Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta cu branza si bezea

Featured Replies

Reteta o am de la mama , care la randul ei o are de la nasa .

Nu am gasit una la fel pe forum , daca este , rog adminii sa o lipeasca acolo

Mama a folosit branza dulce , eu am folosit quark si implicit am mai umblat la cantitati pentru ca quark-ul e mult mai "subtire" . Deci , daca folositi branza dulce puneti la crema inca un galbenus de ou si inca 100 ml lapte .

post-780-13354302308583_thumb.jpg

Avem nevoie de :

- pt.blat : 200 g faina , 75 g zahar , 125 g unt , 2 galbenusuri de ou , 1/2 lingurita praf de copt

- pt. crema : 500 g quark , 80 ml ulei ,150 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 plic budinca de vanilie , 400 ml lapte , extract de vanilie

- pt. bezea : 3 albusuri de ou , un praf de sare , 3 linguri de zahar

- forma : 21 cm diametrul

Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , untul moale si galbenusurile si se framanta un aluat omogen . Daca este prea tare se mai poate adauga putin lapte (la mine nu a mai fost necesar ).

Aluatul se intinde in tava tapetata, ridicand si pe marginile tavii. Se da la rece pana se prepara crema .

Quarkul se amesteca cu galbenusul de ou ,zaharul , se adauga uleiul , extractul de vanilie . Praful de budinca se amesteca cu laptele si se toarna peste compozitia de quark . Se omogenizeaza si se toarna peste aluat . Compozitia este foarte lichida !

Tava se da la uptor , preincalzit la 170 grade , timp de o ora . La final crema este inca moale , are consistenta unei gelatine .

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga pe rand zaharul si se bate pana la dizolvarea completa a zaharului .

Bezeaua se aseaza deasupra tartei si se mai da tava la cuptor pana se rumeneste deasupra .

Tarta se lasa la racit , apoi se da la frigider pana a doua zi .

Se dezlipeste usor cu ajutorul unui cutit de pe margine si se scoate din forma .

post-780-13354303590572_thumb.jpg

arata tare bine, se aseamana cu ce fac eu, doar la crema vad ca e putin modificat, are mai mult lapte si mai putine oua.

Eu ador cheescake-ul asta, uneori nu pun bezea ci pun piure de rhabarba

Cred ca merge cu orice deasupra , dar raman albusuri .

le congelezi:)eu am tot timpul in congelator minim 2-3 albusuri

Arata foarte bine si cum ajung sa iau branzica o si bag in lucru fiindca m-a facut nerabdatoare sectiunea ta!