February 5, 201412 yr comment_213081 Aveam un chef nebun sa pap o placinta cu branza, dar cum nu vroiam sa o chinui prea tare pe mama am optat pt o reteta fara foi.Am o reteta pe care o folosesc de o caruta de ani si de care sunt indragostita... doar ca ia-o de unde nu-i. Am innebunit cautand prin maldarul de retete. Se vede ca era ascunsa bine.Ce-mi ramanea de facut, clar nu? Apuca-te Sorino si cauta o reteta care sa te atraga. Pana la urma am gasit-o aici la Cerra.Multumesc mult! Eu am renuntat la blat si am modificat un pic compozitia branzoasa.Am folosit: - 200g unt- 6 linguri fructoza- 8 oua- 1kg de branza de vaci (ea si eventual voi): (eu neavand am folosit) 600g cottage cheese, 250g mascarpone, si cativa pumni de telemea data de mama pe razatoare- vanilie- coaja de lamaie/ aroma- coaja de portocala / aroma- caise uscate- faina de migdale cateva linguri (4-6)... doar ca eu am facut faina din 3-4 pumni de migdale si am folosit-o pr toata. Puteti face si fara faina de migdale, e optional. Si acum la treaba... Untul se freaca bine cu fructoza, apoi se adauga galbenusurile.Dupa ce se incorporeaza bine vine randul branzicii, urmata indeaproape de varii arome.Se incorporeaza usor albusurile batute bine, dupa care e randul fainii de migadale si a caiselor uscate taiate cubulete.Problema rezolvata.Se niveleaza compozitia bine in tava (eu am folosit hartie de copt) si se baga in cuptorul bine incalzit la 160°- 170°C timp de o ora.Eu a trebuit sa o tin mai mult, cam o ora si jumatate. La un moment dat a trebuit sa o acopar deasupra pt ca riscam sa se arda. E un pic bronzata, dar nu arsa... nu accept comentarii. Pofta buna! Report
February 6, 201412 yr comment_213133 E un pic bronzata, dar nu arsa... nu accept comentarii.Pofta buna!Accepti - n-accepti, eu tot comentez: e taman buna. Crusta colorata da farmec prajiturii. Cui nu-i place, sa se dea deoparte. Mie-mi place! Verific ingredientele, vad ce trebuie sa cumpar si, cat de curand, o fac si eu! Report
February 6, 201412 yr Author comment_213143 Vreau sa-ti spun ca am facut-o miercuri seara (mai spre noapte) si in dimineata asta (adicatalea vineri) nu mai e nici macar o firmitura.Buna! Pana si mama a papat. Dupa ce si-a taiat o feliuta mica, asa ca sa guste, mai facea ce facea in trecere mai fura cate o feliuta... Ma amuza! Ea nu prea e fan dulciuri monti, dar in ultimul timp am cam pacalit-o. Report
February 6, 201412 yr comment_213147 Vreau sa-ti spun ca am facut-o miercuri seara (mai spre noapte) si in dimineata asta (adicatalea vineri) nu mai e nici macar o firmitura.Buna! Pana si mama a papat. Dupa ce si-a taiat o feliuta mica, asa ca sa guste, mai facea ce facea in trecere mai fura cate o feliuta... Ma amuza! Ea nu prea e fan dulciuri monti, dar in ultimul timp am cam pacalit-o.Tu-ncerci sa-mi spui sa dublez cantitatile, din prima, da? Report
February 6, 201412 yr Author comment_213148 Pai daca o faci pt bobor mult, da, sa stii ca nu e o idee rea. Daca e doar pt voi doi, 1kg de branza ajunge. Report
February 6, 201412 yr comment_213178 Pai daca o faci pt bobor mult, da, sa stii ca nu e o idee rea. Daca e doar pt voi doi, 1kg de branza ajunge.Am inteles, saru' mana! Report
April 21, 201412 yr Author comment_216303 Atat am reusit sa fac de Pasti: oua colorate si pasca.Daca voi mai avea la ce poate voi face si vreo poza.Paste fericit! Report
April 24, 201412 yr comment_216413 Atat am reusit sa fac de Pasti: oua colorate si pasca.Daca voi mai avea la ce poate voi face si vreo poza.Paste fericit!Multumim Sorina draga Hristos a inviat !Eu am ales ce se poate prepara mai usor ..mai bine zis cu doua maini stangi Dar multumesc la Dumnezeu ptr tot ce am reusit sa fac .Am facut ciorbita de miel cu mult tarhon , sarmalute , un fel de drob dar nu de miel , friptura de curcan, cozonac ptr familie,,e greu cu o mana jumate,dar am reusit ,, oua rosii , pasca fara blat a fost bataie pe ea un deliciu !!!si sufleu de spanac, grozav de bun ! Report