Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Conopida cu chiftelute la cuptor

Featured Replies

Un fel rapid, rustical, consistent si gustos. Daca la noi tot frig este, si... mai si ploua înca, again, din nou, iar, si iar... continuam sa ne încalzim la gura cuptorului :floare:

Mîncarica asta am facut-o acu' vreo saptamîna. De mîine cica iese si la noi soarele, vine caldura... deci trecem la salate :floare:

[center]post-5-13396169300545_thumb.jpg

post-5-13396169415465_thumb.jpg

[/center]

Ingrediente:

1 conopida de marime medie
1 portie sos bechamel mai subtire*
400 g carne macinata ( vita si porc)
2 fire de ceapa verde
2 fire usturoi verde
2 linguri pesmet înmuiat/ sau o chifla înmuiata si stoarsa
sare, piper, nucsoara, chimen macinat fin

[center]Se spala conopida, se desface în buchete si se aseaza înt-un vas termorezistent.

post-5-13396169636926_thumb.jpg

Între timp se prepara sosul. Daca doriti puteti adauga verdeata. Eu am avut marar proaspat din gradina.

post-5-13396169753103_thumb.jpg[/center]

[u]

*Bechamel mai subtire:[/u]

40 g faina

50 g unt

800 ml lapte

nucsoara, piper, sare

marar tocat (optional)

Se încinge untul într-o cratita. Se adauga faina si se prajeste scurt în unt amestecînd continuu cu telul.

Se adauga laptele în timp ce se amesteca cu telul. Se potriveste de sare, piper si nucsoara

si se fierbe amestecînd în continuare timp de 5 -7 minute pe foc domol.

[center]Se toarna sosul peste buchetele de conopida.

post-5-13396170060519_thumb.jpg

Chiftelutele se fac din carnea macinata amestecata cu ceapa si usturoiul tocat,

se adauga pesmetul înmuiat, se potriveste de sare, piper,

nuscoara si chimen macinat apoi se framînta bine si se formeaza bilute.

Se aseaza peste conopida cu sos si se da vasul în cuptorul fixat pe 190-200°C aproximativ 50 minute.

post-5-1339617109203_thumb.jpg

Pofta buna!

post-5-13396171169257_thumb.jpg[/center]

f bun, eu as manca!

dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida :biggrin:

prezentare, fotografii...amprenta Maya, deci la superlativ, felicitari!

Tre' sa fie foarte bun!!!!!

Se face in "uichend" cu patrunjel...mararul parca ar fi cianura pt. ai mei. Eu il ador...toti din casa il urasc!!!!!!

f bun, eu as manca!

dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida :rolleyes:

motzulina, faci una din doua: ori ca nu-i auzi :D , ori substitui conopida cu cartofi, daca nu vor sa fie doar spectatori la masa :)

cine m-a pus sa intru aici ?! :)

eu nu vad nici o poza, Maya, vad o foooooaaaameeee !!! :)

motzulina, faci una din doua: ori ca nu-i auzi :) , ori substitui conopida cu cartofi, daca nu vor sa fie doar spectatori la masa :rolleyes:

cu cartofii n-as prea fi eu de-acord. eee, nebuneli!

Moatza,broccoli sau gulie nu va place?

Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire :rolleyes: ) si fac si eu.

ba io imi fac in semn de protest, daca nu vrea, sa manance doar chiftelutele!

bine ca nu face mofturi la marar/patrunjel/ tarhon... ca asta da, era motiv de divort!

• Author

f bun, eu as manca!

dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida :hungry:

Pai, baga-le alta leguma. Banuiesc ca, daca nu le place conopida, nici broccoli nu vor, nu? :)

• Author

Tre' sa fie foarte bun!!!!!

Se face in "uichend" cu patrunjel...mararul parca ar fi cianura pt. ai mei. Eu il ador...toti din casa il urasc!!!!!!

Nici Denisei nu-i place mararul în mod deosebit, dar eu tot pun. Daca îi este foame, manînca :hungry:

• Author

Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire :hungry: ) si fac si eu.

SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu :)

• Author

ba io imi fac in semn de protest, daca nu vrea, sa manance doar chiftelutele!

bine ca nu face mofturi la marar/patrunjel/ tarhon... ca asta da, era motiv de divort!

Noi mîncam verdeturi la greu, toti. Denise mai face mofturi la marar. În trecut mai mult ca acum. Eu tot am pus, si ea mai bombane, dar totusi nu refuza mîncarea în care se gaseste marar :hungry:

Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) si fac si eu.

SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Un fir de conopoida s-a dus deja!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Cam tot ce am cumparat din piata(plante) s-au dus pe "apa sambetei"

Crezi ca chiftelele deja prajite ar schimba mult gustul acestui fel de mancare?

Am cateva chiftele deja prajite si le-as utiliza acelea.

• Author

Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) si fac si eu.

SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Un fir de conopoida s-a dus deja!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Cam tot ce am cumparat din piata(plante) s-au dus pe "apa sambetei"

Pacat, dar ce sa-i faci... Las' ca poate iese ceva din cealalta planta :thumleft:

• Author

Crezi ca chiftelele deja prajite ar schimba mult gustul acestui fel de mancare?

Am cateva chiftele deja prajite si le-as utiliza acelea.

Pai nu prea ar schimba multe, dar nici n-ar ajuta cu nimic. Daca-s prajite, doar n-o sa le mai si coci... ca se usuca, si gatite de doua ori, mie nu mi se mai par apetisante. Fa doar conopida cu sos la cuptor, si servesti chiftelutele pe lînga :thumleft:

Maya , am facut ieri mancarica , tare buna a fost. N-am avut marar acasa dar am pus patrunjel.

E si gustoasa si rapida :lol:

Merci de retzeta!

• 4 months later...
:pupic: Am acum conopida la cuptor, dar imediat ce o termin fac reteta ta cu chiftele. Arata intr/un mare fel :pupic:

Am facut si eu cu broccoli si chiftelute de pui:

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1371.jpg

Nu am putut sa le las prea mult sa se rumeneasca pentru ca se distrugea broccoli, care e mai delicat decat conopida, insa am pus si frunzulitele de la broccoli tocate, daca va mirati de ce sunt niste bucatele verzi. Foarte bun a iesit, o sa fac si cu conopida cand mai am, ca acum am bagat-o toata prin salate si muraturi! :rolleyes: