Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pateu din ficat de pui

Featured Replies

post-9-13341333068397_thumb.jpg

500 gr de ficat de pui

2 echalote(sau 1 ceapa)

50 gr unt

o cescuta cognac

piper, sare

Pentru gelatina de bere Guiness:

330 ml bere neagra

2 foi de gelatina

Am pus ceapa la calit in 2 linguri de ulei, am adaugat ficateii, i-am lasat sa se "albeasca" usor, am adaugat cognacul.Am dat focul mai tare sa "usuc" alcoolul.Sare si piper.

Lasam usor la racit.Bagam tot in mixer si mixam.

Punem la topit untul si-l adaugam la pateul de ficat.

Amestecam bine.

Turnam pateul in tavite, cocotine si nivelam bine.

Pentru gelatina de bere am pus jumatate din cantitatea de bere la redus pe foc mic, adaugam restul de bere.Adaugam foita de gelatina pe care am hidratat-o in apa rece in precedenta.Amestecam bine si turnam peste pateu.Lasam la racit cateva ore bune.

Daca nu va place ideea cu berea, folositi o supa clara sau suc de portocale, rodii.Pentru mine merge si ceva dulce acrisor.

post-9-13341338498479_thumb.jpg

Mie-mi place ideea de bere, dar nu-mi dau seama ce gust are, nu m-am gandit sa fac gelatina de bere!! Imi poti spune daca are un gust usor amarui??
Ma gandesc daca nu fac reductie, o sa fie mai putin amar?? Nu pentru mine, ca mie imi place gustul amar, bitterul, ginul, aquavit, orice e amar imi place! Desi banuiesc ca se completeaza cu gustul dulce al pateului. O sa fac jumate- jumate, dar peste vreo 10 zile.
  • Author

Any trebuie sa faci altceva ca sa ma superi tu pe mine.:thumleft:

Fa-l maica cum poftesti.Dar sa nu elimini de tot gelatina.Ii da o fata frumoasa, altfel pateul se usuca, capata culoarea aia insuportabila.Cah!

Zerda, incearca cu o bere normala, fara reducere de nimic.Sau daca nu vrei sa risti fa cu supa.E mai sigur.

Any trebuie sa faci altceva ca sa ma superi tu pe mine.:thumleft:

Fa-l maica cum poftesti.Dar sa nu elimini de tot gelatina.Ii da o fata frumoasa, altfel pateul se usuca, capata culoarea aia insuportabila.Cah!

Zerda, incearca cu o bere normala, fara reducere de nimic.Sau daca nu vrei sa risti fa cu supa.E mai sigur.

Ba tocmai berea imi place ca idee!! si arata bine maroniul ala intens si lucios!