Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Chec rapid

Featured Replies

Ingrediente (1 cana=250ml.)... italic sunt ingredientele folosite de Mico, iar cele subliniate sunt ale mele

- 1 cana iaurt... 250ml Kefir

- 1 cana fructoza... 3 linguri fructoza

- 3 cani faina (1si1/4 cana faina integrala de grau, 1 cana tarata de grau, 1/2 cana faina de gluten)... 350g faina de migdale

- 1/2 cana ulei

- 3 oua

- 1 pachetel praf de copt dr. Oetker amestecat cu fainurile

- coaja rasa de lamaie, o fiola esenta vanilie dr. Oetker... am uitat

- 3 linguri cu varf cacao

- 5 linguri nuci macinate mare (4 in interior si una deasupra pt décor)... cum nu aveam chef sa maruntesc migdale le-am pus asa intregi + goji

Reteta originala a postat-o Mico in 2007, iar in 2011 Boni a imbunatatit-o simtitor...

eu am facut mici modificari:

- am copt in tava de prajitura, nu de chec, ca sa se coaca mai repede si mai sigur.

- "faina" am facut-o in urmatorul amestec: 1+1/2 punga pudra de migdale (150g) + 2 linguri cacao + 4 linguri tarate + 2 linguri faina integrala de grau

- restul de pudra de migdale l-am amestecat cu fructoza si l-am presarat deasupra, inainte de copt. am vrut sa iasa o "crusta" dar nu a iesit . cred ca trebuia sa fac un amestec cu ceva lichid, sa tina pudra laolalta. e foarte buna doar ca "zboara" de pe prajitura. mi-a placut cum s-a caramelizat fructoza la copt.

Precizez ca asa cum am facut-o eu e de F1, a lui Mico e de F2 si probabil (nu sunt sigura din cauza raportului faina/tarate in linguri) de F1 cea a lui Boni.

Se mixeaza toate ingredientele in afara de migdale si goji. Se adauga si acestea la sfarsit si se amesteca usor cu o lingura.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se aseaza maglavaitul, se orneaza dupa fantezia si placerea proprie si se arunca la cuptorul incalzit la 180°C.

Fetele ziceau ceva de 50-60 de minute, la mine a mers un pic mai repede. Va reglati cu scobitoarea.

Inainte de cuptor...

post-133-13947164675847_thumb.jpg

Proaspat scoasa din cuptor...

post-133-13947164875338_thumb.jpg

Sectiune diseara, daca voi rezista pana diseara, ca acum frige...

Editez...

Superbun! Eu am papat si aseara la cina o feliuta, de nu am rezistat. Era un pic sec, chestie care a disparut in totalitate azi dimineata. O bunatate!

Ca sa va faceti o idee, dupa micul dejun a ramas mai putin de jumatate din dulce.

A, ca mi-am adus aminte. Reteta originala specifica 3 cani de 250ml de faina. Eu am pus pe cantar carafa graduata si am inceput sa torn faina de migdale in volum de 750ml. Asa am ajuns la 350g de faina de migdale. Data viitoare cred ca voi incerca sa pun ori 250g, ori 300g. Voi incerca sa vad care e diferenta.

Oricum ar fi, e pufos, moale si umed atat cat trebuie. Bun!

post-133-13947834231235_thumb.jpg

post-133-1394783438072_thumb.jpg

Pofta buna!