December 21, 201213 yr comment_176372 [center][b]Home made Hot Corn Tortilla Chips - Apocalypse now So ready for guacamole[/b][/center][center]..[/center] Ingrediente:Faina de malai grisata - doua cesti de cafeaFaina alba - idemDrojdie uscata -o linguritadoua linguri de untdelmn de masline EVsare, zahar - dupa gust [b]Mirosenii + iutzeli: [/b](dupa facultati - spunea Moromete imitandu-l pe a lu' Balosu')Eu am prajit in tigaie, fara ulei, fructe de coriandru, chimion (nu chimen) ardei iute uscat, piperuri de trei culori si o pasataie de cardamon negru. Le-am rasturnat pe un ziar le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am macinat in rasnita electrica impreuna cu fulgi de ceapa deshidratata si fulgi de usturoi.[center]..[/center] Mod de preparatus:Am macinat in rasnita electrica doua cesti de faina de malai grisata. Pentru o textura mai fina nu umpleti cuva decat de o treime sau mai putin. Le-am cernut intr-un bol, am adaugat, sarea, zaharul drojdia uscata, condimentele macinate (fara numar, fara numar) si le-am omogenizat. Am pus uleiul si am turnat apa calduta. Nu ma intrebati cat. Am obtinut o consistenta ceva mai fluida decat cea a aluatului de clatite. Am lasat compozitia sa se odihneasca 45 de minute.Am incins doua tigai antiaderente cu fund gros pe focul dat la maxim si am procedat ca la clatite. Fara ulei. Strat cat mai subtire. Umiditatea care se evapora la contactul cu metalul incins creaza o structura dantelata. Se intorc de cateva ori pana cand nu se mai ridica aburi si devin crocante. Exact invers ca la clatite pe care le dorim suple si elastice.Se taie imediat ce o bucata e gata in fasii apoi in triunghiuri. Se imprastie pe o fata de masa curata ca sa poata respira. So ready 4 guacamole !Guacamolele il prepar maine cand vine Printesa acasa.[center]..[/center] Apocalypse now? 21.12.2012 ora 12 si 12 minute Sa fim seriosi!Si sanatosi!Si sa petrecem sarbatorile in pace si fericire. Report
December 21, 201213 yr comment_176410 Veeeery nice!!! Orice are mamuligä ma atrage instantaneu! Report
December 21, 201213 yr comment_176413 Inventiv ca de obicei. Sunt curioasa ce textura au, sa ramana suficiant de crocante pentrurontaiala dar sa nu se intareasca prea tare, mama ce logica am la ora asta Report
December 21, 201213 yr comment_176414 Cum ai reusit tu sa le tai asa frumos ma depaseste, trebuie sa vii sa-mi faci homeschooling!! Report
December 22, 201213 yr Author comment_176597 Inventiv ca de obicei. Sunt curioasa ce textura au, sa ramana suficiant de crocante pentrurontaiala dar sa nu se intareasca prea tare, mama ce logica am la ora asta Am rontzait azi din ele (cam jumatate). Textura e asemanatoare cu cea de la corn flakes. Niste corn flakes foarte grosi si super-picanti. Fac krantz-krantz si suna cand se freaca intre ele atunci cand bagi mana pana la cot in bol. I-am taiat fara mari skill-uri. No sweat! Cu satarul de legume, dar merge foarte bine si cu foarfeca. Report
December 22, 201213 yr comment_176628 In cazul asta ii fac pentru revelion.Sper sa-mi reuseasca. Report