a iesit grozav,imi inchipui ce bunatate e.numa' la galbiori ma gandesc.eu folosesc aluat bella si sunt foarte multumita de el. Report
September 12, 201115 yr comment_102707 Am facut-o in seara asta, dar cu champignon pentru ca celelalte ciuperci le-am folosit la paste, doar ca umplutura desi am scos toata apa din champignon tot era tare umeda, are un parfum excelent, cum e la gust aflu miine Report
September 13, 201115 yr comment_102722 voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?! dupa gustul si parerea mea aluatul de foietaj nu merge cu o umplutura umeda, partea de jos e cumva cruda si indigesta. adica mie nu-mi place. Maya, excelenta prezentare, ca de obicei. Report
September 13, 201115 yr comment_102737 Asa gandesc si eu moato',dar uite ce frumoasa si perfecta i-a iesit lui Maya Report
September 13, 201115 yr Author comment_102780 Atunci trebuie neaparat incercata Am facut-o in seara asta, dar cu champignon pentru ca celelalte ciuperci le-am folosit la paste, doar ca umplutura desi am scos toata apa din champignon tot era tare umeda, are un parfum excelent, cum e la gust aflu miine Da, daca champignoanele sînt apoase e nasol. Trebuie rumenite pîna la deshidratatrea completa. V-a placut? Report
September 13, 201115 yr Author comment_102782 Wau!Maya ,ce bine arata Ma uit la aluatul ala de foietaj ce textura fina si matasoasa are,eu aici am incercat si linco si bella dar nu e nici pe departe asa ,voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?!Cred ca ar fi cazul sa-l fac eu in casa.Despre ciupercute nici nu mai vb. arata intr-un mare fel Am retinut reteta mama-Maya Geany, în casa poti face, maia les daca îti place sa întinzi cu sucitorul de 100 de ori Bafta. oricum, cel facut în casa este incomparabil cu cel cumparat. Pe mine textura asta matasoasa ma deranjeaza. mi-ar place unul mai ferm. Report
September 13, 201115 yr Author comment_102783 am vazut si io reteta,da'tu ai fost mai iute de picior,sa zic asa.ti-a iesit grozav,imi inchipui ce bunatate e.numa' la galbiori ma gandesc.eu folosesc aluat bella si sunt foarte multumita de el.Mie îmi plac mult galbiorii si hribii. Amestecul asta mai avea si alte ciuperci, dar nu am retinut ce... O sa ma uit data viitoare, ca mi-a placut. Report
September 13, 201115 yr Author comment_102786 dupa gustul si parerea mea aluatul de foietaj nu merge cu o umplutura umeda, partea de jos e cumva cruda si indigesta. adica mie nu-mi place. Maya, excelenta prezentare, ca de obicei. Desi am avut o poza, facuta în timp ce haleam, cu textura interioara, am pierdut-o. Bun, asta nu are oricum importanta.Aluatul, exact acolo unde are contact cu umplutura este mereu umed. Egal cu ce va fi umplut! Chiar si cu brînza uscata Dar doar prima "pielita" e umeda, restul a fost copt bine. Exact asa maroniu cum e pe exterior. Trebuie doar copt pe o sina mai joasa a cuptorului. Atît tot. Aaa, si trebuie copt bine, si îndelungat. Ceea ce înseamna ca trebuie jonglat cu temperatura mai tare si acoperit deasupra pentru a împiedica rumenirea prematura. Multumesc, Moatzo Report
September 13, 201115 yr comment_102789 E foarte buna, dar joi iau amestecul de bureti mai buni si o reincerc, si cu un aluat mai bun, nu gasisem decit unul care nu mi-a placut de cum l-am desfacut. Report