Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasta de naut

Featured Replies

Poze n-am acum , dar pun un cat de curand :love7:

Am inceput sa mananc asa ceva de cand cu Metabolic Balance ca sa inlocuiesc carnea cu ceva ca pasta asta e proteina pura.

Cred ca-i spune Humus la pasta asta , eu va spun reteta asa cum o fac eu:

INGREDIENTE

O conserva de naut

o lingurita de sare

1 catel de ustoroi

4-5 linguri de ulei de masline

ceva iutzica :love7:

Se scurge nautul de apa , se pun toate ingredientele in blender si se amesteca acolo pana devine o pasta.

Eu mananc pasta asta pe paine , cu rondele de ceapa. Tocmai ce-am papat o portie. Data viitoare va pun si o pozica. :love7:

Si eu fac destul de des pasta asta (humus). Imi place f mult cu salate.

Simona incearca sa adaugi si 2 linguri de zeama de lamaie la ea - ii va da un gust si mai bun!

Simo,ai uitat tahina si sucul de lamaie...poti sa ornezi cu mugur de brad trasi prin ulei sau unt.
  • 2 weeks later...

[i][color=#0000BF]"Ia, am fost şi eu, în lumea asta, un boţ cu ochi, o bucată de humă însufleţită din Humusleşti :floare: , care nici frumos până la douăzeci de ani, nici cu minte până la treizeci şi nici bogat până la patruzeci nu m-am făcut. Dar şi sărac aşa ca în anul acesta, ca în anul trecut şi ca de când sunt, niciodată n-am fost!"[/color][/i]

Recunosc, ca trebuia sa scap odata si odata de obsesia hummusului. Acum 3 sapatamani am cumparat doua conserve de naut si azi a fost premiera.

Am inceput prin a praji in tigaie, fara ulei, o canita de seminte de susan alb pe care l-am rasnit dupa ce s-a racit in rasnita care nu a mai vazut cafeaua de mai bine de douazeci de ani. Am pus pulberea untoasa cu miros amarui deoparte.

Cateii de usturoi i-am frecat pasta in mojar cu sare grunjoasa, i-am ... maionezit ca la un aioli cu untdelemn de masline si strepezit cu sucul de la o jumatate de lamaie. Ulterior am mai stors si din jumatatea cealalta.

Am pus alifia intr-o galetusa fosta de smantana, nautul din conserva l-am clatit/scurs bine-bine, l-am turnat peste usturoi si am bagat mixerul stick in el. Am completat cu inca un pic de ulei, apoi o lingura de apa sa se mai afaneze, tahiniul preparat la punctul 1, o singura frunza de busuioc ce a mai ramas stingher pe batul din ghiveci, et voila de te uita.

[align=Center].

219_17b7e6959fe13e84e9c1e52346f70d7c_thumb.jpg

.

219_0c8f340ffff9baffc579a5ad6066cd9b_thumb.jpg

.[/align]

Multumiri pentru reteta :floare:

Mai facusem ceva similar doar cu tahini, dar cu naut e mult mai gustos.

• 3 weeks later...
  • Author
Shefoo , ce bine arata.....cred ca ma incumet sa fac si io iar o portie...cu toate ca de cand suntem 2 parca nu mai imi surade , nici pasta de avocado , nici asta....inainte mancam in fiecare zi , aproape!
  • Author

shefoo , mi-i...lene , zau , sa pun atatea poze :oops:

Mai bine dorm :roll:

Dar promit ca pun candva!