Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suleyman Magnificul

Featured Replies

Eu am pregatite batistele, la mine in sufragerie cel mult tropaie o pisica!

Cand ma uit cu verisoara ne putem exprima pe cale lacrimala! Nici campania electorala n-a batut la puncte cand era Suleyman :notworthy:

Dar mi-a placut ca nici Selim n-a zis nimic, a zis ca s-a ranit! Si copilul lui Mihrimah eu as zice ca e al lui Rustem, ca Mihrimah avea numai idei de sultana in cap, serai, dinastie din astea! Dar nu strica sa se sperie nu?!? Ca si el ce facea cu doamna negustoreasa?? cursuri de pictura??

P.S Motz' tocmai au anuntat ca sunt ultimile 7 episoade...in cel de saptamana viitoare moare Hurrem :notworthy:

:lol:

• 3 weeks later...

Suleyman rapus de boala si imbatranit,e doar o umbra a magnificului de odinoara.Pleaca la lupta pt. ultima oara,dintr-un sarai rece si lipsit de viata.Isi ia ramas bun de la Mirimah si de la supusi.Mirimah,il priveste trista cum pleaca si isi aminteste de zilele glorioase cand tatal sau revenea triumfator,atat de mandru pe calul sau alb ...

http://www.youtube.com/watch?v=H4lij-V9L8I

Mie mi-a placut abordarea regizorului :) dupa atrocitatea uciderii lui Baiazid care socheaza,insusi firul filmului pare ca o ia razna scapat de sub control ,ca dupa un tzunami sau alta calamitate ,actiunea se muta imediat peste ani la moartea lui Suleyman,care in cortul sau nu mai apuca sa primeasca veste cea buna ca acea cetate a fost cucerita ,ca apoi sa sara si mai mult inapoi,o amintire a tanarului Suleyman care primeste vestea mortii tatalui sau Selim.El este alaturi de tanarul Ibrahim (par la vanatoare) si toti i se inchina.Apoi iar se muta actiunea in 1566 cand Suleyman e bolnav dar inca in saraiul sau,nepotii sai au crescut mari,au trecut ani de la moartea lui Baiazid ...Tot acest sus jos creaza acel sentiment de haos ...Ori regisorul a fost genial ,ori a fost nashpa' rau,ca altfel nu-mi esplic' =))

Cum am mai spus si tot ma repet ador,ador coloana sonora a filmului ...

Mi-a placut abordarea regizorului si a scenei mortii lui Hurrem,mai exact momentul :''the world standing still'',lumea a incremenit pt. o clipa ...

http://www.youtube.com/watch?v=M9Gt_Y54Zpw

Si acolo momentul este f. intens f. bine punctat de melodia respectiva ...

In rest,ni se dezvaluie printr-o amintire si moartea lui Gulfem .A rezistat si ea eroic saraca 50 de ani slujindul si ingrijindul pe Suleyman ,dar cu uciderea lui Baiazid ,i-a pus capac si ei,a vrut sa-i puna perna pe fatza(sincer nu o blamez deloc :rolleyes: ,cat imi place si mie de el cand priveste el in zare ashea pierdut cu ochii lui albastri mancal-ar mama pe el,da' atunci parca si eu i-asi cam fi dat aer cu portzia pe bune =)) )

Mirimah e singura si dornica de razbunare,ca o demna urmasa a lui Hurrem sapa la radacina dinastiei Selim-Nurbanu' :happy2:

Bietul Sumbul isi joaca rolul sublim,e imbatranit,are si o pleoapa cazuta pe un ochi (o fi avut vreo pareza saracul -_- ) dar e mereu acelasi caine credincios .Si-a jucat f. bine rolul .

buey Giani, io cand l-am vazut ca urla de durere si nu vrea pe nimeni in preajma, am mutat canalul si pa!

la fel s-a intamplat acu vreo saptamana-doua cand am vazut scena confruntarii fratilor pe-un camp de lupta, se uitau asa urat unu' la altu' de n-am mai suportat io tensiunea si iar am schimbat.

sezonul asta nu l-am urmarit deloc, io voiam romance nu horror.

da' te-am urmarit pe tine si stiu tot :rolleyes:

noapte buna!

Deci io' sunt mai tare ca tine?! :happy2: zau ca si eu am urmarit cu oroare si doar cu coltzul ochiului...Si eu asi fi vrut doar romance nu horror,mi-a placut mult inceputul serialului :rolleyes:

Aoleuuu ce-i vaicareala asta???

Ca vreti amor si giumbuslucuri, nu realitate!!! Pai n-aveti telenovele pe 3 canale daca nu mai multe, coreene, de limba spaniola, braziliene, chiar si romanesti??

Asta a fost o drama istorica, asa se incadreaza ea in genurile de seriale de televiziune-cum sunt cele despre Tudori, sau Borgia, sau Tineri in Lupta, Gettysburg, Nord si Sud sau la noi Razboiul de independenta, pentru cine isi mai aminteste!!! Alta mancare de peste!

Mai bagi o cadana sau un eunuc, mai inventezi tradatori si salvatori, dar nu poti schimba ceea ce s-a intamplat ca fapt istoric!

Henric al VIII-lea tot isi decapiteaza doua neveste, tot o repudiaza pe una, tot se desparte de biserica catolica ca sa-si anuleze o casatorie! Si tot Nordul o sa bata confederatii pana la sfarsitul zilelor, daca te referi la acel razboi!

Borgia tot or sa omoare la aliati si dusmani, de le pierd numarul, asta n-ai cum s-o schimbi!Lucretia Borgia tot maestra a otravurilor ramne!

Ca sa nu intram in discutii mai palpitante si sa subliniem ca adevarul istoric este ca Nurbanu Sultan a fost un mare om politic si coresponda cu Caterina de Medici, alta femeie renumita pentru intrigile, puterea si influenta detinuta si nu in ultimul rand pentru numarul de victime!!

Asa era jocul, asa se juca! Mie mi-a placut ultima parte pentru toate motivele de mai sus precum si pentru cele pentru care ma scoate din papuci serialul Reign ( tradus Regina) de pe AXN White, vi-l recomand daca va place istoria romantata pe mine ma enerveaza in mod constant cum bulibaseste realitatile istorice! Ma uit din masochism :) !

Si da, vreau sa vad noul serial, ca si Sultana Kosem e o poama de toata frumusetea, dovada clara ca asa erau timpurile!

Eu as felicita scenaristii pentru ca n-au scris cu parti pris si au aratat si bunele si relele fiecaruia!

Daa!! asta asa e!Foarte adevarat! :-* dar eu cel putin,nu m-am putut abtine sa nu o dau din istorie in romance :) de vina or fi fost actorii,unul mai carismatic decat altul,si atmosfera creata etc si firea mea romanticoasa ,asa ca de multe ori uitai de istorie :)

Zau ca o sa-mi lipseasca,dar de alta telenovica sau serial nu ma mai apuc,ca ie' grele bre' :)

• 2 weeks later...
Hieelloouu'!!! :floare: stiri de la canal D'' pt. fanii serialului Suleyman Magnificul,va fi redifuzat din 3 ianuarie in fiecare sambata si duminica de la ora 14,30 http://www.kanald.ro/multimedia/suleyman-magnificul-revine--din-3-ianuarie--sambata-si-duminica--de-la-ora-14-45_129202.html :floare: eu una chiar doresc sa revad primele episoade ca nu am urmarit chiar de la inceput ,apoi doar ce am vazut pe net netraduse,asa ca voi avea sansa sa vad pe indelete si inceputurile serialului :floare:

eiii, chiar? nici io n-am vazut de la inceput, daca l-oi prinde in vreun we ma uit!

pe mine tot romance ma intereseaza la serialul asta, altu' si-asa nu urmaresc, asa ca, Giani, mai dscutam noi :occasion14:

Auzi nu ma faceti sa vin sa va ciufulesc pe amandoua ca vantul la Buzau :occasion14: !! Ce,cu mine nu mai vorbiti?
  • 9 months later...

Deci ieri si azi(sambata si duminica) s-au dat secvente de la filmari,

Intamplator am vazut si eu cum s-a filmat scena cu moartea sultanei aleia mai batrane, mama lu' Sully :thumleft:

Cand a-ncremenit lumea, s-a oprit timpul in loc 30-40 sec. Eu tot n-am inteles de ce n-au ales sa faca un stop cadru pe imaginea aia si-a trebuit sa stea 25 de oameni, nemiscati, 40 sec - erau si copii in miscare - si operatorul sa se plimbe printre ei si sa-i filmeze pe toti. Oricum filmul are multe secvente de genul asta - cam prea multe dupa gustul meu - deh, dramoleta! - si toate s-au filmat asa, nu? mda.

Si venetianca aia care-a trebuit sa ia lectii de spada ca sa filmeze scena de lupta c-un baiat de=a lui S...ce s-a mai vaitat! :)

atata am vazut ca m-au enervat ambele scene.

Deci ieri si azi(sambata si duminica) s-au dat secvente de la filmari,cred ca incepe redifuzarea sezonului 2 sambata si duminica de la 8,30 http://www.kanald.ro/program_sambata.html

Sa inteleg ca se reia difuzarea Sezonului 2...cred ca o sa ma uit....

Giorgi' ma tem ca am pus lumea pe jar degeaba,cand au dat imagini de la filmari scriau in programul canal D Suleyman magnificul in fiecare sambata si duminica asa ca am banuit eu ca vor redifuza sezonul 2 ,acum vad ca au bagat un film campionul :thumleft:

Mie mi-a placut la nebunie scena cand lumea a incremenit la moartea lui Hurrem(si coloana sonora si tot) ,daca ar fi pus doar un stop cadru pe o imagine efectul nu ar fi fost acelasi,camera plimbandu-se printre personajel incremenite parea exact sufletul lui Hurrem care plutea printre ei .

http://www.youtube.com/watch?v=M9Gt_Y54Zpw&ab_channel=TurkishSoaps

• 1 year later...

Deci nu pot ca sa ma abtzinez...ma mananca limba rau :floare: nu mai deschid alt topic scriu aici,pt. cei ce urmaresc Kosem ,se pare ca mai avem doar cateva episoade pana la sf. primului sezon(episodul 30 este ultimul episod)evenimentele se precipita f. mult si serialul devine extrem de sangeros,bai nene!! se casapesc astia pe capete :pupic: Incercarea lui Kosem de a schimba randuiala nu va avea succes,Halime nu se va tine de cuvant si ii va exila apoi va incerca sa ucida printii,Kosem il urca pe Osman pe tron(fiul vitreg) nici acesta nu-si respecta fagaduiala si va porunci uciderea fratelui sau Mehmet(fiul cel mai mare a lui Kosem)care va fi strangulat,apare si printul Iskender(Zulfikar il crutase)e ucis si asta din ordinul lui Kosem ,in timp ce fugea cu o barca aceasta explodeaza,fusese pusa o bomba ,Osman va plati scump pt. pacatul sau(fratecidul)are loc o revolta a enicerilor urmata si de o revolta populara,astfel incat,e luat urcat pe un magar si purtat prin piata in timp ce multimea arunca in el cu pietre si gunoaie,apoi va fi executat.Razbunarea lui Kosem va fi crunta,datorita executarii lui Iskender,Safie batrana sultana merge la Kosem si se otraveste in fata ei,Halime va fi otravita din ordinul lui Kosem,Dilruba ucisa injungheata,la fel cu alti pasi tradatori,Zulfikar moare injunghiat si el..Ce sa mai?! crima si pedeapsa :wub: sezonul se termina cu Kosem impopotzonata pt. incoronarea unuia dintre fii ei ramasi...aici rezumatul ultimului episod din sezonul 1 cu nr. 30 la ei(ca la noi deja au inceput sa le scurteze ca sa o lungeasca)http://blogatu.ro/2017/03/kosem-ultimul-episod-rezumat.html..Cine stie cand o sa vedem sezonul II ! in acest sezon Kosem va fi interpretata de alta actrita

post-405-14888382711165_thumb.jpg