December 22, 200916 yr comment_11622 O reteta foarte dulce si consistenta . buna cand sunt multi musafiri. Biscuit : 250 gr unt sarat ,250 gr faina, 125 gr maizena /amidon, 125 gr zahar pudra. Se mixeaza toate ingredientele, si apoi se taseaza cu mana in tava. se inteapa cu furculitza. se da la cuptor la 180° ( cuptor deja cald) pentru cca 15 min , in fnctie de cuptorul fiecaruia. trebuie sa fie usor rumenit, dar sa fie suprafata alba, pe cat posibil. in timp ce biscuitul e la cuptor , se prepara caramelul caramel : 250 gr unt sarat,180 gr zahar tos, 4linguri de golden syrup ,o cutie de lapte condensat dulce de 400 gr. se pun toate ingredientele intr-o cratita, pe foc mai mare la inceput si apoi mai domol.este gata cand isi schimba culoarea, bolboroseshte , si cand trageti o linie cu lingura pe mijloc, se vede putin urma.. se scoate biscuitul din cuptor ,, se toarna caramelul fierbinte peste biscuit, se lasa sa seraceasca, si in final se face din 300 gr ciocolata neagra, un pic de unt si optional cescutza de cafea , o glazura, care se toarna peste caramelul racit si intarit. se lasa sa se raceasca si sa se inchege glazura. se taie cubuletze, patrate sau ce forma doriti. eu nu am sectiune din pacate, caci tava a fost dusa la o agapa Report
December 23, 200916 yr comment_11780 Yummy, carameeeel Ce este acela golden syrup? E sirop de glucoza...prin Ro nu se gaseste, dar se poate inlocui cu miere care-i fructoza sau "energizant" care-i glucoza. Si mie imi place praji asta...pacat ca nu prea gasesc lapte condensat :x Report
December 23, 200916 yr comment_11800 Yummy, carameeeel Ce este acela golden syrup? E sirop de glucoza...prin Ro nu se gaseste, dar se poate inlocui cu miere care-i fructoza sau "energizant" care-i glucoza. Si mie imi place praji asta...pacat ca nu prea gasesc lapte condensat :x Multumesc, KikenHana Probabil ca merge facuta si cu lapte condensat facut in casa, nu? Eu l-am folosit la Kinder felie de lapte si chiar mi-a placut cum a iesit crema. Report
December 23, 200916 yr comment_11818 Si io am facut anul asta praji asta Soacra imi face acum albinuta acum si mai am biscuiti si gata. Report
February 17, 201016 yr Author comment_21529 Am refacut-o de curand. e mereu buna, si place la mici si mari.e drept ca o fac atunci cand trebuie s-o duc uneva, sau am multi invitati Report