Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gajar Matar

Featured Replies

Gajar Matara e o mancare indiana, mai precis din nordul Indiei. Desi in majoritatea retetelor pe care le-am gasit, proportia mazare-morcovi este aproape egala, eu va prezint varianta care ne place noua, adica cu mai multa mazare. Optional se poate adauga si un cartof mic si de data asta eu am ales sa-l adaug.

Deci si prin urmare, avem nevoie de:

1 ceapa mica taiata fin

2 catei usturoi, taiati fin

ghimbir 2.5 cm taiat fin

3 linguri ulei

1 lingurita seminte de cumin

1 lingurita curcuma

un morcov mare taiat cubulete

1 lingurita cumin pudra

1 lingurita patrunjel

500 g mazare

1 cartof mic taiat cubulete (optional)

sare

1/2 lingurita masala

Se caleste amestecul de ceapa, usturoi si ginger 2 min la foc iute. Se adauga semintele de cumin si curcuma si se da focul mai incet. Se adauga morcovii si se amesteca continuu 2 min.

post-341-13535168713162_thumb.jpg

Se adauga patrunjelul, cumin pudra si se amesteca inca 2 min.

post-341-13535168769329_thumb.jpg

Se adauga mazarea, cartofii si jumatate de cana de apa. Se acopera si se lasa la foc mic pana totul e bine facut.

post-341-13535168824192_thumb.jpg

post-341-13535168883929_thumb.jpg

Se incorporeaza si garam masala si se mai tine 2 min pe foc.

post-341-13535168953075_thumb.jpg

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :biggrin:

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :)

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. :)

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem :hug: ) :unsure:

Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :) aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.

Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.

Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.

• Author

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. B)

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. B)

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. <_<

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem B) ) B)

Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :blink: aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.

Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.

Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.

Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene. B)

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :-*

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. :-*

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem ;) ) :-*

Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :-* aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.

Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.

Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene. :D

Simplissim:

Am eliminat ghimbirul, masala, chimionul, turmericul si le-am inlocuit cu o priza de piper proaspat macinat.

:-* Mai face mofturi cineva ?

Si ma intorc (din bucatarie) si dzic:

Pe romaneste :) atat mazarea cat si morcovii se pupa de minune cu mararul verde.

Daca cuiva i place mai mult cimbrul, cine ne opreste?

Pe frantuzeste : Herbes de Provence

Eu as incerca si cu lavanda, dar hai sa nu fim atat de avantgardisti :D

• Author
Da, cu marar il fac data viitoare. Dar nu as renunta la ghimbir... :D