Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CIORBA DIN PIPOTE DE CURCAN

Featured Replies

Am prestat ciorba asta cu gandul ca va iesi ceva mai dietetic, dar la cat e de buna, nu cred c-am nimerit-o (cu diet)

Am avut cca 750gr de pipote de curcan, f carnoase si fara pic de grasime. le-am pus la fiert impreuna cu o ceapa, radacina de patrunjel , un pastarnac si sare. dupa ce-au fost gata le-am strecurat si aratau cam asa:

151_6cf50ca4276e9f32f35cd7a424193d35_thumb.jpg

am maruntit un morcov, o bucata de telina si-o ceapa si le-am pus in zeama de carne. erau cam 2l de lichid

151_9d87dc527e49c12bd008cd6c0b81f423_thumb.jpg

am feliat pipotele si le-am pus in ciorba (intre timp fiersesera si legumele maruntite)

151_e38324c53da739b1696768cad9519d89_thumb.jpg

am pus 300ml de bors in ciorba, am mai pus un pic de sare

am amestecat 2 galbenusuri cu 250 gr smantana (de la piata, adio diet!)

151_df52b6e682946621952e183fa4bd4314_thumb.jpg

151_b4f7b76ce41bfa971f4180c403969849_thumb.jpg

am inchis focul , am pus cate putin lichid din oala in castronul cu amestecul de galbenus+smantana si-am amestecat incet, sa nu se taie. cand a fost destul de curgator amestecul, l-am adaugat in oala peste carne si legume. deci am dres ciorba. la final,am pus ceva patrunjel si omu' a degustat-o cu un ardei iute.

151_87574d3c758e0c3612a3345236b3428d_thumb.jpg

procedeul este asemanator cu cel de la prepararea ciorbei de burta si ptr cine nu suporta mirosul burtii, poate fi un bun substituent.

ciorba, in pofida smantanii, nu este f grasa. chiar nu a avut strelici deloc, deci nu prea am ce sa dedic (da' dau un blid de ciorba, cu placere!). cred c-ar merge si cu pipote de gaina, dar sunt mult mai mici. astea de curcan sunt excelente, eu le-am gasit ptr prima data.

si-am incalecat pe-o sa si mi-am facut debutul si la imagini :lol:

Se vede apetisanta asa si imi amintesc de miros :D dar din pacate aici nu exista nici pastarnac, nici radacina de patrunjel. Eu fac o imitatie a ciorbei tale pentru mahmureala de la 1 ianuarie cu oasele de la curcan si cu ce maruntaie gasesc in burta lui.Bineinteles ca o acresc cu lamaie si adaug "hipercaloriile" cand e gata. De cativa ani eu nu mai fac curcanul umplut pentru ca o prietena m-a invatat sa il tai crud cu cutitul electric si apoi bag feliile la cuptor si umplutura si se fac impreuna. Asa ca scheletul cu ce mai ramane pe el si cu aripile gatul etc.il pot folosi pentru ciorba. O sa ma gandesc la tine Moatzo pe 1 ianuarie deci. :lol: Ah, te-am vazut intr-o poza de "dupa" si arati superb. Tiam spus eu ca o sa faci ravagii :lol: :lol:
  • Author

Yandira, draga mea, sa ma vezi natur :lol: Pe 17 actualizez!

Ce bine m-ai facut sa ma simt! sa stiu ca se gandeste la mine cineva tocmai din Mexic! Numai bine iti doresc!

Arata foarte interesant...da eu n-am vazut nicaieri pipote de curcan la gramada :roll: ...eventual incerc cu alte parti :lol:
  • Author

Hana, nu erau la gramada, erau la casolete, la Kaufland.

poti face cu orice parte vrei, ciorba radauteana, care seamana cu asta, se face din piept.

Hana, nu erau la gramada, erau la casolete, la Kaufland.

poti face cu orice parte vrei, ciorba radauteana, care seamana cu asta, se face din piept.

La Kaufland zici? Trebuie sa ma uit si eu :lol:

Moatza, minunata idee! Cam greu il conving pe cel mic sa mestece carnea (mai ales pipotele, care sunt mai dificil de mestecat), dar cred ca o sa substitui cu altfel de carnita pentru el si noi pastram pipotele :pupic: Numai sa mai gasesc!
  • Author
Moatza, minunata idee! Cam greu il conving pe cel mic sa mestece carnea (mai ales pipotele, care sunt mai dificil de mestecat), dar cred ca o sa substitui cu altfel de carnita pentru el si noi pastram pipotele :pupic: Numai sa mai gasesc!

ei, sper sa ai noroc cu mititelu'!

• 3 weeks later...
  • Author

eu azi am recidivat, ne place f mult ciorba asta.

151_cb43374fdc27a23b03adb5a11b483376_thumb.jpg

am constatat cu tristete ca s-au scumpit cam tare!