September 19, 201214 yr comment_163761 [b][center]SALATA DE VINETE CU ROSII SI ARDEI[/center][/b][center][/center] Ingrediente:-5 vinete medii-4-5 rosii -4-5 ardei gras rosu si galben-2 cepe-sare, piper-patrunjel [center][/center] Mod de preparare:Se spala bine vinetele, se sterg cu un prosop de bucatarie si se coc intorcandu-le pe toate partile pana cand sunt coapte. Ne dam seama de asta atunci cand coaja este neagra iar vinetele sunt moi. Imediat dupa ce s-au copt primele vinete se presara cu sare si se pun intr-o cratita acoperita cu capac pana epuizam de copt toate vinetele. Apoi se curata de coaja si se intind pe un platou/fund asezat inclinat astfel incat vinetele sa se scurga de sucul amar. Dupa o ora se toaca cat mai marunt si se pun intr-un bol. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana capata o culoare usor aurie.Se adauga ardeiul gras taiat fasii de marime medie si se caleste impreuna cu ceapa cateva minute . Intre timp rosiile se curata de coaja si se dau pe razatoare pe partea mare. (metoda mea de a curata rosiile este urmatoarea: se ia un cutit si cu partea care nu taie se apasa usor rosia de sus in jos; se repeta operatiunea pe toata suprafata rosiei; veti vedea cum coaja va capata o culoare mai inchisa si astfel ea va putea fi inlaturata foarte usor cu partea ascutita a cutitului). [center][/center] Peste ceapa calita si ardei se adauga rosile, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sucul de rosii a scazut aproape complet se adauga vinetele si se lasa pe foc mic inca 3-5 minute. [center][/center] Salata se poate servi atat calda cat si rece. [center][/center] Si desigur o feliuta pentru voi! [center][/center] Pofta buna! http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
September 20, 201214 yr comment_163765 Foarte bine arata salatzica!!!! Si acum de dimineata ar fi buna o feliutza! Mie imi aduce cumva cu zacusca, de care nu m-am apucat inca. Report