June 13, 201214 yr comment_153041 Un fel rapid, rustical, consistent si gustos. Daca la noi tot frig este, si... mai si ploua înca, again, din nou, iar, si iar... continuam sa ne încalzim la gura cuptorului Mîncarica asta am facut-o acu' vreo saptamîna. De mîine cica iese si la noi soarele, vine caldura... deci trecem la salate [center] [/center]Ingrediente: 1 conopida de marime medie 1 portie sos bechamel mai subtire* 400 g carne macinata ( vita si porc) 2 fire de ceapa verde 2 fire usturoi verde 2 linguri pesmet înmuiat/ sau o chifla înmuiata si stoarsa sare, piper, nucsoara, chimen macinat fin [center]Se spala conopida, se desface în buchete si se aseaza înt-un vas termorezistent. Între timp se prepara sosul. Daca doriti puteti adauga verdeata. Eu am avut marar proaspat din gradina. [/center][u]*Bechamel mai subtire:[/u] 40 g faina50 g unt800 ml laptenucsoara, piper, saremarar tocat (optional) Se încinge untul într-o cratita. Se adauga faina si se prajeste scurt în unt amestecînd continuu cu telul. Se adauga laptele în timp ce se amesteca cu telul. Se potriveste de sare, piper si nucsoara si se fierbe amestecînd în continuare timp de 5 -7 minute pe foc domol. [center]Se toarna sosul peste buchetele de conopida. Chiftelutele se fac din carnea macinata amestecata cu ceapa si usturoiul tocat,se adauga pesmetul înmuiat, se potriveste de sare, piper,nuscoara si chimen macinat apoi se framînta bine si se formeaza bilute.Se aseaza peste conopida cu sos si se da vasul în cuptorul fixat pe 190-200°C aproximativ 50 minute. Pofta buna! [/center] Report
June 14, 201214 yr comment_153078 f bun, eu as manca!dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida prezentare, fotografii...amprenta Maya, deci la superlativ, felicitari! Report
June 14, 201214 yr comment_153107 Tre' sa fie foarte bun!!!!!Se face in "uichend" cu patrunjel...mararul parca ar fi cianura pt. ai mei. Eu il ador...toti din casa il urasc!!!!!! Report
June 14, 201214 yr comment_153108 f bun, eu as manca!dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida prezentare, fotografii...amprenta Maya, deci la superlativ, felicitari! motzulina, faci una din doua: ori ca nu-i auzi , ori substitui conopida cu cartofi, daca nu vor sa fie doar spectatori la masa cine m-a pus sa intru aici ?! eu nu vad nici o poza, Maya, vad o foooooaaaameeee !!! Report
June 14, 201214 yr comment_153119 motzulina, faci una din doua: ori ca nu-i auzi , ori substitui conopida cu cartofi, daca nu vor sa fie doar spectatori la masa cu cartofii n-as prea fi eu de-acord. eee, nebuneli! Report
June 14, 201214 yr comment_153130 Moatza,broccoli sau gulie nu va place? Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire ) si fac si eu. Report
June 14, 201214 yr comment_153200 ba io imi fac in semn de protest, daca nu vrea, sa manance doar chiftelutele!bine ca nu face mofturi la marar/patrunjel/ tarhon... ca asta da, era motiv de divort! Report
June 17, 201214 yr Author comment_153716 f bun, eu as manca!dar ce ma fac cu astia ai mei care stramba din nas numa' cat aud de conopida prezentare, fotografii...amprenta Maya, deci la superlativ, felicitari!Pai, baga-le alta leguma. Banuiesc ca, daca nu le place conopida, nici broccoli nu vor, nu? Report
June 17, 201214 yr Author comment_153717 Tre' sa fie foarte bun!!!!!Se face in "uichend" cu patrunjel...mararul parca ar fi cianura pt. ai mei. Eu il ador...toti din casa il urasc!!!!!!Nici Denisei nu-i place mararul în mod deosebit, dar eu tot pun. Daca îi este foame, manînca Report
June 17, 201214 yr Author comment_153719 Moatza,broccoli sau gulie nu va place? Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire ) si fac si eu.SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu Report
June 17, 201214 yr Author comment_153720 ba io imi fac in semn de protest, daca nu vrea, sa manance doar chiftelutele!bine ca nu face mofturi la marar/patrunjel/ tarhon... ca asta da, era motiv de divort!Noi mîncam verdeturi la greu, toti. Denise mai face mofturi la marar. În trecut mai mult ca acum. Eu tot am pus, si ea mai bombane, dar totusi nu refuza mîncarea în care se gaseste marar Report
June 17, 201214 yr Author comment_153721 Am uitat sa spun...DIVIN!!!!!!!! Carmen, minunata idee. Cu chiftelute de somon! Perfect! Data viitoare asa fac si eu! Report
June 19, 201214 yr comment_154044 Moatza,broccoli sau gulie nu va place? Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) si fac si eu.SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Un fir de conopoida s-a dus deja!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Cam tot ce am cumparat din piata(plante) s-au dus pe "apa sambetei" Report
June 21, 201214 yr comment_154458 Crezi ca chiftelele deja prajite ar schimba mult gustul acestui fel de mancare? Am cateva chiftele deja prajite si le-as utiliza acelea. Report
June 21, 201214 yr Author comment_154509 Moatza,broccoli sau gulie nu va place? Maya,astept sa mi se faca conopida in gradina(am doua fire https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) si fac si eu.SI noi am vrut sa aducem vreo doua plante de conopida si varza, apoi am renuntat. Daca-ti iese, pun la anu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Un fir de conopoida s-a dus deja!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Cam tot ce am cumparat din piata(plante) s-au dus pe "apa sambetei" Pacat, dar ce sa-i faci... Las' ca poate iese ceva din cealalta planta Report
June 21, 201214 yr Author comment_154510 Crezi ca chiftelele deja prajite ar schimba mult gustul acestui fel de mancare? Am cateva chiftele deja prajite si le-as utiliza acelea.Pai nu prea ar schimba multe, dar nici n-ar ajuta cu nimic. Daca-s prajite, doar n-o sa le mai si coci... ca se usuca, si gatite de doua ori, mie nu mi se mai par apetisante. Fa doar conopida cu sos la cuptor, si servesti chiftelutele pe lînga Report
June 25, 201214 yr comment_155097 Maya , am facut ieri mancarica , tare buna a fost. N-am avut marar acasa dar am pus patrunjel.E si gustoasa si rapida Merci de retzeta! Report
October 30, 201213 yr comment_167985 Am acum conopida la cuptor, dar imediat ce o termin fac reteta ta cu chiftele. Arata intr/un mare fel Report
November 1, 201213 yr comment_168379 Am facut si eu cu broccoli si chiftelute de pui: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1371.jpg Nu am putut sa le las prea mult sa se rumeneasca pentru ca se distrugea broccoli, care e mai delicat decat conopida, insa am pus si frunzulitele de la broccoli tocate, daca va mirati de ce sunt niste bucatele verzi. Foarte bun a iesit, o sa fac si cu conopida cand mai am, ca acum am bagat-o toata prin salate si muraturi! Report