December 21, 200916 yr comment_11174 Aveti cumva idee ce fel de dulciuri as putea face care dulciuri sa nu fie cu zahar? Este un paradox ce vreau eu...dar am un exemplu: saratele sau saleuri. Mai aveti cumva si alte idei? Report
December 21, 200916 yr comment_11190 Aveti cumva idee ce fel de dulciuri as putea face care dulciuri sa nu fie cu zahar? Este un paradox ce vreau eu...dar am un exemplu: saratele sau saleuri. Mai aveti cumva si alte idei? Paradoxul tau e rezolvat. Saleurile si saratelele nu sunt dulciuri. Report
December 21, 200916 yr Author comment_11277 Aveti cumva idee ce fel de dulciuri as putea face care dulciuri sa nu fie cu zahar? Este un paradox ce vreau eu...dar am un exemplu: saratele sau saleuri. Mai aveti cumva si alte idei? Paradoxul tau e rezolvat. Saleurile si saratelele nu sunt dulciuri. Asa este Dragos, dar nu stiu cum sa le zic...cine se pricepe intelege unde "bat" eu. Report
December 21, 200916 yr comment_11338 ...dar am un exemplu: saratele sau saleuri. Mai aveti cumva si alte idei? Nuş dacă am priceput bine ideea, dar mă gîndesc la nişte gogoşele de-alea din aluat de ecler pe care le poţi umple umple cu ce vrei, icre, pateu de ficat, etc.Plăcintă, pateuri (cu brînză sau carne). Report
December 21, 200916 yr comment_11393 ...dar am un exemplu: saratele sau saleuri. Mai aveti cumva si alte idei? Nuş dacă am priceput bine ideea, dar mă gîndesc la nişte gogoşele de-alea din aluat de ecler pe care le poţi umple umple cu ce vrei, icre, pateu de ficat, etc.Plăcintă, pateuri (cu brînză sau carne).Choix-uri sau bineuri, nea Puiu! Report
December 23, 200916 yr Author comment_11837 Multumesc pentru idei. Nu-mi ies choix-urile dar mai incerc. Report
December 25, 200916 yr comment_12006 Multumesc pentru idei. Nu-mi ies choix-urile dar mai incerc. Cum adica nu-ti ies? :) Report
December 25, 200916 yr Author comment_12042 Multumesc pentru idei. Nu-mi ies choix-urile dar mai incerc. Cum adica nu-ti ies? :DNu-s goale pe dinauntru...au miez. Am vazut la unele fete choix perfecte, numai coaja, dar in cazul meu nu se pune problema de asa ceva, ca nu ies. De asta nici eclere nu mai fac vreodata . Report
December 26, 200916 yr comment_12162 Multumesc pentru idei. Nu-mi ies choix-urile dar mai incerc. Cum adica nu-ti ies? Nu-s goale pe dinauntru...au miez. Am vazut la unele fete choix perfecte, numai coaja, dar in cazul meu nu se pune problema de asa ceva, ca nu ies. De asta nici eclere nu mai fac vreodata . Undeva e o eroare. Realizarea aluatului estre extrem de simpla.Uite, îti promit ca daca urmezi pas cu pas reteta or sa se umfle perfect. 250ml apa80g unt150g fainaun praf de sare 3 pîna la 5 oua Pui apa la fiert cu untul taiat bucati. Între timp cerni faina. Cînd amestecul apa/unt da în clocot dai cratita deoparte si versi toata faina amestecînd viguros cu lingura de lemn.Pui din nou pe foc potrivit amestecînd în continuare pîna cînd aluatul se usuca si se dezlipeste de peretii cratitii.Dai la o parte sa se racoreasca pîna poti sa suferi atingerea aluatului cu degetul mic. Spargi primul ou într-o cescuta, torni în aluat, amesteci pîna se incorporeaza în întregime. Aluatul, în functie de calitatea fainii si dimensiunea oualelor poate înghiti un numar variabil de ouaRepeti operatia cu al doilea si al treilea ou. Daca dupa primele trei oua aluatul formeaza un motz, atunci e gata. Daca însa este înca uscat si cînd scoti linguta din el aluatul care atîrna are un aspect franjurit, bati al patrulea ou si îl incorporezi putin cîte putin.La nevoie (exceptional) faci la fel si cu al cincilea ou (mi s-a întîmplat). Torni în cornetul de sprit si depui pe o tava, bine distantate, bile de aluat de marimea unei cirese (daca nu ai cornet de sprit, merge si cu o lingurita, dar e mai laborios). Daca bilutele au motz, poti sa-l turtesti cu vîrful degetului muiat în apa, altfel risca sa se arda. Dai tava la cuptor încalzit la 200°C pret de 20-25 de minute pîna se rumenesc frumos choux-urile (între timp nu cumva sa deschizi usa la cuptor). Stingi cuptorul dar lasi tava înauntru cu usa întredeschisa, sa se mai usuce. Gata, asta e tot. Dupa ce se racesc de tot, poti sa le pastrezi si doua saptamîni, în cutii de tabla.Daca ai cuptor cu ventilator, poti sa pui doua si chiar trei tavi în acelasi timp. Report
December 28, 200916 yr Author comment_12400 Multumesc Alexandru. O sa incerc si reteta ta dar un pic mai incolo caci acum am prea multe dulciuri. Sper sa imi iasa si mie pentru ca imi plac tare eclerele/choix-urile. Report