August 12, 201214 yr comment_160080 Am o brinza de oaie pe care nu o voi minca foarte repede. As vrea sa o conserv intr-o saramura, nu stiu insa ce ce cantitati de apa si sare sa folosesc. Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult pentru raspunsuri. Report
August 13, 201214 yr comment_160121 Am o brinza de oaie pe care nu o voi minca foarte repede. As vrea sa o conserv intr-o saramura, nu stiu insa ce ce cantitati de apa si sare sa folosesc. Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult pentru raspunsuri. Mai simplu ar fi sa o conservi în ulei (de masline de preferinta, dar merge si cel de arahide sau de sîmburi de strugure) Totul e sa gasesti un recipient cît mai apropiat de dimensiunile brînzei.Daca totusi tii cu tot dinadinsul sa o pui la saramura, socoteste cam 30g de sare la litru. Nu uita sa fierbi saramura înainte de a o turna peste brînza. Ar fi bine, daca gasesti, sa pui si 1,5g de clorura de calciu, ca sa rectifici aciditatea saramurei. Report
August 13, 201214 yr comment_160133 Am o brinza de oaie pe care nu o voi minca foarte repede. As vrea sa o conserv intr-o saramura, nu stiu insa ce ce cantitati de apa si sare sa folosesc. Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult pentru raspunsuri.Daca branza ta e cas proaspat, as incepe prin a-l sara. Eu taiam felii mai grosute si le treceam pe toate partile prin sare grunjoasa, apoi lasam la rece(camara/frigider) sa-si traga sarea -se intareste branza, abia apoi le puneam in saramura.Saramura o faceam: la 1L apa, 1 lg sare grunjoasa. Se fierbe saramura, apoi se toarna rece peste feliile de branza din borcan. In ulei banuiesc ca tine mai putin. N-o fi regula neaparat, spun din experienta mea.De obicei pun feta (din piata) in ulei EVO, mai adaug si diverse ..."arome": ceapa, ardei iute, masline, usturoi -depinde de ce am la indemana. Am uitat de un borcanel odata si am gasit branza acrita.(Cred c-a stat cateva luni....) Report
August 13, 201214 yr Author comment_160138 Multumesc mult, Alexandru si Daphne. Nu este cas, este o telemea "veche", deja sarata. Nu vreau s-o sarez mai tare, dar incerc sa o conserv intr-un fel. Report
August 13, 201214 yr comment_160142 Eu am facut tot cu saramura ca la muraturi. Plus ca mi-a dat o idee Geany de la casul sarat, am framantat-o si deasupra am turnat untura eu, ca era iarna, tu poti pune unt topit, nu se degradeaza, are un gust bun, doar ca e zdrobita, nu mai poti face cubulete.Daca zici ca este veche , adica bine scursa, eu am si congelat-o si a fost buna dupa decongelat, dar trebuie sa aiba putina apa! Report
August 13, 201214 yr comment_160150 Am o brinza de oaie pe care nu o voi minca foarte repede. As vrea sa o conserv intr-o saramura, nu stiu insa ce ce cantitati de apa si sare sa folosesc. Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult pentru raspunsuri. ...In ulei banuiesc ca tine mai putin. N-o fi regula neaparat, spun din experienta mea.De obicei pun feta (din piata) in ulei EVO, mai adaug si diverse ..."arome": ceapa, ardei iute, masline, usturoi -depinde de ce am la indemana. Am uitat de un borcanel odata si am gasit branza acrita.(Cred c-a stat cateva luni....) În ulei am pastrat telemea pîna la opt luni. Nu adaug eventual decît un praf de cimbru sau de origan uscat.Probabil accidentul cu brîza acrita s-a datorat adaosului de ceapa, usturoi, etc, altfel nu pot sa-mi explic... Report