October 10, 201114 yr comment_106117 Carpaccio de pepene galben cu migdale Vin si eu cu prima mea reteta aici, una foarte simplu de facut dar delicioasa si racoroasa. Cantitati exacte n-am, asa de simplu e de facut. Ce avem nevoie:- pepene galben (eu am folosit un pepene galben frantuzesc foarte parfumat, l-am cules azi dimineata din gradina)- vin dulce- miere- migdale (se pot folosi si intregi, eu n-am avut decat felii) Si sa trecem la treaba. Partea cea mai “grea” e feliatul pepenelui. Se taie felii mai groase, se curata de samburi si coaja, iar cu ajutorul curatatorului de legume se feliaza foarte subtire pepenele (fiecare face cum vrea, mie asta mi se pare varianta cea mai simpla).Rumenim putin migdalele.Facem un sos din 2 linguri de vin si 2 linguri de miere. Pe o farfurie sau un platou asezam feliile de pepene, presaram migdalele rumenite si stropim din abundenta cu sosul de vin. Se pot presara si aschii de parmezan sau grana padano, dar mie imi place asa simplu.Se poate servi ca aperitiv sau ca desert. Report