May 13, 201214 yr comment_148385 Stiu ca exista "n" retete de rulade postate peste tot, dar eu vreau sa va impartasesc si ruladele mele fiindca eu cred ca se fac usor si chiar si un incepator in ale dulciurilor se poate avanta la reteta aceasta.Am postat poze pe topicul"ceva dulce"de saptamana trecuta, dar azi vreau sa vin cu tot tacamul, poate-l foloseste cineva:))Ingredientele necesare pentru blat copt in tava mare de aragaz:5 oua5 linguri faina sau 4 de faina si una de amidon5 linguri zaharcoaja de lamaieUn varf de cutit de sareIngrediente pentru crema de branza:350 grame branza proaspata sau urda, eu am avut urda home-made 200 ml smantana dulce pentru frisca , eu am avut integrala300 grame visine ( merge si cu altceva)250 grame zaharcoaja rasa si zeama de la o lamaie vanilieMod de preparare: Am pus intr-un castron ouale cu zaharul, praful de sare si coaja de lamaie si le-am batut la mixer asezand castronul cu ingrediente intr-un alt castron cu apa fiarta. Se bat atat de repede ouale folosind aceasta metoda furata de la mama mea, incat eu nu separ deloc galbenusul de albus si castig timp, spaland vase mai putine:)) Dovada ca s-au batut perfect...Am cernut apoi de doua ori faina impreuna cu amidonul si le-am adaugat usor , abia mai aveam loc, mesecand cu mare grija, de jos in sus cu telul, am lasat mixerul! Compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita cu hartie de copt, netezindu-se cu o spatula. ( aceasta compozitie imi este mie necesara pentru tava mare a aragazului, daca aveti una mai mica se bat patru oua, cu cate 4 linguri de zahar/faina, nu-i nicio problema, sa nu iasa blatul gros!Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade. Cand se scoate se rastoarna cu fata in jos pe un prosop, se uda putin hartia si se desprinde foarte repede, se ruleaza si se lasa in prosop sa se raceasca rulata pana o sa fie gata crema.Urmeaza crema... Mai intai punem gelatina la inmuiat in patru linguri de apa sau daca aveti, asa cum am avut eu sucul scurs de la visine e si mai fain!Punem in vasul robotului/mixerului zaharul, vanilia, coaja de lamaie, smantana si urda sau branza (eu iau urda proaspata in perioada asta si ne place teribil crema asta cu urda fara euri, direct de la branzarie). se amesteca totul dupa care se pun si visinele bine scurse in strecuratoare, mixam iar si la final turnam si gelatina inmuiata anterior dupa ce in prealabil am incalzit-o pe BM. si s-a racorit un pic, omogenizam totul.Iese o crema rozalie foarte aromata si teapana. Se da putin la rece crema, se intinde apoi pe blatul racit desfacut din prosop.Se ruleaza la loc si se tine la rece cel putin 2 ore ca sa se imprieteneasca bine toate aromele prezente in rulqada.Se taie rondele groase cam de un cm. si se mananca cu placereDetaliu...Pofta buna!P.S.In crema pot fi si alte fructe:mure, capsuni, zmeura, fragi, afine, cirese, etc...dar acest blat de rulada se poate umple cu multe alte creme si efectul e nemaipomenit,la mine se face foarte des fiindca e si usor de pus la pachet.Voi cauta prin arhive alte poze cu diverse umpluturi si le voi anexa in postari ulterioare.Sa aveti spor la dulciurit, indiferent ce veti face! Report
May 13, 201214 yr comment_148401 Gela, eu sunt mare amatoare de visine, fan declarat.Spune-mi te rog, vad ca la ingrediente ai doua cantitati diferite de visine.In reteta pomenesti de ele numai o data . Report
May 13, 201214 yr comment_148413 Gelutza, oricat de multe retete avem, nu sunt suficiente. Mai ales cu visine.Si eu ador ruladele, sunt de efect, relativ usor de facut si la umplutura jonglezi cu ce vrei. Report
May 13, 201214 yr comment_148415 Gela, eu sunt mare amatoare de visine, fan declarat.Spune-mi te rog, vad ca la ingrediente ai doua cantitati diferite de visine.In reteta pomenesti de ele numai o data .A fost o greseala, am editat, nu incap asa de multe intr- singura rulada:))))))))Am incercat sa o copiez de pe blog, era un amestec de formatari si de acolo o mica zapaceala...am remediat-0, dar se pare ca trebuia sa mai ramana ceva si pentru cei vigilenti. Saru'mana! Report
May 13, 201214 yr comment_148419 Gelutza, oricat de multe retete avem, nu sunt suficiente. Mai ales cu visine.Si eu ador ruladele, sunt de efect, relativ usor de facut si la umplutura jonglezi cu ce vrei.Asa este, Lili, de aceea le si fac asa de des si cu orice, copiii le adora si simple,umplute cu gem amestecat cu nuca. Report
May 13, 201214 yr comment_148421 Eo o fac mai mult ca sigur, merci mult Gela!Cand ii vine momentul iti dau de stire ! Report
May 13, 201214 yr comment_148428 Eo o fac mai mult ca sigur, merci mult Gela!Cand ii vine momentul iti dau de stire !Astept cuminte...am postat-o mai mult pentru ca eu nu separ albusurile si iese super blatul.Si la torturi tot asa bat si din 5 oua il tai si in patru, daca vreau, creste foarte bine...foarte mult ma invart eu in jurul acestei retete de pandispan, pana la urma...modific punand migdale, nuci, cacao si imi ies fel de fel de blaturi. Report
May 13, 201214 yr comment_148454 Eu am o frica de rulade de nedescris,de aia nici n-am facut pana acum. Dar tot imi voi lua odata si-odata inima-n dinti si uitandu-ma cat de usor iti ies,Gela,de coci si cate 5 o data,cred ca ma voi invata de la tine.Doar ca eu visez la una de cacao cu banane Report
May 13, 201214 yr comment_148489 Eu am o frica de rulade de nedescris,de aia nici n-am facut pana acum. Dar tot imi voi lua odata si-odata inima-n dinti si uitandu-ma cat de usor iti ies,Gela,de coci si cate 5 o data,cred ca ma voi invata de la tine.Doar ca eu visez la una de cacao cu banane Te rog sa incerci fara nicio frica sa o faci asa , mama mea le bate cu telul manual(desi are mixer) si nu-ti spun cum le reuseste de bine! Eu am facut prima rulada la 16 ani...iti dai seama ce vechime am, wowww! Si tot nu m-am saturat de ele!Daca fac un tort si imi ramane crema, automat bat si un blat de rulada alaturi dar pun in crema altceva si nu seamana cu tortul fiindca acela e insiropat, bla, bla...chiar daca le pun pe aceeasi masa nu au acelasi gust, parol! Report
May 13, 201214 yr comment_148495 Am sa-ncerc,am zis!(asta mi-am scris-o pentru mine,sa tin minte c-o am de facut)Si eu ma tin de cuvant daca-mi 'intra' ceva pe retina.Nu stiu de ce nu-mi fac curaj....Adica stiu-mi-e teama ca le voi rupe la rulat si le vad pe-ale tale rulate 'la dunga' si-mi dau seama c-ar trebui 'sa-nvart'multe rulade si tot nu mi-ar iesi asa perfecte ca la tine.Drept ca tu si prajituresti ca la cofetarie,dar cred ca si talentul are un cuvant de spus. Report
August 19, 201214 yr comment_160555 M-am tinut de cuvint siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii : Rulada cu ganache si banana Rulada cu migdale prajite-n cuptor ,crema de vanilie si frisca Si sectiune Multumesc mult de tot ,Gela, pentru reteta perfecta,datorita careia mi-a iesit de minune din prima,fara sa le rup.Sau o fi fost norocul incepatorului? Nu stiu de ce si cum,dar cert ca am reusit si am si indraznit la 2 deodata caci credeam ca nu-i va place sotului cea cu ganache,da' de unde?Acum pot sa fac si rulade,multumita tie,chiar daca pana acum aveam impresia ca le rup la rulare. Si-acum, daca tot am prins curaj,deja ma gandesc si la rulade sarate,Dar asta are zahar,care ma gandesc ca e necesar la baterea oualor.Cum faci ,Gela, la cele sarate,sau folosesti alta reteta?Si inca ceva,ziceai ca nu bati albusurile separat cu metoda asta.Te refereai doar la rulada asta,sau in general la orice reteta care cere albusuri batute separat? Report
August 19, 201214 yr comment_160591 M-am tinut de cuvint siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii : Rulada cu ganache si banana Multumesc mult de tot ,Gela, :( pentru reteta perfecta,datorita careia mi-a iesit de minune din prima,fara sa le rup.Sau o fi fost norocul incepatorului? Nu stiu de ce si cum,dar cert ca am reusit si am si indraznit la 2 deodata caci credeam ca nu-i va place sotului cea cu ganache,da' de unde?Acum pot sa fac si rulade,multumita tie,chiar daca pana acum aveam impresia ca le rup la rulare. Si-acum, daca tot am prins curaj,deja ma gandesc si la rulade sarate,Dar asta are zahar,care ma gandesc ca e necesar la baterea oualor.Cum faci ,Gela, la cele sarate,sau folosesti alta reteta?Si inca ceva,ziceai ca nu bati albusurile separat cu metoda asta.Te refereai doar la rulada asta,sau in general la orice reteta care cere albusuri batute separat?Ma bucur foarte mult ca ai reusit si sunt incantata de rezultatul tau, de acum incolo o sa le umpli cu de toate.Eu aplic metoda aceasta cam la 90% din cazurile unde citesc intr-o reteta ca se separa albusurile, bla, bla...mie imi ies blaturile perfecte asa si aerate si tot ce vrei si nu ma complic decat foarte rar cu separatul albusurilor.Da, la cele sarate difera cantitatile, intra mai multe oua si pentru pufosenie mai pun si cate o lingurita de praf de copt, sa caut in caietul cu retete si maine o sa pun si vreo doua retete sarate.Te felicit pentru reusita deplina! Report
August 20, 201214 yr comment_160645 Reusita o dedic pe deplin autorului care m-a facut sa trec de 'frica ruladelor',total nefondata acum,caci nu a fost nici pe departe complicat pe cat ma asteptasem.Acum stiu,ma dau mare si tare dupa razboi ,dar sunt si constienta c-am avut norocul de reteta foarte buna si explicatii amanuntite,pentru care inca o data un maaaaaaaare multumesc! Si daca-mi permiteti, voi indrazni sa 'fur' metoda mamei pentru ouale batute astfel, si s-o aplic de-acum incolo,pentru ca,pe langa faptul ca-i rapida,dupa cum ati si mentionat,mie mi-a placut foarte mult rezultatul,ruladele iesind usoare ca un fulg. Desigur ca acum astept cu mare interes retetele si pentru rulade sarate,dar stiind ca timpul va este limitat,sunt gata s-astept oricat e nevoie.Sanatate multa Report