Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ardei iuti si fasole verde in otet

Featured Replies

post-13-13488301674816_thumb.jpg

Daca n-ati mancat pana acum fasole verde iute, incercati. E foarte buna.

Mama m-a ajutat extrem de mult vara asta si nu puteau sa lipseasca ardeii iuti din camara.

Ingrediente pentru 3 borcane de circa 314 ml:

ardei iuti

fasole verde

300 ml apa

300 ml otet

2 lingurite de zahar

1 lingurita cu varf de sare

boabe de piper (circa 14 boabe)

post-13-13488300964238_thumb.jpg

Se pun intr-o craticioara apa, otetul, zaharul, sarea si boabele de piper, se amesteca si se pune totul la fiert.

Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa pe foc timp de 2 minute. Se lasa apoi la racit, dar nu de tot, ci pe jumatate.

Se umplu borcanele cu ardei iuti si fasole si in fiecare borcan se pun si doi ardei despicati (adica am facut o incizie cu cutitul pe lungimea ardeiului).

Se toarna in fiecare borcan lichidul preparat initial si racit pe jumatate, apoi borcanele se capacesc.

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade, se pun borcanele in tava de la cuptor, se baga la cuptor si se stinge focul imediat.

Se lasa in cuptor pana a doua zi cand s-au racit complet.

post-13-13488301211609_thumb.jpg

post-13-13488301362307_thumb.jpg

post-13-13488301552617_thumb.jpg

Any, tare harnica esti! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif O multime de conserve... nici nu stii ce sa alegi. Chiar imi face cu ochiul ardeiul iute cu fasole si sunt curioasa cum o fi fasolea iute
  • Author

daaaaaaaaaa, excelent! bravo!

Multumesc frumos :)!

Any, tare harnica esti! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif O multime de conserve... nici nu stii ce sa alegi. Chiar imi face cu ochiul ardeiul iute cu fasole si sunt curioasa cum o fi fasolea iute

Multumesc mult ;), sa stii ca e foarte buna fasolea verde facuta asa. Incearca, ca doar in doi timpi si trei miscari se prepara.

Tare fain arata Anutz' ;) asa pune si mama (cu pastai dealea tubulare) ,eu nu pot pune din cauza de sot care nu mananca otet ,coptii nici atat :)

Eu mancam la o colega in facultate, mi-ai adus aminte, ardei iuti am, dar sunt verzi!

Am luat castraveti de la piata si mi-a zis sa iau si ardeii ca-i da ieftin sa termine, asa ca tot ma gandeam ce sa fac cu ei, poate dulceata... asa cred insa ca e cel mai simplu!

• Author

Ho, ho mi-era dor de tine Any si de retetele tale care mai de care.

Trec si reteta ta la catastif pentru la anul. ;)

;) Lili :) !

Abia astept sa desfac un borcan, mai am rabdare ca-i prea devreme.

Tare fain arata Anutz' :P asa pune si mama (cu pastai dealea tubulare) ,eu nu pot pune din cauza de sot care nu mananca otet ,coptii nici atat :P

Geanino, eu am noroc ca al meu mananca.

Sa stii c-am fost prin Bacau, dar pe fuga. Poate-ti dau un semn data viitoare :P .

Eu mancam la o colega in facultate, mi-ai adus aminte, ardei iuti am, dar sunt verzi!

Am luat castraveti de la piata si mi-a zis sa iau si ardeii ca-i da ieftin sa termine, asa ca tot ma gandeam ce sa fac cu ei, poate dulceata... asa cred insa ca e cel mai simplu!

Daca-s iuti, care-i problema, buni si verzi, numa' sa fie iuti :P !

Sigur ca n-au nimic, dar se vad mai frumos asa rosii! :)

poate iau fasole galbena!!!

• Author

poate iau fasole galbena!!!

:)

Tot de asta verde trebuie sa fie, cu fasole galbena n-am mai facut. E lata parca.

Nununu, este exact ca a ta numai ca e galbena! Subtire si lunga!