Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vacanta la munte :)

Featured Replies

Am nevoie de ajutorul vostru :D

Am un pici adorabil pe care as vrea sa-l trimit la munte (Predeal, Sinaia) cu parintii intr-o vacanta de-o saptamana. Insa nu stiu unde. N-am mai fost la munte de multi ani si nu mai stiu ce merita -un hotel sau pensiune? Unde se sta bine, unde se mananca bine?

Daca imi puteti impartasi din experienta voastra (care e clar mult mai recenta decat a mea)va raman vesnic recunoscatare :P

In Sinaia, Predeal nu te pot ajuta. Insa am fost de curind la Poiana Brasov, am stat la o pensiune (http://www.pensiunea-pantheon.ro/index.php) si am fost impresionata de absolut totul.

Deasemeni, am fost impresionata de meniul si servirea de la Sergiana, un restaurant din Brasov. Daca e nevoie, iti pot da, cu drag, mai multe detalii.

Iti doresc sa le oferi un concediu remarcabil celor dragi!

• Author

In Sinaia, Predeal nu te pot ajuta. Insa am fost de curind la Poiana Brasov, am stat la o pensiune (http://www.pensiunea-pantheon.ro/index.php) si am fost impresionata de absolut totul.

Deasemeni, am fost impresionata de meniul si servirea de la Sergiana, un restaurant din Brasov. Daca e nevoie, iti pot da, cu drag, mai multe detalii.

Da, te rog :love7: Cu cat mai multe detalii cu atat mai bine :D Stii cum e, cand sunt implicati si pici, altele sunt datele problemei ..

• Author

La cazare nu prea te pot ajuta in Predeal, Sinaia...

In Predeal am mancat foarte, foarte bine la Vatra Regala.

Multumesc Iulia, trec pe lista :love7:

confirm si eu pentru Sergiana ! e la loc de cinste in Brasov si imprejurimi.

Daca merg la cetatea Rasnov sa nu rateze gulasul si fasolea cu ciolan.Bag o fotografie:

post-115-13437609883888_thumb.jpg

Am fotografii si de la Vatra Regala si de pe Sergiana din Brasov, daca-i musai. Numai ca trebuie sa rascolesc printre sute de fotografii.

Locatii splendide in zona, si mai putin cunoscute sunt satele Pestera si Magura, Cheile Damboviciorei, doar ca trebuie masina.

La fel, in Brasov daca e vreme frumoasa pentru distractie merita Aqua Park-ul si Anventura Park unde am vazut zeci de copii extaziati ca se pot cocota prin copaci.

Daca e vreme de plimbari mai lungi la aproximativ 70 km de Rasnov, spre Fagaras e herghelia de la Sambata cu niste lipitani absolut minunati.

si lista poate continua.

Da, te rog :love7: Cu cat mai multe detalii cu atat mai bine :D Stii cum e, cand sunt implicati si pici, altele sunt datele problemei ..

Iaca detalii.... :D

La Pantheon - pensiunea in care am stat cu doar 3 saptamini in urma- curatenia si servirea au fost ireprosabile. Micul dejun (care consta intr-un platou cu cold cuts si brinza, fructe, iaurt, oua -pregatite la cererea clientului- ceai, cafea) a fost inclus in pret, si se servea de la 7 la 10(parca). Intr-o dimineata ne-au servit si zacusca, facuta-n casa, in alta zi un pandispan, tot home-made. Atmosfera era ca-n familie, liniste, calm, bun simt.....

Camerele curate, baile cu cada cu jacuzzi, balcoane mici si cochete la fiecare camera. Liniste, zimbete calde si...de cite ori urcam in camera mi se ura "odihna placuta". Acum, nu urarea facea "toti banii" si tonul pe care era spusa. Intr-un cuvint, m-am simtit ca acasa.

Pensiunea e linga Sura Dacilor. La care Sura, am mincat intr-o seara. Am mincat bine, insa ospatarii erau opariti; nu tu un zimbet, nu tu o gluma....Meniul la Sura a fost ok, suficient de variat, nu de cazut pe spate in privinta gustului (insa de gustibus not est disputandum).

De mentionat, ca la pensiune preturile se pot negocia. Cind am fost eu (inceputul lui iulie) in pensiune erau ocupate 3 camere...Am inteles de la patronat ca-n week-end sint mai ocupati. Eu am stat de marti pina vineri, si poate ca asta explica cumva linistea.

Tot in Poiana exista o stina turistica, pe care n-am mai apucat s-o vad, si cumva regret. Insa, dupa experienta de la pensiunea Pantheon, mi-am promis ca o sa revin in Poiana cu proxima vizita in Romania, si o s-o fac atunci.

Poiana Brasov mi-a parut linistita. Poate cam prea linistita. Insa am inteles ca e o destinatie de iarna,cind abunda de turisti. Mie personal linistea aia mi-a facut tare bine. Am plecat de acolo regretind ca nu pot sta mai mult.

Despre Sergiana... trebuie sa spun ca a fost o surpriza extrem de placuta. Un "altceva" in peisajul romanesc. Sau cel putin asa am perceput-o eu, dupa 13 ani de "diaspora".

Incepind de la personalul- extrem de amabil- imbracat in haine populare, continuind cu muzica romaneasca in surdina, si cu meniul scris intr-un stil extrem de amuzant si culminind cu bucatele foarte bune, totul a fost la superlativ.

Din partea casei am primit, fix dupa ce ne-am asezat la masa, un platou cu jumeri, ceapa si paine de casa. Meniul extrem de variat, totul foarte gustos, preturi absolut ok (judecind cu logica mea de canadianca). De notat ca in poza cu meniul, preturile sint pentru platouri pentru 10 persoane :D

Acum, nu stiu cu cit de ajuta detaliile mele in privinta piciului. Insa, pentru cei ce doresc odihna placuta :D asa cum am avut eu, Poiana Brasov a fost un loc de neuitat.

post-68-13437814024005_thumb.jpg

post-68-13437814138959_thumb.jpg

Cind merg la Predeal in ultimii ani ma cazez la Cabana Schiorilor, am incercat si alte hoteluri si pensiuni dar aici raportul calitate pret mi s-a parut cel mai ok, micul dejun e destul de bogat si variat, oamenii de acolo sunt foarte ok si saritori, orice doleanta am avut au incercat sa o satisfaca.

http://www.cabanaskiorilor.ro/?oferta=weekend-2-nopti-la-predeal

O singura data am mincat seara la restaurantul lor, mi-a placut. Mi-a mai placut mincarea la Hotel Dragului in Predeal.

• Author
Multumesc mult dragelor - iau notite de zor :occasion14:

Uite Uma noi am stat aici, liniste cat cuprinde, a fost bine.

http://www.turismvirtual.ro/Pensiunea-Casa-Ana-Galben-en-619.html

In afara de noi, nu erau decat familii cu copii, ca ziceai de prichindei, un plus de relaxare strict personala aveau vreo 6 pisici in curte :occasion14:

E drept ca nu avea restaurant, dar noi mancam oricum, pe unde ne gasea foamea, uite o sora mai dotata:

http://www.turistinfo.ro/predeal/cazare-predeal/pensiunea_casa_ana__verde-c38007.html

• 2 weeks later...
  • Author
Scuze Cafe, deabea acum am vazut mesajul! Mersi mult de tot :floare: