Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cuburi cu spanac, branza si ciuperci

Featured Replies

Mi-a placut foarte mult aspectul, cand am vazut cuburile astea.

Apoi le-am facut pentru pranzul de Pasti si mi-au placut si la gust.

Reteta de pe blogul "Culorile din farfurie"

Ingrediente pentru blat (pentru o tava de 28 cm x 40 cm)

6 oua

6 linguri de ulei

6 linguri de faina

200 gr spanac fiert (la final dupa ce spanacul este fiert si stors)

3 linguri de smantana

3 lingurite praf de copt

sare

Se separa galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, sarea si spanacul fiert, stors bine de tot de apa si taiat marunt.

Se adauga smantana, faina si praful de copt.

post-13-1335432348367_thumb.jpg

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia facuta initial, usor usor.

post-13-13354323719178_thumb.jpg

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei (inclusiv marginile) si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.

post-13-13354323984259_thumb.jpg

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 20 de minute.

Aluatul trebuie sa se intareasca, dar sa-si pastreze culoarea verde crud.

Pregatim un prosop umezit si stors bine, il intindem pe masa, punem cu grija rulada deasupra si lasam la racit.

Se taie apoi marginile care sunt de obicei mai denivelate, dupa care se imparte in trei parti egale pe latime (deci fiecare parte va avea circa 13 cm x 28 cm).

Ingrediente umplutura:

250 gr branza philadelphia

100 gr branza Feta

3 linguri smantana

ciuperci champignon din conserva de 400 ml

marar

5 gr gelatina

Punem la inmuiat in apa rece 5 gr de gelatina, timp de 10 minute.

Intr-un castron destul de incapator se amesteca bine branza philadelphia cu branza Feta maruntita si apoi se adauga smantana.

Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca bine de preferat la mixer, asa incat gelatina sa fie bine amestecata in compozitie (eu am amestecat totul la Termomix).

Ciupercile din conserva se scurg de apa, se taie bucatele si se adauga la crema de branza impreuna cu mararul.

post-13-13354324267746_thumb.jpg

Intindem pe masa de lucru o bucata de folie de plastic, punem primul blat peste care intindem jumatate din crema. Punem al doilea blat si restul de crema intinsa bine si finalizam cu al treilea blat.

post-13-13354324482328_thumb.jpg

post-13-13354324609657_thumb.jpg

post-13-13354324771035_thumb.jpg

Impachetam cu folia de plastic pusa intial dedesubt si dam la frigider pana a doua zi cand se taie cuburi si se serveste.

post-13-13354325039766_thumb.jpg

Any, daca mai puneai pe cuburi si niste jumatati de rosioare, aterizam la tine in secunda urmatoare. :notworthy:

asa ai scapat ieftin ! :hungry:

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.

Si eu as pune ceva rosu langa ciuperci nu stiu de ce!! Dar nu rosii ca alea lasa zeama.

tu incoroneaza cuburile cu rondele de ardei gras rosu, ca eu tot cu rosioare de tip cherry le fac motzu'. :notworthy: sîc, n-au zeama ! :hungry:

• Author

Any, daca mai puneai pe cuburi si niste jumatati de rosioare, aterizam la tine in secunda urmatoare. :notworthy:

asa ai scapat ieftin ! :floare:

tu incoroneaza cuburile cu rondele de ardei gras rosu, ca eu tot cu rosioare de tip cherry le fac motzu'. :-* sîc, n-au zeama ! :P

Gagici, m-am scos, am pus fata de masa rosie :hungry: !

Wow, ce-mi plac!

O sa le fac si eu pentru picnicul de 1 Mai ca am musafiri, cam ce dimensiui are un cub, Any?

• Author

Wow, ce-mi plac!

O sa le fac si eu pentru picnicul de 1 Mai ca am musafiri, cam ce dimensiui are un cub, Any?

Gela, considera ca bucata din care am taiat cuburile are 13 x 30 cm.

Nu mai stiu cat a avut un cub, de obicei sunt foarte precisa, dar cubul nu l-am masurat :lol: .

Oricum, pe platou am avut 10 cuburi si nu erau toate, adica numai pe astea le-am taiat, ca mai ieseau cateva.

Wow, ce-mi plac!

Gela, considera ca bucata din care am taiat cuburile are 13 x 30 cm.

Nu mai stiu cat a avut un cub, de obicei sunt foarte precisa, dar cubul nu l-am masurat :scratch: .

Oricum, pe platou am avut 10 cuburi si nu erau toate, adica numai pe astea le-am taiat, ca mai ieseau cateva.

Am inteles dimensiunile acelor benzi, ma gandesc sa le tai in doua, pe latime, ar iesi cam de sase si ceva...si pe lungime in vreo sase, vad eu...merci de raspuns prompt!

• Author
Gela, probabil tu te gandesti daca o sa ajunga sau nu pentru toata lumea. Eu zic ca da, mai ales daca mai faci si altele