Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mud cake

Featured Replies

Reteta am mai incercat-o acum vreun an si ceva , dar nu mi-a reusit , numai namoloasa nu a fost . Cu siguranta timpul de coacere a fost prea mare ( 45 minute ) , asa ca de data asta am redus la 30 minute , iar consistenta , din puctul meu de vedere este ideala asa . Reteta spune faina cu agent de crestere , eu nu am avut asa ca am adaugat praf de copt ( voi daca aveti /gasiti nu mai adaugati ).

post-780-1338386977696_thumb.jpg

Ingrediente :

- 125 g unt , 125 g ciocolata 70% cacao , 120 ml apa , 200 g zahar , 1 lingura extract de vanilie , 1 ou , 160 g faina , 1 lingurita praf de copt , 10 g cacao

- zahar pudra sau ganache de ciocolata pentru decor

- forma : 24 cm diametrul

Untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati , apa si zaharul se pun la foc mic pana se topesc . Se lasa sa se racoreasca . Se adauga extractul de vanilie . Oul se bate usor si se adauul ga la amestecul cu ciocolata .

Faina se cerne cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul cu ciocolata . Se omogenizeaza .

Intr-o forma de tort cu marginile detasabile unsa cu unt se toarna compozitia . Se pune la cuptor , preincalzit la 160 grade , pentru 30 de minute .

Se lasa sa se raceasca putin in forma , apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit complet .

Este mai buna daca se serveste a doua zi .

post-780-13383872375226_thumb.jpg

La mine a crapat putin deasupra , dar nu m-a deranjat deloc . Am acoperit cu zahar pudra si am servit alaturi de inghetata .

Se poate acoperi cu ganache de ciocolata ( as fi facut-o si eu daca mai aveam ciocolata in casa ) . Cine doreste poate indeparta crusta ce se formeaza la suprafata .

Super reteta si pozele mud cake-ului, dar inghetata aceea ma omoara cu zile...poate si pentru ca in ultimul timp tot am facut prajituri ciocolatoase si mi-a cam ajuns pentru un timp :D

Felicitari, Izuk!!

• Author

Multumesc frumos .

Olguta , inghetata e cumparata , nu e meritul meu ci al unei firme finlandeze :notworthy: Cand o sa fiu la casa mea din nou , promit sa fac eu si inghetata , pentru ca acolo am aparat .

Ingrediente :

- 125 g unt

125 g ciocolata 70% cacao ,

120 ml apa ,

200 g zahar... 120g fructoza ,

1 lingura extract de vanilie ,

1 ou ,

160 g faina... jumi-juma faina integrala cu tarate de ovaz

1 lingurita praf de copt ,

10 g cacao

Si gata, avem namoloasa a la monti. Sper sa am timp sa o prestez si eu... nu stiu cand, dar mi-ar place sa o pap.