February 26, 201412 yr comment_214313 Am gasit o reteta interesanta.Precizez ca nu am facut-o, dar vreau sa o salvez pt a o face intr-un viitor cat mai apropiat.Este vorba de o "paine" integrala fara drojdie. Reteta necesita de: - 500g faina integrala- 350cl apa- 1 lingurita zahar... 1/2 lingurita fructoza Reteta asa cum e ea ar fi de F2, doar ca eu as vrea sa o fac de F1 si as vrea sa adaug un pic de sare.Mi se pare ca e o greseala in ceea ce priveste cantitatea de apa. Banuiesc ca ar fi vorba de ml si nu cl... dar pana cand nu o voi face. Se poate face aluatul la mana, dar cum eu nu vreau sa risc am sa folosesc masina de facut paine. Apa se adauga pe rand cate un pic .Dupa 10-15 minute de zapaceala se lasa la odihnit aluatul 30 minute.Se portioneaza aluatul in bilute de aprox 50g, apoi se intind in discuri subtiri.Se coc intr-o tigaie antiaderenta foarte bine incinsa. Se coc rapid. Cum se coloreaza pe o parte se intorc rapid pe cealalta.Zicese ca se vor forma bule pe care va trebui sa le turtim, nu sa le spargem.Seamana foarte mult cu o piadina... si cum eu nu mai mananc piadine de mai bine de 3 ani sigur nu va trece mult timp pana imi voi incerca norocul. Se pot congela separandu-le una de alta cu pelicula. Se decongeleaza doar cate avem nevoie. Astea fiind spuse, mi-e o pofta nebuna! Moatzo e fara drojdie, ce zici, te coafeaza? Editez, ca am mai gasit ceva interesant... Dupa ce se coc se scot pe o foaie de aluminiu foderata cu hartie de bucatarie. Foaia de aluminiu se inchide, astfel toata afacerea se pastreaza la caldurica. Report
February 26, 201412 yr comment_214325 Ce pofta mi-ai facut de chapati....ma duc sa fac si eu cateva. Pentru aluat nu e nevoie sa-l framanti ca la paine, doar cat se omogenizeaza. Dar stiu ca esti intr-o situatie dificila si nu vrei sa te fortezi deloc. Eu adaug si un pic de ulei in aluat. Report
February 26, 201412 yr Author comment_214327 Ai ghicit, Aura. Nu vreau sa fortez. Ma bucur ca ti-am adus aminte de ele. Daca vrei si poti te astept si cu poze. Report
February 26, 201412 yr comment_214329 Ia uite ce rapida am fost Le-am facut pentru copiii, in felul asta ciorba de mazare uscata pare mai interesanta pentru ei Desi mie imi place sa iasa un aluat mai lipicios, 350 ml apa pare cam mult. Eu am pus 280 ml apa calda si cativa stropi de ulei. Am impartit aluatul in 12 bile, le-am intins subtire si le-am pus in tigaia incinsa, la foc mediu. Le-am uns cu ulei in tigaie si le-am intors des de pe o parte pe alta pana sunt gata Le-am pus pe o farfurie si le-am mancat calde, cu ciorba. Report
February 27, 201412 yr Author comment_214368 Am riscat si am facut aluatul la mana. Aluatul l-am facut de F1: - 250g faina integrala- 250g faina de tarate de ovaz- 340ml de apa calduta (pentru siguranta am incalzit 500ml si am pus putin cate putin)- un pic de sare- si un pic de ulei de masline VA prezint guguloiul care este la odihna acum... Report
February 27, 201412 yr comment_214369 Moatzo e fara drojdie, ce zici, te coafeaza? am vazut la tv, facute de-o indianca. semanau cu lipiile libaneze, se puteau umple. am vazut bila ta, spor , sa-ti iasa bine! Report
February 27, 201412 yr Author comment_214370 Saru' mana! Ia uite ce facui: Ce frumos se umfla... Nu va uitati la forma, eu nu sunt capabila sa intind nimic de Doamne ajuta... Se coaceeee.... yupiii Si bonus, ca ma plictisii sa tot coc la ele ultimele due le-am transformat in paste... aici cuminti la uscat... Acum ma duc sa pap ca mi-e foame. Asa ca imi urez, "pofta buna". Report
April 2, 201412 yr comment_215555 Saru' mana! Si bonus, ca ma plictisii sa tot coc la ele ultimele due le-am transformat in paste... aici cuminti la uscat... Acum ma duc sa pap ca mi-e foame. Asa ca imi urez, "pofta buna".Sunt sigura ca ai avut pofta la cat de faine au iesit vin si eu Dupa cum ti-am povestit ..inspirata dupa reteta ta de Chapati am facut taitei de casa , am adaugat si ou asa ca de inceput ,, de teama ,, grozav se intinde si la masina pana la ultima trapta , am taiat la mana patratele ,,data viitoare incec sa tai la masina ,, super incantata !!! asa taitei buni a la mm de f1 inca nu am intalnit !!! Am incercat sa fierb sa vad consistenta .. GROZAV !! daca nu stii nici nu spui ca-s monti Multumesc Ps- Sorinuca draga taiteii tai fara ou ma tenteaza si pe mine sa fac ,daca ai incercat ,te rog sa-mi spui cum ti-a parut si cat ai lasta la odihna aluatul , eu am pus in folia si am lasat in jur de 30 minute , multumesc anticipat :) Report
April 3, 201412 yr Author comment_215565 Sincer nu știu să-ți spun cât timp am lăsat aluatul la odihnit. Am respectat rețeta și am început să fac chapati. Ultimele două in loc să le coc le-am tăiat sub formă de tagliatelle și le-am lăsat la uscat. A, eu am întins foile la mână fără probleme. Report
April 3, 201412 yr comment_215571 Sincer nu știu să-ți spun cât timp am lăsat aluatul la odihnit. Am respectat rețeta și am început să fac chapati. Ultimele două in loc să le coc le-am tăiat sub formă de tagliatelle și le-am lăsat la uscat. A, eu am întins foile la mână fără probleme.Sorinucaaa sa ne traiesti si sa fi sanatoasa sa mai vi cu retete asa bune Astazi am framantat din nou ptr taitei , am respectat exact reteta ,,de data asta am facut fara ou ,,Nu stiu cat ulei de masline ai adaugat tu..eu am pus in jur de 2 lingurite, Am lasat la odihna in folie alimentara 30 minute , am intins la masina de taitei pana la ultima treapta , lasat f putin la uscat am taiat taiteii de data asta la masina ,, mana stanga la mine ,,e si nu e,,Se taie grozav !!! Au iesit niste taitei foarte frumosi !!! Aluatul are o elasticitate grozava , nici nu ai spune ca are tarate de ovaz .Sunt foarte incantata ! Recomand cu drag ! Am facut si o chapati intinsa la mana ,, atat a putut mana mea ,, se intinde foarte frumos aluatul si se poate intinde f subtire , Grozav !!! Copt in tigaia cu bulinta si papat , bun rau !!! Saptamana viitoare daca ajuta Dumnezeu ,fac o tura de tagliatelle . Multumesc mult Sorina draga ptr reteta PS : Am o intrebare , eu am macinat taratele de ovaz in blender de data asta sa nu ma mai chinui cu rasnita , am cernut ,ce era fin ca faina am pus la taitei , ce a ramas ca grisul am pus in cutiuta , Ma intreb daca am procedat corect ...Multumesc anticipat! Report
April 6, 201412 yr comment_215644 Va pup chiar daca nu am mai scris aici nu v`am uitat! Si noi te pupam Cerra draga Speram sa vi mai des ,ne lipsesti ! Report